Emilie Bergman portfolio

Emilie Bergman
Stockholm
0736-374776

Emilie Bergman

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Emilie och arbetar som illustratör och AD/grafisk designer.

Jag har en fil.kand. från Stockholms universitet i pedagogik / beteendevetenskap och är specialiserad på hur människor lär, kommunicerar och beter sig i digitala miljöer. Jag har ett pedagogiskt öga och uttryck som illustratör och har ritat mycket behandlingsmaterial för barn med uppdragsgivare som Röda Korset, Barnafrid, Linköpings universitet mfl. Jag gör även mycket illustrationer för läromedel (T.ex. för Sanoma Utbildning).

Jag kan även göra animeringar av mina illustrationer för inlägg på sociala medier eller webbsidor mm. 

Specialkompetens som formgivare: Jag layoutar arabiska och persiska

Mitt manér som illustratör passar för pedagogiska illustrationer. Som illustratör skapar jag illustrationer för läromedel, böcker, informationsmaterial, företagsidentiteter, pedagogiska barnböcker m.m. Jag arbetar främst digitalt. Ibland i tusch och blyerts. Jag arbetar alltid väldigt medvetet kring genus, normer, jämställdhet, demokrati och miljö. 

Vad har du gjort för jobb tidigare?

Jag har ritat Barnens utebok, en bok för barn och barnfamiljer, som ges ut av Calazo Förlag där jag är illustratör. Jag samarbetar med Sanoma Utbildning och tar fram illustrationer till böcker på spanska för högstadiet. Jag har tidigare gjort illustrationer för en pedagogisk pysselbok för anhöriga barn (Sjukt Viktigt). Jag har samarbetat med Röda Korset och gjort en ny version av vårt egna projekt Pysselboken Flyktfåglar, där jag var illustratör och formgivare. 

Jag arbetar snabbt, är effektiv och levererar i tid.