Emmelie Salomonsson portfolio

Bilderboksprojekt för "Idus förlag"Emmelie SalomonssonBilderboksprojekt för "Idus förlag"Planerad utgivning hösten 2021
"Min mamma bor under en sten"Emmelie Salomonsson"Min mamma bor under en sten"Omslag till barnboken "Min mamma bor under en sten". Finnas att köpas hos Idus förlag: https://www.idusforlag.se/min_mamma_bor_under_en_sten
"Min mamma bor under en sten"Emmelie Salomonsson"Min mamma bor under en sten"Uppslag från bilderboken "Min mamma bor under en sten" skriven av Kristina Collén. Ges ut av Idus förlag 2021. 
"Min mamma bor under en sten"Emmelie Salomonsson"Min mamma bor under en sten"Uppslag från bilderboken "Min mamma bor under en sten" skriven av Kristina Collén. Ges ut av Idus förlag 2021. 
Den magiska jordglobenEmmelie SalomonssonDen magiska jordglobenUtsnitt från ”Den magiska jordgloben”. Kommer som E-bok & och POD-bok vintern 2020. Författare: Tamara Vuorinen.
Den magiska jordglobenEmmelie SalomonssonDen magiska jordglobenIllustration för kommande E- och POD-bok ”Den magiska jordgloben” av Tamara Vuorinen. Kommer senare i höst!
Amy & mamma på loppisjaktEmmelie SalomonssonAmy & mamma på loppisjaktUtsnitt från kommande bilderbok "Amy & mamma på loppisjakt". Boken är skriven av Wiveca Bragning och ges ut av Idus förlag hösten 2020.
Amy & mamma på loppisjaktEmmelie SalomonssonAmy & mamma på loppisjaktUppslag från den kommande bilderboken "Amy & Mamma på loppisjakt" som ges ut av Idus förlag. Författare Wiveca Bragning. Den lägger fokus på secondhand och att det är coolt att vara klimatsmart!
Clara & viruset- jakten på toapapperEmmelie SalomonssonClara & viruset- jakten på toapapperBarnbok om corona! Skriven av Lisa Kärmander och utvigen av Idus förlag. Alla pratar om det nya viruset, tänker Clara. Hon har hört att många är rädda för att gå ut och därför samlar på sig massor av mat och andra saker, så att de ska klara sig hemma länge. När Clara kommer till mataffären är hyllan där toapappret brukar stå helt tom! Allt toapapper är slut! Eller..? En bok om virus, smittskydd, och vikten av att dela med sig. http://www.idusforlag.se/clara_och_viruset
Uppslag till ett bilderboksprojekt.Emmelie SalomonssonUppslag till ett bilderboksprojekt.Ett kommande bilderboksprojekt. 
Mika & Mille- Den magiska mobilenEmmelie SalomonssonMika & Mille- Den magiska mobilenUppslag ur bilderboken Mika & Mille- Den magiska mobilen, som ges ut av Idus Förlag. 
Lök-folk.Emmelie SalomonssonLök-folk.Eget projekt. 
Det var DroppenEmmelie SalomonssonDet var DroppenSom examensprojekt har jag skapat en bilderbok som heter Det var Droppen. Denna prototyp handlar om att skapa betydelse för någon som lider av psykisk ohälsa. Men den handlar även lika mycket om en allmän familjesituation där det sker en konflikt. Min bok är ett abstrakt och konstnärligt verktyg för att öppna upp för dialog. Denna bok är som sagt en prototyp och har utvecklingspotentialer.  
Våld i hemmetEmmelie SalomonssonVåld i hemmetEtt skolprojekt där jag skapade en prototyp till en barnbok. Jag blev inspirerad av berättelserna bakom #MinHistoria. Här har jag arbetat med Papier-maché och digital redigering.
Pwc Bergen, NorgeEmmelie SalomonssonPwc Bergen, NorgeVåren 2018 fick jag äran att bli vinnaren av PwCs tecknartävling. Dom önskade något som visar att dom är under en process, kreativa och operfekta. Storlek: 3,5* 3 m Uppskattad arbetstid: c. 18 timmar Experience Center, PwC, Bergen, Norge. https://www.pwc.no/bergen
StudvestEmmelie SalomonssonStudvestUnder 2017 och 2018 har jag illustrerat för studenttidningen Studvest i Bergen. Här arbetade jag intuitivt och snabbt tillsammans med journalisterna och redaktören, antingen med givna artiklar eller såkallade Skråstrek där jag själv väljer riktning. För mitt arbete hos Studvest under hösten 2017 fick jag ta emot Tiril-priset.
De glömda klapparnas gubbe.Emmelie SalomonssonDe glömda klapparnas gubbe.Eget arbete. Var omsorgsfull i årets julkonsumtion. Vi vill ju inte låta De-glömda-klapparnas-gubbe få mer börda på sina axlar!
Mika & Mille- Den magiska mobilenEmmelie SalomonssonMika & Mille- Den magiska mobilenKommande projekt! Mika och hunden Mille är bästa vänner. En dag hittar de en gammal mobil. Det visar sig vara en magisk mobil som skickar iväg Mika och Mille på viktiga uppdrag. Med hjälp av mobilen får de prova på olika spännande yrken och lyckas rädda livet på både kaninen Teddy och en liten kattunge. Boken vänder sig till barn i alla åldrar, men främst till barn mellan 3 och 6 år. Boken är tänkt som den första i en serie med olika yrken och spännande uppdrag för Mika och Mille, och ges ut av Idus förlag om några månader!
Emmelie Salomonsson
Rottneros
0704949941

Emmelie Salomonsson

Mitt namn är Emmelie och är illustratör! Förutom att jag har tecknat hela livet så har jag grundläggande konstnärsutbildning och kandidatexamen i Design- Visuell kommunikation (KMD, Bergen). Som illustratör arbetar jag med varierande tekniker och utforskar flera uttryck, som exempelvis keramik och Papier-maché. Till min kandidatexamen skapade jag en bilderbok som tar sig an det emotionella i att vara sjuk i en ätstörning. Jag har erfarenhet med att jobba både redaktionellt, med bilderböcker och stort med väggmåleri. Detta fick jag bland annat erfara med att arbeta för Pwc i Bergen. Jag har även arbetat för studenttidningar som illustratör.

Jag har en stark arbetsmoral och är samarbetsvillig!

KUNDERS ÅSIKTER
"Emmelie kombinerar yrkesprofessionalitet med en entusiasm och insats som om vårt uppdrag vore det roligaste att göra. Hon är alltid snabbare än avtalat."- Multatuli Förlag

"Emmelie var väldigt lätt att jobba med. Hon lyssnade in, kom med förslag och levererade fantastiska resultat! Rekommenderar henne starkt."- Författare Lisa Kärmander
 

 ”Emmelie är väldigt lätt att kommunicera med och slutresultatet överträffade mina förväntningar med råge. Rekommenderar henne till alla som söker en lyhörd illustratör som håller vad hon lovar.”- Författare Anna Lundgren
 

 "Emmelie har varit lätt att samarbeta med. Hon har snabbt satt sig in i texten och har på ett smidigt sätt tagit sig an berättelsen. Hon har varit lyhörd för mina önskemål som författare men också haft egna idéer vilket jag uppskattat mycket. Hon har skickat skisser och vi har tillsammans arbetat fram ett färdigt resultat som vi båda har känt oss nöjda med. Min uppfattning är att att Emmelie är en hårt arbetande illustratör som inte för den skull gör avkall på sin egen stil och kreativitet. Jag kan verkligen rekommendera Emmelie som illustratör"- Författare Kicki Collén

Kontakt:
emmeliesal@hotmail.com
+ 46 70-4949941
https://www.mlieee.se/

JOBB
Arbetets museum, Norrköping- Pedagog i Kreativa verkstaden, Sommaren 2016
Arbetets museum, Norrköping- Pedagog i Art ´n Stuff, Sommaren 2017
Arbetets museum, Norrköping- Pedagog i Min djuriska park, Sommaren 2018
Designer för organisationen Hulen, Bergen, 2017
Styremedlem Linjeforeningen Raster, 2017
Illustratör för Studvest 2017-2019

UTBILDNING
Estetiskalinjen– Bild och form, Sunnerbogymnasiet
2009-2012
Konstlinjen, Lunnevadsfolkhögskola, Vikingstad
2014-2016
Design- Visuell kommunikation, Kandidatexamen på
Universitetet KMD i Bergen, Norge
2016 – 2019