Elin Hjulström Lord portfolio

Fantastic Makeover, illustrationElin Hjulström LordFantastic Makeover, illustration"Efter att solen dog blev solenergi 'big business'. Multinationella konglomerat skickade ut kraftverk till avlägsna stjärnor och gjorde aktieägarna ofattbart rika. Men solriggsarbetarna såg aldrig något av den rikedomen, där de levde sina liv bakom den livsuppehållande solskölden." Illustration till ett webbaserat projekt.
Up & Away, webbillustrationElin Hjulström LordUp & Away, webbillustrationIllustration till hemsida och sociala medier för norska Up & Away, som jobbar med digital marknadsföring. Motivet är en ordlek med namnet (up and away - u panda way) och färgat av deras övriga profil som är starkt inspirerad av retro-sci fi.
Snicks app, illustration till novell.Elin Hjulström LordSnicks app, illustration till novell.Illustration för den mobilbaserade novellplattformen Snicks, till skräcknovellen "Flickan i brunnen". 
Minecraft, illustrationer till animerad bokElin Hjulström LordMinecraft, illustrationer till animerad bokNågra av sammanlagt 24 illustrationer som beskriver verktyg och funktioner i Minecraft. Illustrationerna används i en animerad bok som publiceras återkommande på Minecrafts instagram. Bok och animation är gjorda av Animal Stockholm.
Lamour Records, skivomslagElin Hjulström LordLamour Records, skivomslagArtistens önskemål var "rymd och robortar och sånt", så resultatet blev en färgstark rymdillustration med en nypa retro-sci-fi. Lamour Remixes av UBX 127 är ett remixalbum med techno, utgivet av Lamour Records.
Fantastic Makeover, illustrationElin Hjulström LordFantastic Makeover, illustrationIllustration om krig och kärlek, för det webbaserade projektet Fantastic Makeover.
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationIllustration på temat "utarmning".
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationIllustration inspirerad av folktro och mytologi.
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationTuschlavering av det lilla kapellet på Ulvön där mina föräldrar gifte sig sommaren 2020, efter 47 år tillsammans.
Lamour Records, skivomslagElin Hjulström LordLamour Records, skivomslagSkivomslag till POR 424s technoalbum "Before Immunity", släppt på vinyl av Lamour Records. "Before Immunity" berättar historien om ett samhälle i snabb utveckling, på väg mot den oundvikliga katastrofen. Illustrationen är inspirerad av futurismen, som under 20- och 30-talen också avbildade ett samhälle med snabb utveckling, och som även det så småningom slutade i katastrof. Den poserbara dockan är något av PRO 424s signum.
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationIllustration inspirerad av folktro och mytologi, med en lite annorlunda version av ett Skogsrå.
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationLjus- och miljöstudie.
Houdini Group, utbildningmaterial om våld i nära relationerElin Hjulström LordHoudini Group, utbildningmaterial om våld i nära relationerHoudini Group, Utbildningmaterial om våld i nära relationer. Illustrationer till en serie utbildningsfilmer för vårdpersonal om att inleda samtal om våld i nära relationer när patienter uppvisar tecken. Filmerna bestod av dramatiserade samtal och några illustrerade stillbilder, som varierande mellan miljöbilder och närbilder.
Region Gävleborg, illustration till kulturplanElin Hjulström LordRegion Gävleborg, illustration till kulturplanEn av ett tjugotal illustrationer till Region Gävleborgs kulturplan 2019-2021. Illustrationen visar ämnesområdet slöjd.
Eget projekt, illustrationElin Hjulström LordEget projekt, illustrationÄnnu en dag som pendlare.
Eget projekt, StretchElin Hjulström LordEget projekt, Stretch"För att minimera skaderisken är det viktiga att värma upp och stretcha innan fysisk aktivitet utförs".
Elin Hjulström Lord
Gävle
0738101185
Boka mig för kurser

ANIMATION
Föreläsning
Föreläsningen utgår ifrån den animerade filmens historia och redogör för olika tekniker och tillvägagångssätt, med fokus på småskaliga och ofta analoga produktioner. Syftet är att ge deltagarna verktyg att själva prova animation hemma med saker som finns till hands.

STOP MOTION-ANIMATION
Workshop
Upptäck den fantastiska känslan av att ge liv åt döda ting! Deltagarna gör egna animationer under handledning. Bygger scenografier och gör stop motion-filmer med papper, blandat pysselmaterial och saker som finns till hands. Workshopen inleds med tips och inspiration.

BLÄDDERBLOCKSANIMATION
Workshop
Genom att teckna sida för sida i ett block skapar deltagarna varsin animation under handledning. Workshopen inleds med tips och inspiration. Ge dina bilder liv!

PHOTOSHOP, GRUNDER
Workshop eller föreläsning
En grundläggande utbildning i det ledande bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop. Deltagarna får lära sig de vanligaste verktygen, digitalisering av bild, justering av ton och kontrast samt visar hur man tecknar och målar digitalt i programmet. Även inställningar för bilder i tryck och på skärm skärm gås igenom.

PHOTOSHOP, AVANCERAT
Workshop eller föreläsning
Fördjupning i Adobe Photoshop. Utbildningen kan anpassas efter vad ni vill lära er.
Exempel på fördjupningsområden: fotoredigering, friläggning, teckna och måla digitalt, enklare animation.

INDESIGN, GRUNDER
Workshop eller föreläsning
Lär dig grunderna i Adobe InDesign, layoutprogrammet som används att skapa böcker, informationsblad och andra trycksaker. Vi går igenom InDesigns verktyg och paneler, hur man länkar in bilder och håller en enhetlig design genom hela projektet. Deltagarna får också kunskap i textformatering, samt lära sig om format och export för tryck.

Workshop, Föreläsningar

Elin Hjulström Lord

Min främsta drivkraft är berättandet: vare sig det är historia, fiktion eller berättelser som ryms i en enda illustration. Jag jobbar ofta med tusch och digital färg och illustrerar för många olika sammanhang, till exempel litterära illustrationer, skivomslag och serier.