Elin Andersson portfolio

Café TerezinElin AnderssonCafé TerezinIllustration gjort till Göteborgs Symfonikers Barn- och Ungdomsprogram. Just denna konsert riktas mot gymnasieungdomar och musiken är skriven av judiska kompositörer som levde i ghetto under andra världskriget.
Pampiga SystrarElin AnderssonPampiga SystrarIllustration gjord till Göteborgs Symfonikers barn-och ungdomsprogram. Denna konsert är regisserad av Susanne Osten.
Årskalender - Augusti (eget projekt)Elin AnderssonÅrskalender - Augusti (eget projekt)En av månaderna kalendern "Djurens år" som är gjord för min egen verksamhet. Detta är för augusti: tiden då det är dags att stressa tillbaka till jobb/skola efter semestern.
Socionomen 2016 del 1Elin AnderssonSocionomen 2016 del 1Illustration skapad till tidningen Socionomen 2016
Socionomen 2016 del 2Elin AnderssonSocionomen 2016 del 2Illustration gjord till tidningen Socionomen 2016.
Elin Andersson
Elin AnderssonSjälvporträtt
Elin Andersson
Elin AnderssonEn fri tolkning av ett foto av modeikonen Isabella Blow
Diakonia Elin AnderssonDiakonia Illustration tryckt på tygpåse som säljs i gåvoshoppen på Diakonias hemsida. Temat var fritt, jag valde fred och lika värde.
DiakoniaElin AnderssonDiakoniaMotiv att trycka på en tygpåse till Diakonias gåvoshop. Tema fred.
Moschino bebis-kollektionElin AnderssonMoschino bebis-kollektionEn logga designad för bebislinjen hos modehuset Moschino i Milano.
I love heARTs - scarfmönsterElin AnderssonI love heARTs - scarfmönsterEn del av en scarf illustrerad för Moschino, hjärtan i alla möjliga tekniker och former.
Elin AnderssonEn virtuell karaktär jag skapat för ett klädmärke
Elin AnderssonIllustration till min väns t-shirt märke
Elin Andersson
Elin AnderssonT-shirttryck ritat till en uppfödare av border collies
Elin Andersson
Göteborg
0739-670559

Elin Andersson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Elin Andersson och arbetar som grafisk designer, illustratör och konstnär. Utöver detta bygger jag även upp ett klädmärke med fokus på olika typer av mönster och grafik även då det gäller etiketter och annat presentationsmaterial.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag är till viss del självlärd, men började utbilda mig på konstskola som 20-åring. Största utvecklingen skedde under mina sju år i Milano, Italien där jag var modestudent och därefter fick jobb som grafisk designer på modehuset Moschino. Det var en fantastisk erfarenhet då man i kontoret fortfarande jobbar mycket för hand utöver det digitala.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Jag jobbar gärna med olika stilar och material och tycker det är utvecklande att prova sådant jag aldrig gjort innan. Att bolla ideér och därifrån tänka ut koncept eller teman är en av de roligaste delarna i mitt yrke ihop med att komma på det bästa sättet att presentera detta.