Dorte Gottlieb portfolio

Min Största Smärta, poster Dorte GottliebMin Största Smärta, poster Poster till performancet / föreställningen Min Största Smärta, en drömspelsinstallation. På uppdrag från konstnärsgruppen Strong Dreams.  Postern är gjord med inspiration från föreställningens rekvisita och stämning. Tecknat i blandteknik, bearbetat i Adobe Illustrator.
FärgfestDorte GottliebFärgfestEn färgglad illustration, helt enkelt. Eget projekt. 
Villastaden, eget projektDorte GottliebVillastaden, eget projektUr skissboken. Tusch, färgpennor.
Villastaden rosa/grå, eget projektDorte GottliebVillastaden rosa/grå, eget projektFrån skissboken. Tusch och blyerts.
Abstrakt posterDorte GottliebAbstrakt posterAbstrakt poster, eget projekt
Kartminne/LokalsinneDorte GottliebKartminne/LokalsinneDigital illustration, del av mitt egna projekt att göra personliga kartor.
Alver, eget projektDorte GottliebAlver, eget projektAlven med kniven, en säregen karaktär. Tuschteckning, digital bearbetning.
Collage, ur collagebokenDorte GottliebCollage, ur collagebokenCollage ur min egen collagebok, eget projekt. Undersöker färg- och strukturkombinationer. 
Collage, ur collagebokenDorte GottliebCollage, ur collagebokenCollage ur projektet collageboken. 
HusDorte GottliebHusHus i tusch.
BiobesökDorte GottliebBiobesökTecknat i foajén till bion. 
Smörblommor Dorte GottliebSmörblommor Eget projekt, akvareller med blommor. Ca A3-format.
VallmoDorte GottliebVallmoVallmo är en av mina favoritblommor. Akvarell, A3-storlek.
Mini collection posterDorte GottliebMini collection posterEn poster av de udda prydnassakerna och gåvorna där hemma, tecknade med flytande tusch. Postern är tryckt i 40 x 50 cm. 
KöketDorte GottliebKöketAkvarell, från köket.
Illustrerad tidslinje till utställning på Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg, 2018Dorte GottliebIllustrerad tidslinje till utställning på Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg, 2018Jag designade och illustrerade en tidslinje till en utställning på Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg, en översikt över vad som skett under 100 år på Fredriksdal. Jag arbetade utifrån de nedslag jag fick från uppdragsgivaren och skapade omkring 30 illustrationer i flytande tusch som jag sedan placerade in i en händelseföljd tillsammans med texten. 
Vinterkaraktärer, illustration, 2018Dorte GottliebVinterkaraktärer, illustration, 2018Vinterkaraktärer, personligt projekt, flytande tusch.  Har blivit beställd som vykort och som tryck på tygkassar av Designbutiken, Kulturgatan Bodafors. 
Bodafors Bokhandel loggaDorte GottliebBodafors Bokhandel loggaLogga för ett litet antikvariat på Kulturgatan i Bodafors, Småland. 
Dorte Gottlieb
Malmö
0723296362

Dorte Gottlieb

Jag arbetar som illustratör och grafisk designer, med visuella identiteter, bokformgivning, illustration till texter, trycksaker m.m.

Kandidatutbildning i Visuell Kommunikation från KADK i Köpenhamn, 2017. 

Välkommen att kontakta mig för grafisk design eller illustrations-uppdrag!