Gunilla Guldbrand portfolio

Gunilla Guldbrand
Umeå
+46 (0)70-646 36 46

Gunilla Guldbrand

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?
Jag heter Gunilla Guldbrand och utbildad som grafisk formgivare och illustratör på Berghs reklamskola (Berghs School of Communication). Mina uppdrag har genom åren varit mycket varierande. Jag jobbar både som grafisk formgivare och som illustratör. 
Har stor erfarenhet av tryckproduktion. Har formgivit och producerat tidningar, böcker och årsberättelser sedan 1980-talet. 
När det gäller illustrationer och grafisk design rör det sig om allt från att ha illustrerat Julkalendern "Julstrul", barnböcker, läromedel till dekor på innebandyklubbor. Illustrerar stilistiskt brett – bilderna har genom åren varit både i skämtsam genre samt strikta vetenskapliga illustrationer där bilden på ett pedagogiskt sätt ska kunna förklara ett komplicerat förlopp. Eftersom jag även arbetar med layout och grafisk produktion – ger min yrkesbredd att jag kan anpassa bilderna till sitt sammanhang så kommunikationen mellan bild och text optimeras.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?
Har varit nominerad som finalist till Svenska Publishing-Priset tre gånger.
I kategorin jubileumsböcker som jag formgivit:
2009 "En samlad kraft" Norra Skogsägarnas 75-årsjubileumsbok.
2011 ”Norrlands Dragonregemente – jägarregementets 25 år i Arvidsjaur”.
Kategorin reportage och berättelse:  
2017 Bokserien ”Skogsbarnen”. Böckerna, vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år. Jag är stolt över diplomen som hänger på kontorsväggen. 

Har du några hemliga talanger? 
Tränar karate sedan 1988 och har brunt bälte, 2:a kyu. Tycker om att träna kata som är rörelsemönster mot osynliga motståndare. Är tyvärr lite ringrostig men hoppas kunna bli flitigare framöver då jag mår otroligt bra av att träna.