Gunnel Ginsburg portfolio

Gunnel Ginsburg
Stockholm
070-459 65 42

Gunnel Ginsburg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Gunnel Ginsburg och är illustratör med faktateckning som specialitet. Har arbetat mycket med läromedel för alla stadier från förskolan till universitetet inom ämnena språk, NO, matematik, medicin, m.m samt med illustrationer för facklitteratur, tidningar och tidskrifter inom skilda ämnen som växter och trädgård, medicin och hälsa, mat, kläder och stickat, m.m. Jag har bl a illustrerat Flora för grundskolan, Natur och Kultur, Vår trädgårdsbok, Norstedts Förlag. Till boken Ogräs, känn igen och ta bort, Prisma/Norstedts Förlag står jag för både bild och text. Arbetar också med mönster för tyg och tapet.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag har gått Textillinjen, 4 år, på Konstfack samt som sistaårselev på Beckmans modelinje. Jag ville bli klädformgivare men blev mönsterformgivare och illustratör. Numera håller jag också föredrag om ogräs. Har varit lärare i illustration samt figur- och modeteckning på Beckmans skola. Jag har haft många projekt med bildverkstäder i olika skolor, var bl a anställd under ett helt år som kulturpedagog i Trosa för att bedriva bidprojekt för samtliga elever på alla stadier i kommunens skolor.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Research är en rolig del av arbetsprocessen. Som faktatecknare tycker jag om att studera verkligheten och noga ta reda på hur saker och ting ser ut. Och att återge dem korrekt men ändå på ett personligt sätt. Har ambitionen att åstadkomma illustrationer som dels är pedagogiskt tydliga och dels har ett konstnärligt värde. Mina original är handgjorda men jag kan leverera digiitalt.