Elin Hjulström Lord portfolio

Elin Hjulström Lord
Gävle
0738101185
Boka mig för kurser

ANIMATION
Föreläsning
Föreläsningen utgår ifrån den animerade filmens historia och redogör för olika tekniker och tillvägagångssätt, med fokus på småskaliga och ofta analoga produktioner. Syftet är att ge deltagarna verktyg att själva prova animation hemma med saker som finns till hands.

STOP MOTION-ANIMATION
Workshop
Upptäck den fantastiska känslan av att ge liv åt döda ting! Deltagarna gör egna animationer under handledning. Bygger scenografier och gör stop motion-filmer med papper, blandat pysselmaterial och saker som finns till hands. Workshopen inleds med tips och inspiration.

BLÄDDERBLOCKSANIMATION
Workshop
Genom att teckna sida för sida i ett block skapar deltagarna varsin animation under handledning. Workshopen inleds med tips och inspiration. Ge dina bilder liv!

PHOTOSHOP, GRUNDER
Workshop eller föreläsning
En grundläggande utbildning i det ledande bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop. Deltagarna får lära sig de vanligaste verktygen, digitalisering av bild, justering av ton och kontrast samt visar hur man tecknar och målar digitalt i programmet. Även inställningar för bilder i tryck och på skärm skärm gås igenom.

PHOTOSHOP, AVANCERAT
Workshop eller föreläsning
Fördjupning i Adobe Photoshop. Utbildningen kan anpassas efter vad ni vill lära er.
Exempel på fördjupningsområden: fotoredigering, friläggning, teckna och måla digitalt, enklare animation.

INDESIGN, GRUNDER
Workshop eller föreläsning
Lär dig grunderna i Adobe InDesign, layoutprogrammet som används att skapa böcker, informationsblad och andra trycksaker. Vi går igenom InDesigns verktyg och paneler, hur man länkar in bilder och håller en enhetlig design genom hela projektet. Deltagarna får också kunskap i textformatering, samt lära sig om format och export för tryck.

Workshop, Föreläsningar

Elin Hjulström Lord

Först och främst: jag älskar berättelser! Oavsett om det är i form av historia eller fiktion; serier, filmer, böcker eller berättelsen som skildras i en enskild illustration. Allt jag gör är sprunget ur detta intresse, oavsett om det rör sig om serier, bokillustrationer, skivomslag eller affischer.

Tillsammans med min man driver jag också Studio Lord, en byrå som jobbar med bland annat webb, grafisk design och animation. Vi håller också workshops och föreläsningar, bland annat på konstskolor och bibliotek, och för Svenska Tecknare.

Några tidigare kunder: Minecraft, Egmont, Gefle Dagblad, Gävle Teater, Sandvikens Kommun, Hello Films, Konstfrämjandet, Scanorama (SAS), Region Gävleborg, Gävle Kommun, Socialdemokraterna, Skottes Musikteater, Lamour Records, Vindöga-festivalen, Kulturcentrum, PUSH-festivalen, Claesons, Gaffel, The Storygraph. Utbildad vid Serie- och bildberättarprogrammet, Högskolan i Gävle. Verksam i Gävle.