Gunnel Ginsburg portfolio

MoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021Gunnel GinsburgMoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021"Kedjor", poster med motiv av textilmönster för MoGA/Museum of Graphic Art. Trycks i olik storlekar
MoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021Gunnel GinsburgMoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021"Rondell", poster med motiv av textilmönster för MoGA/Museum of Graphic Art. Trycks i olika storlekar.
MoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021.Gunnel GinsburgMoGA/Museum of Graphic Art, poster 2021."Palats", poster med motiv av textilmönster för MoGA/Museum of Graphic Art. Trycks i olkia storlekar.
Nelson Garden, trädgårdshandskar 2020Gunnel GinsburgNelson Garden, trädgårdshandskar 2020Mönster till trädgårdshandskar för Nelson Garden. Övre raden fr v Niva och Nemo, mittraden fr v Arve och Rosa, nedre raden fr v Convo och Anemone.
ICA bokförlag, bokomslag.Gunnel GinsburgICA bokförlag, bokomslag.Omslagsillustration till boken Morötter älskar tomater av Louise Riotte. En bok om hemligheten bakom samodling i trädgården.
IBM Läkarmottagningen, information till anställda.Gunnel GinsburgIBM Läkarmottagningen, information till anställda.Rör på dig, Illustrationer till informationskort från IBM:s läkarmottagning. Ergonomi för företagets anställda. 
ICA bokförlag, bokomslag.Gunnel GinsburgICA bokförlag, bokomslag.Omslagsillustration till Squashkokboken av Nancy C. Ralston och Marynor Jordan, ICA bokförlag. Beskrivning av sorter samt recept.
Tant Orange AB, appen "Sticka, stickterminologi A-Ö, 2019.Gunnel GinsburgTant Orange AB, appen "Sticka, stickterminologi A-Ö, 2019."Avmaskning", illustration till appen Sticka-Stickterminologi A-Ö för Tant Orange AB 2019. En av över hundra illustrationer till texter på både svenska och engelska.
Land/LRF-Media, tidningsillustrationGunnel GinsburgLand/LRF-Media, tidningsillustration "Nya trädgårdar blir som gamla". Illustration till artikel i tidningen Land, LRF-Media
Lokalavdelningen i Trosa av Socialdemokraterna. Del av affisch inför kommunalvalet.Gunnel GinsburgLokalavdelningen i Trosa av Socialdemokraterna. Del av affisch inför kommunalvalet.Socialdemokraternas förslag till exploatering av Solberga-området i Vagnhärad. En av tre illustrationer på affisch, 100x70.  
Vintage In My Heart, "Öglor", textilmönster 2019Gunnel GinsburgVintage In My Heart, "Öglor", textilmönster 2019Bearbetat nytryck av mönster "Öglor" 2019 för Vintage In My Heart. Finns i flera färgställningar.
Mönsterdesign, "Vit rabatt"Gunnel GinsburgMönsterdesign, "Vit rabatt""Vit rabatt," omarbetning av illustration ursprungligen gjord för tidningen Land. Akryl.  
Eget projekt, "Fågelkvist", 2016Gunnel GinsburgEget projekt, "Fågelkvist", 2016"Fågelkvist", eget projekt till mönster för textil, tapet och/eller omslagspapper, illustration till affisch, konstkort, bordstabletter m m.
Prisma/Norstedts, trädgårdsbokGunnel GinsburgPrisma/Norstedts, trädgårdsbok"Revsmörblomma," illustrationer till min egen bok "Ogräs, känn igen och ta bort," för Prisma/Norstedts Förlag. Akvarell.
Brevskolan, bokomslagGunnel GinsburgBrevskolan, bokomslag"Att lyckas med komposten," bokomslag till  för Utbildningsförlaget Brevskolan. Akvarell.
Nelson garden, katalogomslagGunnel GinsburgNelson garden, katalogomslag"Rädisor," omslag till frökatalog för Nelson Garden. Akvarell.
Hälsokostrådet, tidningsomslagGunnel GinsburgHälsokostrådet, tidningsomslag"Lax, rik på omega 3," omslag till Hälsokostrådets tidskrift Pro Sana. Akvarell.
Sv. Naprapatförbundet, hemsidaGunnel GinsburgSv. Naprapatförbundet, hemsida"Onormal böjning av ryggen," illustration till hemsida för Svenska Naprapatförbundet. Blyerts.
Gunnel Ginsburg
Stockholm
070-459 65 42

Gunnel Ginsburg

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Gunnel Ginsburg och är illustratör med faktateckning som specialitet. Har arbetat mycket med läromedel för alla stadier från förskolan till universitetet inom ämnena språk, NO, matematik, medicin, m.m samt med illustrationer för facklitteratur, tidningar och tidskrifter inom skilda ämnen som växter och trädgård, medicin och hälsa, mat, kläder och stickat, m.m. Jag har bl a illustrerat Flora för grundskolan, Natur och Kultur, Vår trädgårdsbok, Norstedts Förlag. Till boken Ogräs, känn igen och ta bort, Prisma/Norstedts Förlag står jag för både bild och text. Arbetar också med mönsterdesign för tyg och tapet.

Berätta lite om din bakgrund. Har du gått någon utbildning eller är du självlärd?

Jag har gått Textillinjen, 4 år, på Konstfack samt som sistaårselev på Beckmans modelinje. Jag ville bli klädformgivare men blev mönsterformgivare och illustratör. Har varit lärare i illustration samt figur- och modeteckning på Beckmans skola. Jag har haft många projekt med bildverkstäder i olika skolor, var bl a anställd under ett helt år som kulturpedagog i Trosa för att bedriva bidprojekt för samtliga elever på alla stadier i kommunens skolor. Jag har också haft uppdrag med kostym för teateer och film samt med artiklar om kläder och textil för bl a Dagens Nyheter och Tidningen VI.

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Research är en rolig del av arbetsprocessen. Som faktatecknare tycker jag om att studera verkligheten och noga ta reda på hur saker och ting ser ut. Och att återge dem korrekt men ändå på ett personligt sätt. Har ambitionen att åstadkomma illustrationer som dels är pedagogiskt tydliga och dels har ett konstnärligt värde. Mina original är handgjorda men jag kan leverera digiitalt.