Gunilla Guldbrand portfolio

Barnbokserien SkogsbarnenGunilla GuldbrandBarnbokserien SkogsbarnenIllustrationer och layout av bokserien "Skogsbarnen", författare Ulla Nordlinder, Förlag Norra Skogsägarna. Bokserien är pedagogiskt inriktad för att öka kunskapen om familjeskogsbruket och skogens roll i samhället. ”Hjalmar i morfars skog”, ”Ebba får en bra idé” samt ”Hjalmars yxa”: utgivna 2016 – publishingprisnominerade 2017.   ”Malvas upptäcktsfärd” (pixiebok) 2017.  Övriga böcker i bokserien "Hjalmar, Ebba och harungen” och ”Hjalmar och Ebba bygger en koja” utgivna 2018.
Julkalendern 1984 "Julstrul med Staffan och Bengt"Gunilla GuldbrandJulkalendern 1984 "Julstrul med Staffan och Bengt"Fick uppdraget av Sveriges Radios Förlag 1984 att illustrera Julkalendern "Julstrul med Staffan och Bengt".
Gunilla GuldbrandIllustration till skogskolan till tidningen Norra Skogsmagasinet
Gunilla Guldbrand
Gunilla GuldbrandDual-pacemaker, implantat. Illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet 2009
Gunilla GuldbrandHörselimplantat, illustration för yrkes- och miljömedicinska enheten, Umeå Universitet 2009
Gunilla GuldbrandIllustration till annonsserie för Privattandläkarna, beställd av Gazoline reklambyrå
Gunilla GuldbrandBarns utveckling – graf. Odontologen, Umeå Universitet 2010
Gunilla GuldbrandIllustration till Umeå Kommun, socialtjänsten äldreomsorgen
Gunilla GuldbrandKoskratt
Gunilla GuldbrandKartillustration som visar kustlinjen vid Umeälvens utlopp idag och för 1500 år sedan. Publicerad i STFs årsbok 2001 om Västerbotten
Gunilla GuldbrandIllustrationer till en oh-utbildning för WHO om vibrationsskador i arbetsmiljö, via Arbetslivsinstitutet i Umeå
Gunilla GuldbrandDekor för innebandyklubbor och rullskidor för märket Elpex/Lacrosse
Gunilla GuldbrandLogo
Gunilla GuldbrandNorrlands dragonregemente, jägarregementets 25 år i Arvidsjaur. Jubileumsbok om K4 i Arvidsjaur. Formgivit boken samt fotograferat bland annat omslaget. Boken blev klar hösten 2010
Gunilla Guldbrandillustration gjord för Umeå kommun 2009
Gunilla GuldbrandHur en 3-dimensionell värld uppfattas av en 2-dimensionell värld. Illustration till tidningen Spira september 2010
Gunilla Guldbrand
Umeå
+46 (0)70-646 36 46

Gunilla Guldbrand

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?
Jag heter Gunilla Guldbrand och utbildad som grafisk formgivare och illustratör på Berghs reklamskola (Berghs School of Communication). Mina uppdrag har genom åren varit mycket varierande. Jag jobbar både som grafisk formgivare och som illustratör. 
Har stor erfarenhet av tryckproduktion. Har formgivit och producerat tidningar, böcker och årsberättelser sedan 1980-talet. 
När det gäller illustrationer och grafisk design rör det sig om allt från att ha illustrerat Julkalendern "Julstrul", barnböcker, läromedel till dekor på innebandyklubbor. Illustrerar stilistiskt brett – bilderna har genom åren varit både i skämtsam genre samt strikta vetenskapliga illustrationer där bilden på ett pedagogiskt sätt ska kunna förklara ett komplicerat förlopp. Eftersom jag även arbetar med layout och grafisk produktion – ger min yrkesbredd att jag kan anpassa bilderna till sitt sammanhang så kommunikationen mellan bild och text optimeras.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?
Har varit nominerad som finalist till Svenska Publishing-Priset tre gånger.
I kategorin jubileumsböcker som jag formgivit:
2009 "En samlad kraft" Norra Skogsägarnas 75-årsjubileumsbok.
2011 ”Norrlands Dragonregemente – jägarregementets 25 år i Arvidsjaur”.
Kategorin reportage och berättelse:  
2017 Bokserien ”Skogsbarnen”. Böckerna, vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år. Jag är stolt över diplomen som hänger på kontorsväggen. 

Har du några hemliga talanger? 
Tränar karate sedan 1988 och har brunt bälte, 2:a kyu. Tycker om att träna kata som är rörelsemönster mot osynliga motståndare. Är tyvärr lite ringrostig men hoppas kunna bli flitigare framöver då jag mår otroligt bra av att träna.