Gunilla Guldbrand portfolio

Julkalendern 1984 "Julstrul med Staffan och Bengt"Gunilla GuldbrandJulkalendern 1984 "Julstrul med Staffan och Bengt"Fick uppdraget av Sveriges Radios Förlag 1984 att illustrera Julkalendern "Julstrul med Staffan och Bengt".
Skyltsymboler til Granö Bäckasin.Gunilla GuldbrandSkyltsymboler til Granö Bäckasin.Skyltsymboler til Granö Bäckasin.
Faktaillustration till Umeå marina forskningscentrumGunilla GuldbrandFaktaillustration till Umeå marina forskningscentrumFaktaillustration, vektorillustration, för Umeå marina forskningscentrum UMF
Barnbokserien SkogsbarnenGunilla GuldbrandBarnbokserien SkogsbarnenIllustrationer och layout av bokserien "Skogsbarnen", författare Ulla Nordlinder, Förlag Norra Skog. Bokserien är pedagogiskt inriktad för att öka kunskapen om familjeskogsbruket och skogens roll i samhället. ”Hjalmar i morfars skog”, ”Ebba får en bra idé” samt ”Hjalmars yxa”: utgivna 2016 – publishingprisnominerade 2017.   ”Malvas upptäcktsfärd” (pixiebok) 2017.  Övriga böcker i bokserien "Hjalmar, Ebba och harungen” och ”Hjalmar och Ebba bygger en koja” utgivna 2018. "Malva och skogsvattnets skatt" utgiven 2021.
Informativ illustration till skogskolan, tidningen Norra SkogsmagasinetGunilla GuldbrandInformativ illustration till skogskolan, tidningen Norra SkogsmagasinetInformativ illustration till skogskolan, tidningen Norra Skogsmagasinet
Utbildningsillustrationer för WHOGunilla GuldbrandUtbildningsillustrationer för WHOIllustrationer till en oh-utbildning för WHO om vibrationsskador i arbetsmiljö, via Arbetslivsinstitutet i Umeå.
Dual-pacemaker, implantat. Illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet.Gunilla GuldbrandDual-pacemaker, implantat. Illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet.Dual-pacemaker, implantat. Illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet.
Grafisk form och illustration av läromedelGunilla GuldbrandGrafisk form och illustration av läromedelGrafisk form och illustration av läromedel
Informativ illustration om gåbandGunilla GuldbrandInformativ illustration om gåbandInformativ illustration hur man kan arbeta vid arbetsstation med gåband, Umeå Universitet
Informativ tidningsillustrationGunilla GuldbrandInformativ tidningsillustrationHur en 3-dimensionell värld uppfattas av en 2-dimensionell värld. Illustration till tidningen Spira.
Medicinsk illustrationGunilla GuldbrandMedicinsk illustrationHörselimplantat, illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet.
Formgivning av skogspysselböckerGunilla GuldbrandFormgivning av skogspysselböckerFormgivning (samt illustrationer) av skogspysselböcker. Författare Jenny Järvholm. Utgivna av Norra Skog
Skrattande ko, tuschteckningGunilla GuldbrandSkrattande ko, tuschteckningKoskratt, tuschteckning
Dekor för innebandyklubbar, rullskidor och skidstavarGunilla GuldbrandDekor för innebandyklubbar, rullskidor och skidstavarDekor för innebandyklubbor och rullskidor för märket Elpex/Lacrosse.
Wexit logotypGunilla GuldbrandWexit logotypLogo för Wexit
Jubileumsbok för Kamratföreningen Blå Dragoner. Publishingprisetnominerad 2011.Gunilla GuldbrandJubileumsbok för Kamratföreningen Blå Dragoner. Publishingprisetnominerad 2011.Norrlands dragonregemente, jägarregementets 25 år i Arvidsjaur. Jubileumsbok för Kamratföreningen Blå Dragoner. Publishingprisetnominerad 2011. Formgivit boken samt fotograferat omslaget.   
Vektorillustration gjord för Umeå kommunGunilla GuldbrandVektorillustration gjord för Umeå kommunUngdomar och tonåringar, vektorillustration gjord för Umeå kommun.
Webbsymboler till Norra skogsskolanGunilla GuldbrandWebbsymboler till Norra skogsskolanWebbsymboler till Norra Skogsskolan
Gunilla Guldbrand
Umeå
+46 (0)70-646 36 46

Gunilla Guldbrand

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?
Jag heter Gunilla Guldbrand och utbildad som grafisk formgivare och illustratör på Berghs reklamskola (Berghs School of Communication). Mina uppdrag har genom åren varit mycket varierande. Jag jobbar både som grafisk formgivare och som illustratör. 
Har stor erfarenhet av tryckproduktion. Har formgivit och producerat tidningar, böcker och årsberättelser sedan 1980-talet. 
När det gäller illustrationer och grafisk design rör det sig om allt från att ha illustrerat Julkalendern "Julstrul", barnböcker, läromedel till dekor på innebandyklubbor. Illustrerar stilistiskt brett – bilderna har genom åren varit både i skämtsam genre samt strikta vetenskapliga illustrationer där bilden på ett pedagogiskt sätt ska kunna förklara ett komplicerat förlopp. Eftersom jag även arbetar med layout och grafisk produktion – ger min yrkesbredd att jag kan anpassa bilderna till sitt sammanhang så kommunikationen mellan bild och text optimeras.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?
Har varit nominerad som finalist till Svenska Publishing-Priset tre gånger.
I kategorin jubileumsböcker som jag formgivit:
2009 "En samlad kraft" Norra Skogsägarnas 75-årsjubileumsbok.
2011 ”Norrlands Dragonregemente – jägarregementets 25 år i Arvidsjaur”.
Kategorin reportage och berättelse:  
2017 Bokserien ”Skogsbarnen”. Böckerna, vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år. Jag är stolt över diplomen som hänger på kontorsväggen. 

Har du några hemliga talanger? 
Tränar karate sedan 1988 och har brunt bälte, 2:a kyu. Tycker om att träna kata som är rörelsemönster mot osynliga motståndare. Är tyvärr lite ringrostig men hoppas kunna bli flitigare framöver då jag mår otroligt bra av att träna.