Elsa Richnau portfolio

BlåklockaElsa RichnauBlåklockaIllustration/collage  
Illustration från GöteborgElsa RichnauIllustration från GöteborgIllustration som är med i mitt examensarbete från Skeppsbron i Göteborg. Skeppsbron var inget inspirerande ställe att vistas på. Bara parkeringar. Men de behövs väl också. Examensarbetet finns på adressen http://www.elsarichnau.portfoliobox.me/
BlåklockaElsa RichnauBlåklockaCollage Blåklocka.
Kenzo TangeElsa RichnauKenzo TangeDen här tavlan är inspirerad från en resa till Japan 2007 då jag såg hus byggda av den japanske arkitekten Kenzo Tange och köpte vykort därifrån. Japan var ett trevligt land tycker jag med vänliga människor.
Scetchupmodell SibbarpElsa RichnauScetchupmodell SibbarpMin moster med familj ville bygga ett extra hus med sovplatser till sin sommarstuga i Sibbarp och frågade mig om jag kunde komma på någon bra lösning. Dessa tre förslag kom jag fram till. De valde inget av förslagen utan en helt annan lösning. Jag använde mig av datorprogrammet Scetchup. Sommarstugan är en del av samhället Sibbarp i nordöstra Skåne i Sverige.
Skisser i programmet ScetchUpElsa RichnauSkisser i programmet ScetchUpLängst upp till vänster: Hus till mitt examensarbete på Skeppsbron från HDK. Längst ner till vänster: Hus till ett byggprojekt av en sovstuga i samhället Sibbarp i Skåne. Till höger: Skiss till en A3-plansch för ett illustrationsjobb inom studievägledning.Resultatet finns på Visuell Väglednings hemsida.
Elsa Richnau typsnittElsa RichnauElsa Richnau typsnittAllt på internet handlar om att få många likes och bli känd av andra. Hur skulle det bli på internet om våra egon istället löstes upp som i den här animationen där ditt namn försvinner iväg upp i tomma intet. Stillbild av animation i Blender där typsnittet löses upp. Länkadress till animationen: https://youtu.be/dF0zzfOixI0
Stilleben och AkrylmålningElsa RichnauStilleben och AkrylmålningStilleben och Akrylmålning
Ljuden i min närhetElsa RichnauLjuden i min närhetTeckningar som jag gjort under tiden jag lyssnat på musik från radion. Varje streck är en populär låt.
ModellmålningElsa RichnauModellmålningModellmålning  
TeckningElsa RichnauTeckningTeckningar från Varberg i ett collage. Exempelvis Varbergs fästning och Getterön.
Automatisk teckningElsa RichnauAutomatisk teckningAutomatism är att göra något utan att vara medveten om vad man gör. Man brukar säga att det undermedvetna har gjort jobbet. Surrealisterna jobbade mycket på detta sätt. Jag gjorde sådana här teckningar eftersom jag tyckte det var roligt att hitta på saker och jag hade ibland långtråkigt och mycket tid.
PorträttElsa RichnauPorträttPorträtt i akvarellteknik.
IllustrationElsa RichnauIllustrationIllustration från charken.
KaffefolderElsa RichnauKaffefolderKaffefolder för Rättviseakademien och rättvisemärkt kaffe. Jag dricker inte sådant kaffe längre utan all sorts kaffe. Vet inte ens om det finns kvar sådant kaffe längre för Rättviseakademien har lagts ner. Men det var kul när föreningen fanns.
Angela Merkels FärgläraElsa RichnauAngela Merkels FärgläraDet finns många olika böcker och teorier kring färger och färglära. Exempelvis Goethes färglära, Newtons färglära, KG Nilsons färglära. Det finns mycket att ta hänsyn till när man använder färg och vid valet av färger: exempelvis valör, gråskala, kulör, mättnad, nyans osv. Någon som inte verkar bry sig om varken kläder eller färger särskilt mycket är Angela Merkel. Samma jacka/kavaj hela tiden. Men om man för första gången tittar riktigt noga på Angela Merkels kavajer i tidningen så kan man i alla fall se att de har olika färger. Här har jag tränat på färglära genom att måla av alla dessa olika kavajer på ett akvarellpapper. Hon har jättemånga kavajer säkert minst ett 100-tal. När färgen på fotografiet och färgen på akvarellpappret är exakt likadant då har man hamnat rätt.
FlugorElsa RichnauFlugorFlugor i akryl. Länk till film på You-Tube: https://youtu.be/Hu6oviQj_Cg
FlugaElsa RichnauFlugaAkrylmålning av en Fluga.
Elsa Richnau
Varberg
0702974533

Elsa Richnau

Jag har inriktat mig på illustration och grafisk design som ett av mina yrken.

Utbildning: Kandidatexamen inom Design från HDK, Högskola för Design och Konsthantverk, Göteborg.

Kurser på Chalmers och KTH:s Arkitekturprogram. Där intresserade jag mig för rum och rumsligheter och hur våra bostäder påverkar oss.

En bra bostad är en förutsättning för ett gott liv.

Teckning är mitt främsta arbetsredskap vilket är till stor nytta inom alla visuella områden både inom 2D och 3D t.ex. illustration eller rum. Designyrket är en process som jag ständigt jobbar med att utveckla.

Behöver ni hjälp med illustrationer eller grafisk formgivning eller vill ni beställa något att hänga upp på väggen exempelvis en plansch eller tavla så tveka inte att kontakta mig på min mailadress: elza_r@hotmail.com eller på mobilnummer 0702974533.

Godkänd för F-skatt.

Varmt Välkomna! Vänliga hälsningar: Elsa Richnau