Eva Edberg portfolio

Författare och illustratör till böckerna om KlaraEva EdbergFörfattare och illustratör till böckerna om KlaraEn fristående serie barn- och ungdomsböcker om Klara i hennes olika åldrar. Klara växer upp i familjehem och är autofiktiva berättelser av författaren Eva Edberg (mig). Det ordnar sig, Det ordnar sig, kapitelbok 9-12år . Klara räddar pappa med korvmackan, bilderbok 4-7år, Klara rädd för mamma  med ryggsäcken, bilderbok 4-7år. Eva Edberg har både skrivit och illustrerat böckerna som beskrivs "Roliga och lättsamma trots svårt ämne".
Bliwa försäkringar, kampanjEva EdbergBliwa försäkringar, kampanjBliwa försökringars kampanj med personliga karaktärer och berättelser. 
Art Direktor, grafisk formgivare med 25 års tidningsproduktionEva EdbergArt Direktor, grafisk formgivare med 25 års tidningsproduktionPå bordet ett axplock av 25 år med tidningsproduktion, i roll som art director, gör redesign, startar nya produkter eller bara layoutar befintliga. KP, layoutare och illustratratör. MIA (metall i arkitekturen), stratar ny produkt och jobbar som art director. Må Bra, layoutare och illustratör. Mellanrum är en oneshot som jag gör som art director på Betong, som också önskar redesign av den befintliga tidningen och vann designpris och Svenska Publishingpriset. Kött & Chark redesign och produktion med 10 nr/år.
Illustrerar barnboksserien Ebbe och mamma Eva EdbergIllustrerar barnboksserien Ebbe och mamma Charlotta von Zweigbergk gav ut sin första barnbokserie tillsammans med illustratör Eva Edberg (mig). Btj-recension: "(...) illustrationerna av Eva Edberg ger intryck av spontanitet, de är enkla streckteckningar endast färglagda med en ljusgrön färg. Det är tack vare de naiva, uttrycksfulla bilderna som känslorna i boken förstärks. (...) Recensionen BTJ-häftet nr 2, 2017,av Annika Lundeberg.  
Barnboksförfattare med workshops Eva EdbergBarnboksförfattare med workshops "Adde Adhd - Bästis med fienden" (9-12 år) har topplistats av barnen på barnkanalen och svt.se. Eva Edberg föreläser/workshop i samband med sina böcker. Boken har en gratis lärarhandledning att ladda ner från Idus förlag. Bokomslaget har Eva Edberg formgivit.
SLL, Stockholms läns landsting, årsstatistik och webbEva EdbergSLL, Stockholms läns landsting, årsstatistik och webb20 st illustrationer till webbsida för Stockholms läns landsting RTK. Årlig Omslagsbild samt 25 kapitelbilder i Årsstatistikboken sedan 2006.
Spendrups öl- och vinkatalog, omslagsbilderEva EdbergSpendrups öl- och vinkatalog, omslagsbilderOmslagsillustrationer till Spendrups vin- och bryggkatalog.
Försvarsmakten, illustrerat barnboken "När jag lånar ut min pappa till landet osams."Eva EdbergFörsvarsmakten, illustrerat barnboken "När jag lånar ut min pappa till landet osams."Illustrerat barnboken "När jag lånar ut min pappa till Landet Osams" som är skriven av Officer Torbjörn Engelkes och ges ut till Försvarsmakten. Handlar om ett barn som reflekterar över sin pappas jobb, med fokus på tankar om separation och saknad som kan uppstå när en förälder är borta på utlandstjänst i krigsdrabbat område. Finns även "När jag lånar ut min mamma till Landet Osams".
Norska Cappelen Damm, illustrerar läromedel Eva EdbergNorska Cappelen Damm, illustrerar läromedel Illustrerat flertal skolböcker för 7-8 åringar till Norska bokförlaget Cappelen Damm.
OTW, Barn & Cancer, illustrationerEva EdbergOTW, Barn & Cancer, illustrationerIllustrerar för Barn & Cancer.  Även illustrerat för OTW:s kundtidningar, exempelvis till Ikeas personaltidning, Stadium, Let´s meet, Green Cargo, mfl.
Tidningsformgivning på Bonnier, KP, illustrationer och layoutEva EdbergTidningsformgivning på Bonnier, KP, illustrationer och layoutIllustrerar i Kamratposten, KP, (Bonnier). Frilansar och layoutar även i redaktionen.
Barn & Cancer, illustrationer Eva EdbergBarn & Cancer, illustrationer Ritar ett syskonpar som återkommer i varje nummer av tidningen Barn&Cancer. 
Sveriges hotell- och restaurangföretagares tidning, "maskot" till loggaEva EdbergSveriges hotell- och restaurangföretagares tidning, "maskot" till logga Art Director för Restauratören, här Restauratörens Piggevin som dyker upp vid tidningshuvudet, på tävlingar, mässor, T-shirtar, tablettaskar ...
Eva Edberg
Stockholm
0704936025
+46 70-4936025
Boka mig för kurser

Jag är illustratör och tidningsformgivare, och barnboksförfattare som både ritar och skriver. Utbildad i Estetiska Lärprocesser och Didaktik. Anpassar kursens innehåll efter ålder och önskemål med besök på ca två till tre timmar eller fördjupning.

Omtyckta exempel:

-Bilder som berättar: Grunder och knep från en illustratörs vardag, utforska och uttryck ditt bildspråk.

-Skoltidning: Skapa en redaktionell miljö. Bli medveten om hur text och bild samverkar, prova att kommunicera.

– Självporträtt: vem är jag? Personlig workshop där jaget är i fokus.

Välkommen att se mer på www.evaedberg.se

Kurser, Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Eva Edberg

Hej, roligt att du hittat hit! Jag gillar nya projekt och som frilansare blir det stor variation med återkommande kunder från olika branscher. Yrkesverksam som illustratör och grafisk formgivare, även barn- och ungdomsförfattare som föreläser, gör workshops och Skapande skola. Vidareutbildad i Estetiska Lärprocesser och Didaktik Bild & Form.

Som grafisk formgivare och illustratör är min specialitet tidningar/media/litteratur. Anlitas som art director med önskemål om redesign, eller som husillustratör. Har bred erfarenhet från olika branscher, kommuner och uppdrag inom norden. Med norska bokförlaget Cappelen Damm illustrerar jag exempelvis läromedel. Återkommande samarbete med bland annat Stockholms Läns Landsting (Region Stockholm), Bliwa försäkringar, OTW, Barn&Cancer, Stadium, Ikeas personaltidning, Aller media och Må Bra, Mersmak och Coop, Livsmedelstidningen Kött & Chark, Byggtidningen Betong, ETC med Föräldrar & Barn och Utbildningsradion, Bonnier och Kamrat Posten.

Som barn- och ungdomsförfattare både skriver och ritar jag. En autofiktiv serie om Klara i familjehem, och om Adde Adhd – bästis med fienden som topplistats av Barnkanalen svt.se. Illustrerar även för andra författare som barnbokserien Ebbe och mamma av Charlotta von Zweigbergk. Jag bokas till föreläsningar, gör författarbesök och skapande skola för bland annat Kulturskolan, Stiftelsen Trygga Barnen och Montessori.

Vad har du för projekt på gång? Mejla mig gärna och berätta! evaedberg2@gmail.com 

www.evaedberg.se