Claes Lundström portfolio

Bild applicerad på luftskeppClaes LundströmBild applicerad på luftskeppIllustration av ett 48 meter långt luftskepp. Utförde även bildbearbetningen till den riktiga ballongens bildinklädning, uppdelat i 1680 delar. Bilden visar en förhandsvisualisering. 
Illustration av uppblåsbar mässmonterClaes LundströmIllustration av uppblåsbar mässmonterVisualisering av mässmonter.
Fotorealistsiska produktrepliker i tyg för StackaWraps i EnglandClaes LundströmFotorealistsiska produktrepliker i tyg för StackaWraps i EnglandDessa fotorealistiska produktrepliker skapas från vanliga 2D-bilder och omvandlas till fystiska 3D-modeller med hjälp av egenutvecklad teknologi. Bland kunderna märks ett stort antal mycket vällända varumärken. 
Renderad husmodell inplacerad i ett foto. Claes LundströmRenderad husmodell inplacerad i ett foto. Exteriör av hus. Bilden är en hybrid mellan bild och rendering
Renderad husmodell inplacerad i ett foto utförd åt en arkitektfirma. Claes LundströmRenderad husmodell inplacerad i ett foto utförd åt en arkitektfirma. Husexteriör. Bilden är en hybrid mellan foto och rendering
Rendering visande en inredning utfört åt ett arkitektkontor. Claes LundströmRendering visande en inredning utfört åt ett arkitektkontor. Rendering av en interiör i ett bostadshus
Renderad teknisk illustration till en broschyr för TouchCADClaes LundströmRenderad teknisk illustration till en broschyr för TouchCADIllustration för en broschyr för CAD-programmet TouchCAD
Platta bilder med 3D-elementClaes LundströmPlatta bilder med 3D-elementNågra exempel på plana bilder med fysiska 3D element skapade åt StackWraps i England. Exemplen är gjorda i papp och de tredimensionella delarna består av 1-4 delar som monteras snabbt utan verktyg. 3D-effekten har skapats i egenutvecklad programvara. 
Visualisering av en 10.5 meter lång båt i rostfritt stål. Claes LundströmVisualisering av en 10.5 meter lång båt i rostfritt stål. Exteriör illustration av en 10.5 meter lång båt i rostfritt stål. Undertecknad har även utfört allt design och kostruktionsarbete på denna båt, som finns tillverkad som prototyp.
Rendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Bilden visar både exteriör och interiör.Claes LundströmRendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Bilden visar både exteriör och interiör.Rendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Har även utfört allt designarbete samt konstruktionsritningar på denna båt, som förnärvarande finns byggd i ett prototypexemplar. 
Rendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Bilden visar interiören utan skrov och överbyggnad.Claes LundströmRendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Bilden visar interiören utan skrov och överbyggnad.Rendering av 10.5 meter lång båt utförd i rostfritt stål. Bilden visar interiören utan skrov och överbyggnad. Undertecknad har även utfört allt design och kostruktionsarbete på denna båt, som finns tillverkad som prototyp.
Illustration av en träbåt med klassiska former. Claes LundströmIllustration av en träbåt med klassiska former. 3D-illustration av träbåt i klassisk stil
Projektbild på ombyggnad av segelbåt införd i tidskriften På Kryss Till RorsClaes LundströmProjektbild på ombyggnad av segelbåt införd i tidskriften På Kryss Till RorsProjektbild på ombyggnad av segelbåt införd i tidskriften På Kryss Till Rors
Uppblåsbar måne 16 meterClaes LundströmUppblåsbar måne 16 meterUpplåsbar måne med en diameter av 16 meter för Zing i Frankrike. Bildmaterial från NASA, som berbetats till färdiga och exakt skalenliga utskrifts- och skärfiler, allt med en precision bättre än 1 mm. Ca 800 kvm duk. Dukmått 1.5 x 800 meter. Bildstorlek 1760 Megapixel. Renderingarna använder samma modell och textur. 
Produktmodell i olika material Claes LundströmProduktmodell i olika material Jämförelse faktisk produkt, pappersmodell, och modell i tyg med höjden 1.5 meter, alla är riktiga fotografier.
3D-bearbetning av 2D-bild för användning till 3D billboards, som pappersmodell, eller applicering på segelClaes Lundström3D-bearbetning av 2D-bild för användning till 3D billboards, som pappersmodell, eller applicering på segel3D-bearbetning av 2D-bild för användning till 3D billboards, som pappersmodell, eller applicering på segel. Arbetet är utfört med ett egenutvecklat dataprogram. 
Pappersmodell med superrealistisk texturClaes LundströmPappersmodell med superrealistisk texturPapersmodell, ca 35 cm lång, med superrealsistisk textur, 14 delar. Modellen är skapad med ett egenutvecklat specialprogram.
Steve i papperClaes LundströmSteve i papperEn del har en uppstoppad älg på väggen. Sjäv har jag en Steve i papper. 
Claes Lundström
Solna
08-154663
0708-345720

Claes Lundström

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Claes Lundström och jag är specialiserad på tekniska 3D-renderingar och animationer.

Vad jobbar du med just nu?

Ett par båt-projekt där jag gör både tekniska ritningar samt illustrationer och animationer, material för en 28-meters teatertält, bildbehandling för en engelsk tillverkare av fotorealistiska fysiska 3D-bilder för skyltar och fristående objekt i stora format.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Är ursprungligen byggnadsingenjör, men har även arbetat mycket med båtkonstruktion, och har lång erfarenhet av CAD. Under årens lopp har jag alltid illustrerat mitt arbete med de renderade 3D-bilder och animationer. Exempel är allt från visualisering av arkitektur, inredning, möbler, utställningsmontrar, produktmodeller, båtar, tält, etc.