Iso Lindh portfolio

Syndikalisten, redaktionell illustration: Konflikten fortsätter i Göteborgs HamnIso LindhSyndikalisten, redaktionell illustration: Konflikten fortsätter i Göteborgs HamnEfter strejk och lockout i Göteborgs hamn lyckades det fristående facket Hamnarbetarförbundet teckna kollektivavtal med arbetsköparen. Men arbetsköparen hade sedan tidigare kollektivavtal med facket Transport, och vill inte förhandla med Hamnarbetarförbundet. Nu kan en tvist i Arbetsdomstolen kan avgöra om båda avtal har samma tyngd, eller om arbetsköpare själva ska få välja vilka fack och kollektivavtal som ska representera och skydda deras anställda.
Arbetaren, redaktionell illustration: Mest läst 2020Iso LindhArbetaren, redaktionell illustration: Mest läst 2020Reportage om rea i babyfabriker, nyheter om antifackligt spionage, borgerliga skribenter som fortfarande inte fattat hur man googlar... vid årsslutet sammanfattade tidningen Arbetaren sina mest lästa artiklar 2020.
Arbetaren, redaktionell illustration: Frances TuuloskorpiIso LindhArbetaren, redaktionell illustration: Frances Tuuloskorpi”Vi måste börja där vi befinner oss, inte där vi skulle vilja vara”. Frances Tuuloskorpi i intervju om sin mångåriga insats för att organisera på arbetsplatser.
CBA, serie: Rat KingIso LindhCBA, serie: Rat KingFörsta sidan i en tvåsidorsserie om utmattning och exekutiv funktionsnedsättning, tecknad till C'est Bon Anthology. Mitt mål var att försätta läsaren i en upplevelse som kan påminna om en exekutivt funktionsnedsatt svårighet att avgränsa information.
Det Grymma Svärdet, Maria Kempe, illustration: Jobb jag kan tänka mig, topp 5Iso LindhDet Grymma Svärdet, Maria Kempe, illustration: Jobb jag kan tänka mig, topp 5Vilket jobb är bäst - seg apotekare eller författare i Frankrike? Maria Kempe funderar högt i antologin Det Grymma Svärdet, och jag fick illustrera textens titel.
Arbetaren, redaktionell illustration: Island drar ner på arbetstidenIso LindhArbetaren, redaktionell illustration: Island drar ner på arbetstidenGår det att förkorta arbetsveckan, öka arbetarnas välmående och samtidigt behålla full lön och produktivitet? Island har genomför världens största försök till arbetstidsförkortning. Resultatet: ”en fullkomlig succé”. Kul att få illustrera en god nyhet!
Arbetaren: Missa ingetIso LindhArbetaren: Missa ingetNär en tidning som varit tryckt på papper i 96 år går över till webbpublicering, kan gamla prenumeranter behöva nya påminnelser om att ta del av tidningsinnehållet på webben. Serien användes i månadsmagasinet och på sociala medieplattformar.
Syndikalisten, redaktionell illustration: Kurser i social mediaIso LindhSyndikalisten, redaktionell illustration: Kurser i social mediaFackföreningen SAC Syndikalisterna arrangerar ofta medlemskurser, bland annat i hur sociala medier kan användas för att informera om arbetsrätt och fackliga frågor. Med det här uppdraget slog jag mitt eget rekord i hastighet från idé till tryckfärdigt original!
RFSL Ungdom, illustrationIso LindhRFSL Ungdom, illustrationDenna färlägg-själv-affisch skapades för RFSL Ungdom, till ett projekt om psykisk ohälsa, riktat till unga hbtq+ -personer. Syftet var att uppmana projektets deltagare att dela med sig av sina självvårds-tips. Beställd 2018.
The Store, serie: Grow It YourselfIso LindhThe Store, serie: Grow It YourselfReklambyrån The Store ville skicka sina kunder en sommarhälsning i form av ett odlingskit. Jag anlitades för att skriva och teckna en broschyr i serieformat om "gör det själv"-odling, med byråns AD Jörgen Hillerhag i huvudrollen. Beställd 2018.
Förpackning, skoluppgift: BristolbitarIso LindhFörpackning, skoluppgift: BristolbitarFör den här skoluppgiften var briefen att skapa en förpackningsdesign som uppmuntrar barn att välja hälsosammare mat. Kartongkonstruktionen är ritad för en enkel produktion och en interaktivt användning som lockar till lek. Färdigställd 2017.
Förpackning: Hallondalens honungIso LindhFörpackning: Hallondalens honungEtt lokalt biodlarpar var i behov av logotyp och etiketter för sina honungsburkar, men saknade pengar för att beställa etiketter från ett professionellt tryckeri. Med den här designen räcker ett självhäftande A4-ark till 14 hemmautskrivna ettiketter och sigill. Beställd 2018.
Iso Lindh
Saltsjö-boo
+46768378385

Iso Lindh

En trycksaksnörd med rötter i DIY-kultur och förkärlek för tekniskt effektiva lösningar. Stockholms peppigaste serieteckningslärare med kurser på ABF och Basis.

Utbildad i förpackningsdesign på yrkeshögskolan Nackademin (2016-2018), och i serieteckning på Kvarnby folkhögskola (2010-2011).