Isabel Leal Bergstrand portfolio

Audi Studios, fönstermålningIsabel Leal BergstrandAudi Studios, fönstermålningFönstermålning med alpint landskap för Audi Studios på Hamngatan 17 i Stockholm.
Tidskriften Expo, redaktionell illustrations, "Tillfälligt avbrott"Isabel Leal BergstrandTidskriften Expo, redaktionell illustrations, "Tillfälligt avbrott"Illustrationer för Tidskriften Expo om hur Covid-19 (under sin första peak i mars 2020) påverkade extremhögern och alt-right rörelsen.
Salong Sergel, printad mural, "Symbios"Isabel Leal BergstrandSalong Sergel, printad mural, "Symbios"Printad mural i storformat för Salong Sergel (projektet På Sergels torg). På Sergels torg är ett samarbete mellan Stockholms stad och fastighetsägare m.fl. Målet är att genom konst och kultur skapa ett levande Sergels torg. Symbios handlar om vänskap, systerskap och om kärleken mellan två kvinnor. Hur relationen mellan två personer kan skapa något större än de båda kunnat föreställa sig. 
Bokförlaget Max Ström, bokillustrationer, "Svenska hjältinnor"Isabel Leal BergstrandBokförlaget Max Ström, bokillustrationer, "Svenska hjältinnor"Illustrationer för boken Svenska Hjältinnor publicerad av Max Ström, 2019.
Konstdax, väggmålning, "Simmare"Isabel Leal BergstrandKonstdax, väggmålning, "Simmare"Konstdax är ett konstprojekt i Hökarängen, Stockholm, som leds av konstnären Ossian Eckerman. Jag valde att göra en målning med en varm sommarstämning för att skapa känslan av sol och värme, att ta åskådaren till en fantasiplats där man för en stund kan glömma bort vardagen.
River Island, handmålade sneakers för eventIsabel Leal BergstrandRiver Island, handmålade sneakers för eventSpecialdesignade mönster, typografi och bilder handmålade på sneakers från den nya kollektionen för River Island. Skorna handmålades under ett kreativt event för att marknadsföra kollektionen för en utvald grupp människor. I samarbete med Presskontakterna.
Eget projekt, omslagspapperIsabel Leal BergstrandEget projekt, omslagspapperMönster till omslagspapper, eget projekt.
YUC Mexican, väggmålningIsabel Leal BergstrandYUC Mexican, väggmålningVäggmålning/mural för restaurangen YUC Mexican på Odenplan, Stockholm.
Tidningen Expo, illustration, 2017Isabel Leal BergstrandTidningen Expo, illustration, 2017Illustrationer för en krönika av Jennie K Larsson i nummer #3 2017 av tidskriften Expo. En text om demokrati, yttrandefrihet, censur och hur vi inte kan ta vårt demokratiska system för givet.
Tidskriften Ottar, redaktionell illustrationIsabel Leal BergstrandTidskriften Ottar, redaktionell illustrationTvå illustrationer för en krönika av Padma Schrewelius om liv och sexualitet på den svenska lansdbygden. Om att vara en outsider, en måltavla. Men också om trygghet och kärleken för sin stad och gemenskap.  
Eget projekt, bag-in-box, ANOTHER roséIsabel Leal BergstrandEget projekt, bag-in-box, ANOTHER roséDesign och illustration för en bag-in-box för det fiktiva vinmärket ANOTHER rosé.
Sanoma utbildning, bokillustrationerIsabel Leal BergstrandSanoma utbildning, bokillustrationerFyra illustrationer för engelskaboken "Awesome English" från Sanoma Utbildning. En berättelse om hur vi alla är sammanlänkade över världen på olika sätt.
Type&Tell/Bonnier, bokomslagIsabel Leal BergstrandType&Tell/Bonnier, bokomslagBokomslag för Johan Cederholms bok "Gränsland". I samarbete med Type & Tell (via Bonniers) och Young Art.
Vasa Kronan & Art Made This, väggmålning, "Betongdjungel"Isabel Leal BergstrandVasa Kronan & Art Made This, väggmålning, "Betongdjungel"Väggmålning för Vasakronan i samarbete med Art Made This. ArtMadeThis är ett urbant konstprojekt där lovande kvinnliga konstnärer får sätta sin prägel på olika husfasader i fyra av Sveriges största städer. Jag ville ta bort den gråa garagekänslan som fanns på platsen, skapa nåt mer grönskande och inbjudande. Fantasier om ett äventyr.  
Eget projekt, "Djungel"Isabel Leal BergstrandEget projekt, "Djungel"Djungelillustration, affisch, eget projekt.
Tidskriften Ottar, redaktionell illustrationIsabel Leal BergstrandTidskriften Ottar, redaktionell illustrationIllustration för essän "Isvita ideal" av Ylva Habel för Tidningen Ottar. Om vithetsideal och skönhetsnormer i barnfilmen "Frost".  
Type&Tell/Bonnier, bokomslagIsabel Leal BergstrandType&Tell/Bonnier, bokomslagBokomslag för Ingerun Sjösvärds bok "Kattguden". I samarbete med Type & Tell (Bonnier) och Young Art.  
Eget projekt, "Madeleinekakor"Isabel Leal BergstrandEget projekt, "Madeleinekakor"Vad för typ av minnen och upplevelser kan finnas inom ett objekt? Jag har studerat objekt som minnesbärare. Hur du genom ett objekt kan bli påmind om en person, ett event eller en berättelse. Baserat på fem svenskar som kommit till Sverige som flyktingar, har jag studerat objekten de tog med sig och tillsammans med dem skapat fem illustrerade tolkningar av deras minnen av arv, familj och indentitet. Madeleinekakor var mitt examensprojekt från Beckmans designhögskola. Projektet visades på avgångutställningen i maj 2014. Den består av fem illustrerade berättelser tryckta på tyg, fotoboxar, en ljudinstallation samt en vikbar affisch.
Isabel Leal Bergstrand
Stockholm
+46(0)73-6808086

Isabel Leal Bergstrand

Jag skapar illustrationer, konst och mönsterformgivning för varumärken, företag, institutioner, organisationer och tidningar, både mot tryckt, digital media och storskaliga väggmålningar. Jag är boende i Stockholm och år 2014 tog jag min examen från Beckmans designhögskola, programmet för Visuell kommunikation. Sedan dess har jag arbetat på frilansbasis.

Jag arbetar färgglatt och försöker göra processen så spontan som möjligt. Jag gillar smarta lösningar och jag vill att mina illustrationer ska vara intressanta och roliga, lätta att förstå och meningsfulla. Samtalstartare som får dig att drömma. Jag inspirerad av mode, djur och växter, geometriska former och färger.

Tveka inte att kontakta mig för uppdrag och samarbeten.

Några av mina kunder är Bokförlaget Max Ström, Svensk Bokhandel, MTWTFSS Weekday, Kulturhuset Stadsteatern, Expo, OTTAR, Type & Tell, Vasa Kronan, RFSL, RFSU, Kalles Kaviar, Connect Hotels, Yuc Mexican, BLOOC, Sanoma Utbildning, River Island, Presskontakterna, Sure Baby Yes, Återvinn Sverige, UMNO Magazine, Young Art, North South Soup, Re:Publik Magazine, Naked Comms, Arrivals.se & Språktidningen.