Hjördis Davidson portfolio

Affisch för en konsertHjördis DavidsonAffisch för en konsertAffisch för kören Solanums konsert på Palladium i Alingsås
ridå Palladium, AlingsåsHjördis Davidsonridå Palladium, Alingsåsridå (ca 15 x 7 m) till Palladium teater/biograf i Alingsås
honungsetikettHjördis DavidsonhonungsetikettEtikett till honungsburk för Ängabobastuns bigård, Alingsås Friluftsklubb.
"Lilla biblioteket" box med fem böcker + fingerdockor, SIHHjördis Davidson"Lilla biblioteket" box med fem böcker + fingerdockor, SIHIllustration från en av fem böcker, var och en med ett djur som huvudperson, samlade i en box "Lilla biblioteket" med fingerdockor representerande respektive figur. Svart-vita, hårt kontrasterade bilder särskilt skapade för funktionsnedsatta ofta synsvaga barn, som behöver träna upp sin syn och fokuseringsförmåga. En sida bild + en sida lättläst text per uppslag. Böckerna distribuerades i första hand till särskolor och träningscentra
affisch för en konsertHjördis Davidsonaffisch för en konsertAffisch för Solanumkörens konsert på Palladium, Alingsås. Temat var 60-talet.
slår bakut – eget projektHjördis Davidson slår bakut – eget projektHäst, skäck, som slår bakut.
galopp – eget projektHjördis Davidsongalopp – eget projektHästar hör till favoritmotiven – här ett exempel
käring – eget projektHjördis Davidsonkäring – eget projekteget projekt
bokomslag Ur mörkretHjördis Davidsonbokomslag Ur mörkretBokomslag till en samling noveller av svenska författare, bland andra August Strindberg, Viktoria Benediktsson, Selma Lagerlöf, Gunnar Ekelöf och Kerstin Norborg, översatta till khmer och publicerade i Kambodja av The Nou Hach Literary Association.
Barns rättHjördis DavidsonBarns rättBarns rätt enligt FN:s barnkonvention, en standard för barnperspektiv i mötet med barn och ungdomar med funktionsnedsättning i Västra Götalandsregionen.
kattfan – eget projektHjördis Davidsonkattfan – eget projekteget projekt
En vintersaga, Lindskog FörlagHjördis DavidsonEn vintersaga, Lindskog FörlagBilderbok baserad på en dockteaterföreställning av Buratino Dockteater, Göteborg. Föreställningen är i sin tur baserad på en traditionell rysk folksaga om Fader Frost och Snöflickan, knuten till det ryska nyårsfirandet.
omslag – avhandling, Göteborgs universitetHjördis Davidsonomslag – avhandling, Göteborgs universitetOmslag till en avhandling om ryggmärgsbråck för Sahlgrenska Akademisjukhuset, Göteborgs universitet
utan titel – eget projektHjördis Davidsonutan titel – eget projekteget projekt  
skivomslag – kulturskolan, AlingsåsHjördis Davidsonskivomslag – kulturskolan, AlingsåsSkivomslag till Alingsås kulturskolas allsångsprojekt, där barnen bidragit med låttexter. I projektet ingick även affischer och flyers med liknande motiv.
Hjördis Davidson
vårdhögskolan, BoråsHjördis Davidsonvårdhögskolan, BoråsIllustration om äldrevård för vårdhögskolan i Borås
Hjördis DavidsonColoradoskalbagge
Hjördis Davidson
Alingsås
0322-71378
0702514510

Hjördis Davidson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Hjördis Davidson, tecknare, illustratör och skribent, mest för barn i olika sammanhang, t.ex. bilderböcker, som jag också ofta skriver och gör för grafisk design för .