Eva Lindgren portfolio

KotteEva LindgrenKotteMitt vinnande bidrag i tapettävlingen. Blad på blad som att bo inuti en kotte eller en bladhydda. På bilden också Eames Plastic Armchair, Valencia Mattröd och turkos taklampa
I lustgårdenEva LindgrenI lustgårdenTapet, specialgjord för mitt rosa fågelrum, 4 x2 meter, tryckt av Rebelwalls
EkorrhjuletEva LindgrenEkorrhjuletStress, Ekorrhjulet, Lyckoracet, Allt nu, omedelbar behovstillfredställelse, Kraven på framgång, lycka, skönhet, pengar osv har blivit ett stressande ekorrhjul. Illustration för Femina, redaktionell text.
KnipflanEva LindgrenKnipflanBarnbok, blommor, blad, nässlor, maskros, nässelfjäril, fjäril, bildäck, sko, damsko,boll, glaskula, Knipflan, ett illustrationsförslag till ett uppslag för en barnbok, illustration till Alida förlag.
SparkadEva LindgrenSparkadMöjligheterna att kringå LAS med hjälp av olika regler på arbetsmarknaden, SEKOmagasinet
MagikernEva LindgrenMagikern100 lagar och paragrafer styr yttrandefrihet på arbetsplatserna i Sverigee. På grund av lojalitet, avtal, LAS, hot om uppsägning, komformism, grupptryck, mobbing, sekretess så säger inte de anställda sin mening. Detta skapar en tystnad om arbetsfrågor. SEKOMagasinet 2011.
Bodega Terra GaudaEva LindgrenBodega Terra GaudaMitt bidrag till Bodega Terra Gaudas årliga affischtävling. Mosaiken är skapad i Painter och i Illustrator, med egna "mosaikbitar" när datafilen blev för stor, 50 x 70 cm 300 dpi blev för tungt för Painter trots minnesmanipulationer mm.
The spirit of Elvis PresleyEva LindgrenThe spirit of Elvis PresleyFasad till Scalateaterns evenemang med Göran Engman och The Believers: The spirit of Elvis Presley
Eva LindgrenI Believe, The spirit of Elvis Presley, fasad, affisch och cdomslag till konserten och cd´n med Göran Engman och The Believers. Foto, illustration och grafisk form
Eva LindgrenOmslag till Cora. Birgitta Stenberg utforska omvärlden med kroppen
Eva LindgrenUlla Skoog m. mus. Trond Lindheim. Grafisk profil: Idé, affisch, fasad, annonser och hemsida åt Ulla Skoog
Eva LindgrenMänsklighetens källare, illustration till Mohammed Omars novell, Ordfront Magasin
Eva LindgrenBredford rios are back. Illustration till Mohammed Omars novell, publicerad Ordfront Magasin
Eva LindgrenFrån guru till golare, bild till Mohammed Omars novell, Ordfront Magasin
Eva LindgrenTerroristen som försvann, illustration till Mohammed Omars novell, Ordfront Magasin
Eva LindgrenBehovet av att inifrån reformera Islam, illustration till redaktionell text Folket i Bild/Kulturfront
Eva Lindgren
Stockholm
08-720 14 06
070-175 89 17

Eva Lindgren

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Eva Lindgren och jag jobbar med måleri, grafik, foto, illustration, multimedia och teater. Är medlem i Illustratörcentrum, BUS och Grafiska Sällskapet.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Det mest spännande är att försöka komma på vad det är man vill uttrycka-som just nu känns så viktigt att man måste göra det! Att få det gjort, sova på saken och se om man lyckats träffa rätt är min arbetsprocess-det kan bli många utkast innan jag ringat in det jag vill!

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Tapettävlingen vann jag just!!Jätteskoj! Några av de utmärkelser jag fått är Ingeborg och Folke Lööfs kulturpris, Konstnärsnämndens arbetsstipendium, författarstipendium, nordiskt resestipendium läromedelsförfattarnas stipendium och nominerad till Kirunastipendiet. Vann KKstiftelsens Bästa läromedel ITiden kategorin estetiskt praktiska ämnen med t