Edin Tucalija portfolio

Edin Tucalija
Helsingborg
0707-170598

Edin Tucalija

Jag är formgivare, tecknare och illustratör. Genom att tillföra en bit av det personliga, mänskliga och organiska hoppas jag en dag kunna skapa produkter som folk kommer att älska och använda med glädje.

I dagens digitala värld skapar vi mycket med dator som redskap. Jag vill gärna blanda in även lite av det handgjorda, kanske med en penna eller en pensel. Jag vill skapa kontraster som förstärker de båda delarna. Datorer gör att det personliga blir lidande, de gör det mesta lite för perfekt. Och det är inte världen och inte heller människorna i den. Jag vill att en produkt ska komma oss närmare, närmare verkligheten, närmare världen.

Jag tror att skönheten finns inom oss alla, att det inte bara är ytan som lyser. För att kunna återspegla det målar jag väldigt minimalistiskt och låter färgerna lyfta motivet och skapa balans. Jag tror att vi alla skulle kunna göra så även i verkligheten och visa att vi är precis lika vackra som vem som helst, och på vilket sätt som helst.

Många av mina teckningar är svartvita, för människornas livsöden är i många fall tragiska. Men jag försöker hitta tröst, åtminstone med några vackra ord. Jag försöker ge lite hopp, visa lite medkänsla och vända någons dåliga dag till något bra.