Jeanette Engqvist portfolio

Jeanette Engqvist
Sunne
+ 46 70-30 50 913
Boka mig för kurser

Medicinsk illustratör, formgivare och riso-tryckare. Med hjälp av spontan kreativitet och den japanska trycktekniken risografi skapas fascination och nyfikenhet om livet. Låt barn och unga få upptäcka vår fantastiska kropps inre värld eller med färg och form låta rytm och slumpen på papperet bli spännande konstverk. Jag anpassar upplägg efter det som passar bäst för varje tillfälle – fantasi eller fakta, men allt med hjälp av barns inneboende skaparkraft. En extra spännande dimension blir det när deltagarnas original trycks i glada färger på min risograf.

Exempel på workshops:

Form och rytm – skapa utan prestationskrav

Vi målar med bläck och klipper former och mönster i papper, sedan trycks varje elevs original som A3-affisch i två färger på risografen.

Vilka är kroppens viktigaste organ?
Vi leker med anatomiska former och mönster och samtalar och funderar över hur allt funkar ihop. Varje elev får skapa sin egen affisch.

Kropp – äcklig eller fantastisk?
Skapa egna former, mönster och eventuellt text och trycker på risografen. Samtala och fundera över livsviktiga fysiologiska processer i kroppen – fett, svett, prutt och annat. Gruppen gör en gemensam fanzine/mini-magasin.

Anpassade kurser i experimentellt skapande risotryck för olika grupper människor
– Familjeaktiviteter på museum och bibliotek
– Aktivitet för boende på LSS-hem eller gruppboenden
– Teambuilding för lärare eller anställda inom myndighet eller företag.

Läs mera om kursverksamheten på min hemsida (www.risooprint.se).

Kurser, Skapande skola, Workshop, Föreläsningar

Jeanette Engqvist

Hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Att göra illustrationer och formgivning med fokus på medicin, hälsa och vård är mitt specialområde. Min andra passion är mitt arbete som AD för två periodiska tidskrifter – en barntining och ett livstilsmagasin för kvinnor – där både illustration, formgivning och bearbetning av fotografiska bilder ingår.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Snabb, noggrann och allsidig. Lång erfarenhet och stor kunskap om hela processen från idéskiss till färdig trycksak. Har läst medicin vid universitet i Örebro. Är van att hålla i stora projekt och se till att både detaljer och helheten håller hög kvalité. Tydlig kommunikation med kunden är alltid viktig för att få bästa möjliga resultatet.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Många av jobben jag redan har är mina drömuppdrag, men visst finns det annat som också skulle vara roligt :). Illustrationsjobb som kombinerar min medicinsak kunskap med min tvärkulturella erfarenhet från sju år som hjälparbetare i Centralasien. Uppdrag för Rädda Barnen, WHO, SIDA eller mindre även lokala hjälporganisationer skulle vara en uppgift nära mitt hjärta. Annars tycker jag om att få leka och experimentera i gränslandet mellan medicin och konst.