Eva Bergstrom portfolio

Eva Bergstrom
Stockholm
+46 73 610 72 88

Eva Bergstrom

Bild är mitt modersmål och jag skapar bilder som berättar mer än det skrivna ordet. Tycker väldigt mycket om att teckna människor små eller stora, roliga djur och monster. Mest blir det bilder med en liten humoristisk kärna både för barn och vuxna.

Illustrationerna är innehållsrika på detaljer och berättar ofta en sidohistoria. På så vis kan man upptäcka nya saker i bilden även om man tittat på bilden tidigare. En typisk Eva-bild är skapad med lekfullhet i glada och mjuka färger i en sprudlande karaktär.

Hittills har jag illustrerat en tiotal böcker som riktar sig till barn och börjat skriva egna berättelse. Jag gör även illustrationer till utbildnings- och informationsmaterial samt till tidskrift och webben. Att jag kan franska, nederländska, engelska och uttrycker mig även på tyska har visat sig vara intressant mer än en gång i internationella sammanhang.

Kontakta mig gärna för nya uppdrag.

Vad jobbar du med just nu?
Just nu influerar jag av Berit, en liten fransk bulldog för att skapa och vill gärna utveckla mitt skrivandet.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?
Jag älskar att skissa, jag är en riktig idéspruta. Allt är möjligt under skissstadiet sedan måste man ta beslut om vad som ska vara med: ” kill your darling” 😉
I mitt arbete skissar jag och tecknar jag mest för hand med papper, penna men även digitalt som är vanligt förekommande. Bilden bearbetas och levereras digitalt. Arbetar ofta i tusch, akvarell, gouache, akrylfärg, collage.

Några uppdragsgivare:
Natur och Kultur, Bonniers, Liber, UR
Kollega, Arbetsmarknaden, Friluftsliv, Företagaren, Insikt, Villa Ägaren
Socialstyrelsen, Utbildningsbyrån AB.