Henrik Nestor portfolio

Backyard Ultra NämforsenHenrik NestorBackyard Ultra NämforsenEn Backyard Ultra är en form av ultramaraton där de tävlande springer så många varv på en 6 706 meter lång bana som möjligt. Vinnarna springer vanligtvis i 24 timmar i rad eller mer. När arrangörerna av Backyard Ultra Nämforsen bad mig att rita en logotyp för evenemanget drog jag uppdraget lite längre. Inspirerad av Näsåkers väldiga natur och det stora vattenkraftverk som finns där ritade jag en UPA-inspirerad stämningsbild för att betona det orealistiska i människor som faktiskt förbinder sig till detta. Jag är så djupt imponerad.
NisseHenrik NestorNisseEn enkel men stämningsfull julhälsning för reklambyrån Effect. Det ursprungliga uppdraget var att skapa en liten hälsning till Effects partners och kunder på sociala medier, så jag skrev en dikt, placerade den på en snöig natthimmel och ritade en liten tomtenisse. Effect blev emellertid så nöjda med hälsningen att de inte bara lade upp den på Facebook, de satte även upp den i reklampelarformat. Dagen efter stod folk i kö framför den. Tror inte att jag någonsin sett en kö framför en reklampelare förut.
Stoppa OnödanHenrik NestorStoppa OnödanEnergikontor Sydost är ett opartiskt ideellt företag som arbetar med att initiera, samordna och genomföra projekt som syftar till att förbättra energieffektiviteten och ökat utbud av förnybar energi. Som en del av ett projekt avsett att minska energiförbrukningen i lokala gymnasieskolor bad Energikontor Sydost mig att illustrera deras kampanjmaterial. Jag valde en levande seriestil, lånade färger från FNs mål för hållbar utveckling och designade en logotyp utifrån texten Stoppa onödan.
ScallywagHenrik NestorScallywagScallywag är ett brädspel för digital distribution. Alla delar är utskrivbara, ladda bara ner pdf -filen, skriv ut och börja spela. I en paradisisk, men ändå pirataktig miljö, är målet att gräva, dyka efter och stjäla de mest värdefulla skatterna innan stadsöns bank tar slut på pengar. För att göra detta måste du bygga upp din illegitima flotta med fler seglare, större fartyg och massor av kanonkulor.
When International Strategy Meets Local Institutions - omslagsillustrationHenrik NestorWhen International Strategy Meets Local Institutions - omslagsillustrationOmslagsillustration till Ivar Padrón-Hernández doktorsavhandling When International Strategy Meets Local Institutions: Subsidiary Influence in the Context of Headquarter Initiatives, Handelshögskolan i Stockholm 2019.
ProfilgruppenHenrik NestorProfilgruppenInfographics för Profilgruppen, för att demonstrera hur profileringsprocessen går till.
VinodlareHenrik NestorVinodlareIllustration på uppdrag av en startup som avser sälja vin via nätet.
VilsebyHenrik NestorVilsebySmakprov från serien Vilseby.
ItclarifiesHenrik NestorItclarifiesIllustration som syftar till att förklara vad den digitala tjänsten Itclarifies gör.
Annie – Dark HeartsHenrik NestorAnnie – Dark HeartsGeometrisk och handritad typografi för Annies album Dark Hearts.
RexHenrik NestorRexKoncept- och vinjettillustration för tv-serien Rex.
Gammalt hjärtaHenrik NestorGammalt hjärtaIllustration för Södersjukhuset för kampanj gällande hur HIV påverkar hjärtat.
Henrik Nestor
Vimmerby
0725652121

Henrik Nestor

Med bakgrund inom serieteckning, grafisk form och animation befinner jag mig på en punkt där teckning och design sammansmälter. Jag tecknar egna bokstäver, bygger upp grafiska element och använder pensel lika gärna som vektorer.