Jeanette Milde portfolio

’’När man inte kommer ihåg det man vill komma ihåg’’Jeanette Milde’’När man inte kommer ihåg det man vill komma ihåg’’Ur informationsboken När man inte kommer ihåg det man vill komma ihåg. En bok om demens. Utgiven av Hjälpmedelsinstitutet.
’’Giraffen Staffan’’Jeanette Milde’’Giraffen Staffan’’Ur boken Giraffen Staffan åker hem av Anders Jacobsson, Sören Olsson och mig.
Ur antologin Bara för dig på lågstadiet.Jeanette MildeUr antologin Bara för dig på lågstadiet.Jag har gjort omslagsillustrationen samt illustrerat Mårten Melins texter i antologin.
’’Klänningen blommar’’Jeanette Milde’’Klänningen blommar’’Affisch jag säljer som förmedlar stolthet, kvinnokraft och skönhet.
’’Bara för dig på lågstadiet’’Jeanette Milde’’Bara för dig på lågstadiet’’Omslagsillustration till antologin Bara för dig på lågstadiet.
’’Arbetsträning’’Jeanette Milde’’Arbetsträning’’Bilden ingår i en bloggroman om Gudrun Grås öden och äventyr skapad av mig och Grethe Rottböll. www.gudrungra.blogspot.com
’’Puss’’Jeanette Milde’’Puss’’Ur boken Bäst på häst av Pernilla Gesén och mig. Den tredje boken i seren Kompisböckerna.
’’Valthornet’’Jeanette Milde’’Valthornet’’Huvud i designprogram.
’’Fågelmaterskan’’Jeanette Milde’’Fågelmaterskan’’Eget projekt.
’’Den utsökta kakan’’Jeanette Milde’’Den utsökta kakan’’Eget projekt.
FridfikarenJeanette MildeFridfikarenOmslag för program, Naturskyddföreningen.
Habiliteringen, Stockholms landsting.Jeanette MildeHabiliteringen, Stockholms landsting.Bilden är ur boken Undra och hjälparhanden som handlar om hur och varför man ska träna sin cp-skadade hand.
’’Regndans eller badsol?’’Jeanette Milde’’Regndans eller badsol?’’Till julkalendern i Rådhuset i Örebro. Tema ’’förväntan’’. Luckorna bestod av de gigantiska fönstren på Rådhuset.
’’Undras värld’’Jeanette Milde’’Undras värld’’Mapp till habiliteringen föreställande figuren Undra och hennes värld. Bilden används också som ingång i habiliteringens app.
Ur Rakt i kryssetJeanette MildeUr Rakt i kryssetUr boken Rakt i krysset av Pernilla Gesén och mig. Den andra boken i serien Kompisböckerna.
’’Kissar ofta’’Jeanette Milde’’Kissar ofta’’En av många bilder på symptom till Svenska Diabetesförbundet.
Ur Bäst på hästJeanette MildeUr Bäst på hästUr boken Bäst på häst av Pernilla Gesén och mig. Den tredje boken i serien Kompisböckerna.
Jeanette Milde
Nacka
070-730 31 86
Boka mig för kurser

Likväl som jag mest hittat historierna ur mitt liv vill jag få barnen att hitta historier ur sina. Jag berättar om mig och hur flera ideer kommit till mig. Ger enkla skrivtips. Som också illustratör kan jag visa vad bilden kan tillföra. Ett moment som är roligt och som alla klarar av är att jag ritar före och de efter på sina papper utan att veta vad de ritar.

Skapande skola, Workshop

Jeanette Milde

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jeanette Milde. Jag arbetar med barnböcker, både egenskrivna och andras. Gör också bokomslag, affischer, tidningsillustrationer, webbillustrationer mm.

Har du fått några fina priser och utmärkelser?

Jag fick Elsa Beskowplaketten år 2002 för boken När jag mötte Carl-Einar som jag både skrivit och illustrerat. Vann år 2004, den svenska delen i den nordiska bilderbokstävlingen som bl a Rabén var med och ordnade, med boken Hitteboken skriven av Grethe Rottböll.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Att jag är idérik, inkännande, god lyssnare och humoristisk. Om man har ett tungt eller känsligt ämne så är jag bra på att göra lättsamma bilder till. Till exempel har jag gjort bilder till annonser, broschyrer som handlat om demens och impotens. Där det gäller att skoja utan att trampa någon på tårna.