Hedvig Wallin portfolio

JULKORTHedvig WallinJULKORTJulkort i blandteknik: tusch, promarkers, akvarell, 2020.
BARNBOK: Skuttis – Det stora morotskalasetHedvig WallinBARNBOK: Skuttis – Det stora morotskalasetIllustratör till barnboken "Skuttis – Det stora morotskalaset", skriven av Stina Brandin, utgiven av Lumenos Förlag 2018
LISEBERG: HonungsburkHedvig WallinLISEBERG: HonungsburkDigital illustration för honungsburkar från Liseberg, 2017
ACADEMEDIA: PiktogramHedvig WallinACADEMEDIA: PiktogramIkoner till Vittra-skolorna som är en del av utbildningsföretaget AcadeMedia, 2019.
BARNBOK: HEJDÅ GINOHedvig WallinBARNBOK: HEJDÅ GINOIllustrationer till bilderboken "Hejdå Gino", ges ut av Idus Förlag 2021. En barnbok som handlar om när ett älskat husdjur dör.
KAPITELBOK: Kör hårt, NoaHedvig WallinKAPITELBOK: Kör hårt, NoaIllustratör till kapitelboken "Kör hårt, Noa". Utgiven av Idus Förlag 2019. Här är framsidan! Har även gjort texten.
ARCTIC PAPERHedvig WallinARCTIC PAPERTill Arcic Papers kampanj #CreateLate 2019
LISEBERG: Digital illustrationHedvig WallinLISEBERG: Digital illustrationFormgivning och illustration för Liseberg, 2020.
TIDNINGEN SKRIVA: Skriva fort eller skriva fintHedvig WallinTIDNINGEN SKRIVA: Skriva fort eller skriva fintRedaktionell illustration till en artikel i magasinet Skriva, om att skriva fort eller långsamt.
BARNBOK: Ali och Blåklockans hjältarHedvig WallinBARNBOK: Ali och Blåklockans hjältarIllustration till barnbok. Utgiven av Idus Förlag, 2017.
ÖLETIKETTHedvig WallinÖLETIKETTEtikett till hemmabryggd öl, 2019.
TIDNINGEN SKRIVA: SjälvhatHedvig WallinTIDNINGEN SKRIVA: SjälvhatRedaktionell illustration till en artikel om självhat i magasinet Skriva.
FEMINISTISKT INITIATIV: ModemormorHedvig WallinFEMINISTISKT INITIATIV: ModemormorMedverkade med denna bild i den feministiska antologin "Vad händer nu" i samarbete med Feministiskt Initiativ, 2018.
TIDNINGEN SKRIVA: SjälvhatHedvig WallinTIDNINGEN SKRIVA: SjälvhatIllustrerade till en artikel om självhat och att tvivla på sitt skrivande, 2016.
EXAMENSARBETE: Vi borde sesHedvig WallinEXAMENSARBETE: Vi borde sesMitt examensarbete i Grafisk Design, Malmö Universitet 2017. Dels en samling av oetablerade skribenters texter om vänskap, dels en undersökning av det nästintill icke-existerande området illustrerade vuxenböcker. Se fler uppslag på min hemsida: https://hedvigwallin.com/examensarbete
BARNBOK: Får mormor komma hit?Hedvig WallinBARNBOK: Får mormor komma hit?  "Får mormor komma hit? en bok om migrationsrätt" är en berättelse om en pojke som längtar efter sin mormor men också en faktabok om migrationsrätt. Utgiven av Idus Förlag 2018.
LINAS MATKASSE: MatsvinnHedvig WallinLINAS MATKASSE: MatsvinnIllustrationer till en presentation om matsvinn, för Linas Matkasse.
Hedvig Wallin
Göteborg
0730368948

Hedvig Wallin

Hej hej!

Jag är en 27-årig göteborgare med en kandidatexamen i Grafisk Design vid Malmö Universitet. Just nu frilansar jag som illustratör och grafisk formgivare, men är även anställd som grafisk formgivare/skyltproducent på Liseberg. Har gjort uppdrag för bl.a. Linas Matkasse, biståndsorganisationen Diakonia, Idus Förlag, Warga Förlag, Faun Förlag, Lumenos Förlag, Saga Egmont, leksaksföretaget Noori och Fred, Tidningen Skriva, Magasinet Offside, Tidningen Dagen, samt en del privata beställningar. Min stil skulle jag beskriva som lekfull med mycket detaljer, roliga karaktärer och skevt perspektiv. Jag jobbar oftast för hand och blandar många olika tekniker: tusch, blyerts, torrpastell, akvarell och digitalt.

Hör av dig om du är intresserad av ett samarbete eller bara undrar något!