(+46) 70 942 05 65

Daniel DePierre

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Jag heter Daniel DePierre och jobbar som formgivare och illustratör. 2007 tog jag min kandidatexamen i kommunikationsdesign i Sydney, Australien och har frilansat sedan dess, med en bred och rolig variation av uppdrag, från barnböcker och tidningsillustrationer till logotyper och hemsidor.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?När en idé klickar. När det dyker upp en bild i huvudet som drar ihop alla lösa trådar och skapar en helhet. Det är den klassiska lampan som tänds och leendet som följer, som gör att det som kändes svårt och otydligt blir lätt och självklart. Då blir jag lugn, får fokus och känner att det inte finns något annat som jag hellre skulle göra just då.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?Drömuppdraget är väl att jobba med någonting som jag känner att jag tror på med människor som jag kommer bra överens med och att kanske lära mig ett och annat på vägen. Det är alltid ett stort plus för mig att känna att jag utmanas och utvecklas!