Emma Selberg portfolio

Personlig/oktober-utmaning "Trolldryck och pannkaka"Emma SelbergPersonlig/oktober-utmaning "Trolldryck och pannkaka"Sedan 2016 har jag deltagit i kreativa utmaningar åtminstone någon månad om året - här är en illustration ifrån 2019 års "Inktober". En originalkaraktär som jag skapade samma år för utmaningen och som sedan har återkommit ett par gånger i liknande sammanhang. Först postad på min twitter @Jontamarin den 13 oktober 2019. Fineliner, grå markers, lätt redigering i Ps.
Personlig/maj-utmaning "Harpun"Emma SelbergPersonlig/maj-utmaning "Harpun"En annan illustration från kreativa utmaningar 2019, denna gång från Mermay. Först postad på min twitter @Jontamarin den 31 maj 2019. Bläckskiss, sedan Photoshop.
Personlig/oktober-utmaning "Männskofårulv"Emma SelbergPersonlig/oktober-utmaning "Männskofårulv"En illustration ifrån 2019 års "Inktober". En originalfigur skapad under utmaningen. Först postad på min twitter @Jontamarin den 22 oktober 2019. Fineliner, markers och flytande bläck.
Personlig/maj-utmaning "Säljungfru"Emma SelbergPersonlig/maj-utmaning "Säljungfru"En illustration från Mermay-utmaningen 2020. Först postad på min twitter @Jontamarin den 29 maj 2020. Photoshop
Emma Selberg
Stockholm

Emma Selberg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Emma. Professionellt så har jag jobbat som grafisk formgivare inom marknadsföring i nästan tio år, men som fri konstnär har jag en ganska varierad teknikpreferens och jag gör vad som känns kreativt triggande just för tillfället. Det blir mycket skissa och rita med tuschpennor eller bläck, men jag har även en tendens att grotta in mig på akvarell och ibland digitala medier, samt någon gång ibland pyssla med linoliumkarvning, akrylmåleri eller frihandsbroderi. Mycket fokus ligger på design och dekoration, serier och blandade illustrationer.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Jag har inget specifikt drömuppdrag i dagens läge. Jag vill jobba med illustration, kanske omslag eller affisch, helst med inriktning på de mer fantastiska genrerna – fantasi, skräck, folktro, mytologi. Det vore också intressant att utforska den lite mer kreativa sidan av grafisk formgivning.

Vad jobbar du med just nu?

Då jag har varit "borta" från frilansscenen ett tag – i princip hela mitt vuxna liv då jag varit anställd grafiker sedan 2011 och därtill pluggat en del – så har det just nu äntligen blivit dags att starta upp de kreativa motorerna igen, vilket alltså är vad jag gör för tillfället – jag värmer upp skillsen och håller på att sätta ihop en ny master portfolio!