Gunilla Elam

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Gunilla Elam och arbetar sen flera år främst med medicinsk illustration och animation. Arbetsuppgifterna spänner mellan faktaresearch och framställande, från nyhetsgrafik till friare bilder. Arbetar i både 3d och 2d.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Eftersom det är viktigt att faktabaserad illustration verkligen stämmer kan det vara tryggt att arbeta med någon som är rutinerad och vet vad som krävs när det gäller att skaffa fram referensmaterial. Att jag dessutom är lyhörd för kundens önskemål om val av uttryck och aldrig missar en deadline får väl ses som ett extra plus.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Mitt drömuppdrag dyker upp emellanåt – det kan vara ett forskningsprojekr eller en ny medicins verkningsmekanismer som jag får vara med att gestalta från början. Från faktainsamling till skisser och förslag och slutligen färdigställande. När det gäller animation är det jättekul att vara delaktig i manusskrivande och de tidiga planeringsstadierna. Kort sagt, att följa ett projekt från början till slut och på kuppen få lära sej ett och annat, det är mitt drömuppdrag!