Cristina Jäderberg portfolio

Lo:s rapport om arbetsinkomster och ojämlikhetCristina JäderbergLo:s rapport om arbetsinkomster och ojämlikhetIllustration till omslag för Lo:s rapport Vad betyder arbetsinkomsterna för ojämlikheten?  
Lo – Program för jämlikhetCristina JäderbergLo – Program för jämlikhetGrafisk form och illustration till omslaget för Lo:s slutrapport Program för jämlikhet.
Robot City – Natur & KulturCristina JäderbergRobot City – Natur & KulturGrafisik form och illustration av lärmedlet Robot City. Ett läromedel som på en lekfull sätt introducerar programmering för elever på lågstadiet. Brevbäraren Robastian levererar ett brev per kapitel med ett uppdrag som barnen får lösa. Handlingen utspelar sig i Robot City  
Rastlekar – aktivitetsboxCristina JäderbergRastlekar – aktivitetsboxEn bok med fylld med kort med lekar. Korten i indelad i olika kategorier som exmeplevis kullekar, bollekar och gömmalekar. Författare är Emma Widgren för förlaget Natur & Kultur
Apor till Pocket ShopCristina JäderbergApor till Pocket ShopPocket Shop lanseras under hösten i England, Finland och Tyskland. Petrus Dahlin är AD för kampanjen som går under namnet WE LOVE BOOOOKS. Jag har gjort kampanjens två ”boktokiga” apor som används på affischer, bokmärken stortavlor e.t.c. Fotografierna visar lanseringen av Pocket Shop på Birminghams flygplats.
Barnombudsmannes årssrapport 2017Cristina JäderbergBarnombudsmannes årssrapport 2017En av tre illustratioern på temat barn på flykt.
Giftfri förskola, bok. Natur & KulturCristina JäderbergGiftfri förskola, bok. Natur & KulturEn handbok av Anne Lagerqvist som vänder sig till personal på förskolor med råd hur man minskar skadliga kemikalier i verksamheten. Jag formgav och gjorde illustrationer.
Gleerups – JallaCristina JäderbergGleerups – JallaLäromedel för invandrare med svenska som andraspråk, för högstadiet.
Tidningen LäslivCristina JäderbergTidningen LäslivForskning visar att ett utvecklat modersmål gynnar förmågan att lära sig nya språk. Myndigheten för tillgängliga medel satsar nu extra mycket på talböcker på andra språk än svenska. Tidningen Läsliv vänder sin till personal på skolor, bibliotek, organisationer och privatpersoner.
Fromageriet, Hötorgshallen. Grafisk profilCristina JäderbergFromageriet, Hötorgshallen. Grafisk profilGrafisk identitet till ostbutiken Fromageriet i Hötorgshallen. 
Liber, illustrationCristina JäderbergLiber, illustrationIllustration till boken Ungdomskulturer för Liber AB. Jag gjorde även grafisk form av boken.
Tidningen Ingenjören, illustrationCristina JäderbergTidningen Ingenjören, illustrationIllustration till artikel om minnet för tidningen Ingenjören.
Tidningen Vårdfokus, illustrationCristina JäderbergTidningen Vårdfokus, illustrationIllustrationer till Marie Ejds artikel om bemötande av människor med demens. Att med hjälp av kunskap kunna se förbi sjukdomen och se människan.
Tidningen Journalisten, IllustrationCristina JäderbergTidningen Journalisten, IllustrationEn artikel som ställer frågan om alla kan skriva professionellt. Svaret är självklart nej och artikeln ger flera skräckexempel under rubrikerna: Floskelmaskinen, Byråkraten och Lååångskrivaren. Åsa Erlandson skrev och jag illustrerade.
Tidningen Vårdfokus, illustrationCristina JäderbergTidningen Vårdfokus, illustrationIllustrationer till Görel Freds och Ulrika Hjalmarson Neidemans artikel om personer som ”gnäller” och hur man kan hjälpa dom att komma vidare.
Barnombudsmannen, illustrationCristina JäderbergBarnombudsmannen, illustrationIllustrationerna skildrar ett autentiskt fall och används till ett bildspel som riktar sig mot tjänstemän inom exempelvis socialtjänsten och kronofogdemyndigheterna.
LIber, illustrationCristina JäderbergLIber, illustrationIllustration för boken Sociologi åt Liber. Jag gjorde även grafisk form av boken.      
Liber, illustrationCristina JäderbergLiber, illustrationIllustration för boken Sociologi åt Liber. Jag gjorde även grafisk form av boken.
Cristina Jäderberg
Stockholm
0709-415941

Cristina Jäderberg

Jag heter Cristina Jäderberg och är grafisk formgivare och illustratör. Idag frilansar jag men har tidigare jobbat som anställd formgivare på byrå och på Stockholms stadsmuseum. Jag levererar trycksaker från idé till tryckfärdigt original.

Som formgivare och illustratör är jag idérik och bra på att få saker att synas. Jag är noggrann och har alltid som mål är att leverera god kvalité, självklart inom tidsramarna, oavsett om det är ett originaljobb eller ett mer kreativt jobb.