Ingrid Flygare portfolio

Bok "Pyssla med Pytte" inlagaIngrid FlygareBok "Pyssla med Pytte" inlagaBok "Pyssla med Pytte". (Rabén och Sjögren). En pysselbok för hästälskare, med pedagogiska ambitioner. Skriven och ritad av mig.
Bok "En robot ramlar ner" inlagaIngrid FlygareBok "En robot ramlar ner" inlagaIllustration till egenskriven bok om robot. (Opal)
Bok "Nils och Maja på badhuset"Ingrid FlygareBok "Nils och Maja på badhuset"Bokillustrationer till "Nils och Maja på badhuset". (B. Wahlströms)
Bokserie "Pytte" inlagaIngrid FlygareBokserie "Pytte" inlagaInlaga från böckerna om ponnyn Pytte. (Rabén och Sjögren)
Bok "En solig dag och En regnig dag"Ingrid FlygareBok "En solig dag och En regnig dag"Bokillustration, en regnig dag och en solig dag. Bokprojekt efter workshop med förskola. 
Bokserie "Joel och innebandyn"Ingrid FlygareBokserie "Joel och innebandyn"Bokserie om Joel och innebandyn, lättläst med mycket sportaction och känslor. (Rabén och Sjögren)
Barnradio "Kina och Keve"Ingrid FlygareBarnradio "Kina och Keve"Bilder till barnradioserien "Kina och Keve" i samarbete med barn. (Sveriges Radio)
Bokserie "Pytte"Ingrid FlygareBokserie "Pytte"Illustrationer till egenskriven bokserie om ponnyn Pytte. (Rabén och Sjögren)
Bok "En robot ramlar ner"Ingrid FlygareBok "En robot ramlar ner"Illustration till egenskriven bok om robot. (Opal)
Serie "Sten och Stubbe"Ingrid FlygareSerie "Sten och Stubbe"Egenskriven serie till om figurerna Sten och Stubbe. (Tivoli)
App "Radioapans Banankalas"Ingrid FlygareApp "Radioapans Banankalas"Spelgrafik och konceptutveckling för Radioapans app. (Radioapan, Tassa och Emmot är designade av Patrik Lindvall.) (Sveriges Radio/Doberman)
Bok "Ellen, Sorken och marsianen"Ingrid FlygareBok "Ellen, Sorken och marsianen"Kapitelbook "Ellen, Sorken och marsianen". (Bonnier Carlsen)
Bokserie "Pelle Svanslös"Ingrid FlygareBokserie "Pelle Svanslös"Bokserie "Pelle Svamslös". (Bonnier Carlsen) Karaktärerna är designade av Jan Gissberg till filmerna om Pelle (1981). 
Bokserie "Pelle Svanslös" inlagaIngrid FlygareBokserie "Pelle Svanslös" inlagaBokserie "Pelle Svanslös". (Bonnier Carlsen). Karaktärer designade av Jan Gissberg till filmen om Pelle (1981).
Ingrid Flygare
Stockholm
070-731 39 82

Ingrid Flygare

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag jobbar främt som illustratör och jag gör barnböcker, tidningsbilder, appar, läromedel, förpacknings- och reklamillustration. Men jag skriver även bilderböcker och jobbar gärna med innehåll och interaktion. Jag föreläser ibland på högre utbildningar och har flera Skapande skola-program för låg och mellanstadiet.

Har du några hemliga talanger?

Ja, jag kan animera i huvudet.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Jag har förärats Kolla!-priser för webbspelet till SVT Julkalender 2007. Både Silver och Guld i två kategorier. Nominerad till Bästa bok 2010 i Guldbladet för Barncancerfondens bilderbok.