Emilie Bergman portfolio

Illustration, MagasinEmilie BergmanIllustration, MagasinIIllustration, Magasin Affärsvärlden #51 2020
Illustration, BUP Region Skåne Emilie BergmanIllustration, BUP Region Skåne Illustrationer till webbsida och trycksaker för region Skåne BUP.
Illustration, BUP Region Skåne Emilie BergmanIllustration, BUP Region Skåne Illustration till BUP Region Skåne till deras webbsida och trycksaker. 
Illustration, läromedelEmilie BergmanIllustration, läromedelIllustration till läromedel i spanska för högstadiet. Uppdragsgivare: Sanoma Utbildning
Illustration, manifestationEmilie BergmanIllustration, manifestationJag har  samarbetat med Håll Nollan och deras manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri byggbransch. Jag har gjort en illustration som ska finnas med i hela kampanjen Håll Nollans Säkerhetspush - tillsammans för säkrare byggen. En gemensam manifestation som kommer att genomföras på ett flertal bygg- och anläggningsarbetsplatser runtom hela Sverige 15 september kl. 13.00 2020.
WebbdesignEmilie BergmanWebbdesignBehöver ditt företag en ny webbsida? Bergman Illustrerat kan hjälpa dig att skapa en modern webbsida skräddarsydd efter ditt företag. Webbsidan skapas i det webbaserade verktyget Wix, som du efter överlämning själv kommer kunna hantera. Sidan blir responsiv och anpassar sig efter vilken enhet mottagaren har. Grundläggande SEO-optimering ingår och ompekning till ert domännamn. Mer information: https://www.bergmanillustrerat.com/webbsida
Illustration, barnens utebokEmilie BergmanIllustration, barnens utebokIllustration till Barnens utebok, utgiven av Calazo förlag. 
Illustration, bok Emilie BergmanIllustration, bok Illustration till boken Sjukt Viktigt. En bok som gavs ut 2014 av Idus Förlag, för barn som vistas mycket på sjukhus.
Illustration, diabetesbokenEmilie BergmanIllustration, diabetesbokenIllustration till Diabetesboken, Norlén & Slottner förlag.
Illustration, folderEmilie BergmanIllustration, folderHammarby - Skarpnäcks hembygdsförening behövde en ny illustration till sin folder och webbsida. I bilden syns motiv från området.
Illustration läromedel, Sanoma förlagEmilie BergmanIllustration läromedel, Sanoma förlagIllustration läromedel, Sanoma förlag. Läromedel i spanska språket åk 9. 
Illustration barnbokEmilie BergmanIllustration barnbokIllustration till världens första barnbok på språket Blin (Eritrea). Blin är ett språk och minoritetsgrupp i Eritrea och de saknar barnböcker på sitt språk. Kulturföreningen vill skriva fler böcker framöver.
Illustration, mässaEmilie BergmanIllustration, mässaIllustration till MTVe-mässan om vård och omsorg m.m. 
Illustration, tidningEmilie BergmanIllustration, tidningIllustration om teckenspråk till tidningen Aiai Magasinet.
Illustration, Barnens utebokEmilie BergmanIllustration, Barnens utebokIllustration till Barnens utebok, utgiven på Calazo förlag. Författare Karin Runesson. Boken består av ett 40-tal uppslag med illustrationer där man hittar roliga utetips. 
Illustration, webbsidaEmilie BergmanIllustration, webbsidaIllustration, webbsida
Illustration, Läromedel, Sanoma förlagEmilie BergmanIllustration, Läromedel, Sanoma förlagIllustration, Läromedel för årskurs 8 i spanska, Sanoma förlag
Illustration, Läroboken Que Bien textbok åk 8Emilie BergmanIllustration, Läroboken Que Bien textbok åk 8Illustration till Läroboken Que Bien textbok åk 8. Sanoma Utbildning förlag.
Emilie Bergman
Stockholm
0736-374776

Emilie Bergman

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Emilie och arbetar som illustratör och AD/grafisk designer. Har lång erfarenhet av design/produktion av trycksaker, som t.ex. tidningar,  mässmaterial, grafiska profiler och logotyper samt illustrationer. Jag designar även digitalt och animerar.

Jag har en fil.kand. från Stockholms universitet i pedagogik / beteendevetenskap och är specialiserad på hur människor lär, kommunicerar och beter sig i digitala miljöer. Jag har ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör och har ritat mycket behandlingsmaterial för barn med uppdragsgivare som Röda Korset, Barnafrid, Linköpings universitet mfl. Jag gör även mycket illustrationer för läromedel (T.ex. för Sanoma Utbildning).

Jag kan även göra animeringar av mina illustrationer för inlägg på sociala medier eller webbsidor mm. 

Specialkompetens som formgivare: Jag layoutar arabiska och persiska

Mitt manér som illustratör passar för pedagogiska illustrationer. Som illustratör skapar jag illustrationer för läromedel, böcker, informationsmaterial, företagsidentiteter, pedagogiska barnböcker m.m. Jag arbetar främst digitalt. Ibland i tusch och blyerts. Jag arbetar alltid väldigt medvetet kring genus, normer, jämställdhet, demokrati och miljö. 

Vad har du gjort för jobb tidigare?

Jag har ritat Barnens utebok, en bok för barn och barnfamiljer, som ges ut av Calazo Förlag där jag är illustratör. Jag samarbetar med Sanoma Utbildning och tar fram illustrationer till böcker på spanska för högstadiet. Jag har tidigare gjort illustrationer för en pedagogisk pysselbok för anhöriga barn (Sjukt Viktigt). Jag har samarbetat med Röda Korset och gjort en ny version av vårt egna projekt Pysselboken Flyktfåglar, där jag var illustratör och formgivare. 

Jag arbetar snabbt, är effektiv och levererar i tid och är bra på att lyssna in det kunden önskar.