Emilie Bergman portfolio

Emilie Bergman
Stockholm
0736-374776

Emilie Bergman

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Emilie och arbetar som illustratör och grafisk designer.

Jag har en fil.kand. från Stockholms universitet i pedagogik / beteendevetenskap och är specialiserad på hur människor lär, kommunicerar och handlar i digitala miljöer samt hur jag som formgivare utvecklar både dessa miljöer och hur man utvecklar sig själv. Jag har studerat relationen mellan människa och teknik, användandet och skapandet av ny medie- och kommunikationsteknik. Jag är även utbildad på Berghs i grafisk kommunikation.

Specialkompetens som formgivare: Jag layoutar arabiska och persiska

Mitt manér som illustratör passar för pedagogiska illustrationer. Som illustratör skapar jag illustrationer för läromedel, böcker, informationsmaterial, företagsidentiteter, pedagogiska barnböcker m.m. Jag arbetar främst digitalt. Ibland i tusch och blyerts. Jag arbetar alltid väldigt medvetet kring genus, normer, jämställdhet, demokrati och miljö. 

I och med min utbildning har jag ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör. Som illustratör kan jag förenkla komplexa processer visuellt. Jag kan lätta upp artiklar och längre texter med hjälp av mina illustrationer.

Vad jobbar du med just nu?

Jag är aktuell med en ny bok för barn och barnfamiljer, som ges ut av Calazo Förlag där jag är illustratör. Jag samarbetar med Sanoma Utbildning och tar fram illustrationer till en bok i spanska för högstadiet. Jag har tidigare gjort illustrationer för en pedagogisk pysselbok för anhöriga barn (Sjukt Viktigt). Jag har samarbetat med Röda Korset och gjort en ny version av vårt egna projekt Pysselboken Flyktfåglar, där jag var illustratör och formgivare.