Jeanette Milde portfolio

Jeanette Milde
Nacka
070-730 31 86
Boka mig för kurser

Likväl som jag mest hittat historierna ur mitt liv vill jag få barnen att hitta historier ur sina. Jag berättar om mig och hur flera ideer kommit till mig. Ger enkla skrivtips. Som också illustratör kan jag visa vad bilden kan tillföra. Ett moment som är roligt och som alla klarar av är att jag ritar före och de efter på sina papper utan att veta vad de ritar.

Skapande skola, Workshop

Jeanette Milde

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jeanette Milde. Jag arbetar med barnböcker, både egenskrivna och andras. Gör också bokomslag, affischer, tidningsillustrationer, webbillustrationer mm.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Jag fick Elsa Beskowplaketten år 2002 för boken När jag mötte Carl-Einar som jag både skrivit och illustrerat. Vann år 2004, den svenska delen i den nordiska bilderbokstävlingen som bl a Rabén var med och ordnade, med boken Hitteboken skriven av Grethe Rottböll.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Att jag är idérik, inkännande, god lyssnare och humoristisk. Om man har ett tungt eller känsligt ämne så är jag bra på att göra lättsamma bilder till. Till exempel har jag gjort bilder till annonser, broschyrer som handlat om demens och impotens. Där det gäller att skoja utan att trampa någon på tårna.