Jenny Almén portfolio

Svenska KyrkanJenny Almén Svenska KyrkanSvenska Kyrkan i Saltsjöbaden. Projket "Kyrkan mitt i byn".Vision och mål att nå ut till de som inte kommer till kyrkan.
Folk och MusikJenny Almén Folk och MusikPorträtt av Ann Mari Häggman för tidningen Folk och Musik.
Kvinnofridslinjen - illustrationerJenny Almén Kvinnofridslinjen - illustrationerFilm om hur kvinnofridslinjen fungerar. https://kvinnofridslinjen.se/sv/utsatt-for-vald/stodtelefon/
Sveriges Kommuner och Landsting. Jenny Almén Sveriges Kommuner och Landsting. Illustrationer som beskiver SKL:s olika ansvars områden i Svergie. Denna är för Vården, patient/läkare.
Webbaserad informationsguide för BrottsoffermyndighetenJenny Almén Webbaserad informationsguide för Brottsoffermyndigheten  Lansering av Brottsoffermyndighetens guide på webben. Nominerad till Publishingpriset.  Brottsoffer behöver ofta komma i kontakt med många olika myndigheter, vilket kan upplevas svårt i en redan utsatt situation. Guiden hjälper brottsoffer att hitta informationen samlad på ett och samma ställe. Webbplatsen producerades i ett samarbete mellan Brottsoffermyndigheten, Tekniskahuset, kommunikationsbyrån Matador, filmbolaget Red Carpet Media och Christian Wegner. Illustrationer: @jennyalmen_illustration @teknikhuset @matador_kommunikation @redcarpetmediaab #brottsoffer #brottsoffermyndigheten brottsoffermyndigheten.se  
Bokförlagen Max Ström - Svenska HjältinnorJenny Almén Bokförlagen Max Ström - Svenska HjältinnorBokförlagen Max Ström - Boken Svenska Hjältinnor. Jenny Nyström och Siri Sundström. Det här är en samling berättelser som är alldeles sanna. Det är historier om fantastiska svenska tjejer och kvinnor, som var och en på sitt sätt har stått upp för sig själva och för andra. Författad av Anna Nordlund och Colette van Luik, illustrerad av Sveriges mest framstående illustratörer.
Natur & Kultur Förlag - Noveller för SFIJenny Almén Natur & Kultur Förlag - Noveller för SFINoveller till SFI, Svenska för Invandrare. Natur & Kultur Förlag
Tidningen - På Jobbet, ArbetsförmedlingenJenny Almén Tidningen - På Jobbet, ArbetsförmedlingenPå Jobbet, Arbetsförmedlingens tidning.
Ulla BjerneJenny Almén Ulla BjerneBokomslag för Ulla Bjernes e-böcker, Bonnier AB.
Illustration till kunden: Myndigheten för DelaktighetJenny Almén Illustration till kunden: Myndigheten för DelaktighetEn dela av ett uppdrag för Myndigheten för Delaktighet. Illustrationerna beskriver människor i olika situationer som har behov av stöd och hjälpmedel i sin vardag.
Landshypotek BankJenny Almén Landshypotek BankFilm om att investera i Landshypotek Bank.
Illustration till kunden: Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Jenny Almén Illustration till kunden: Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Illustrationer som beskiver SKL:s olika ansvars områden i Svergie. Denna är för Vården, patient/läkare.  
Bokomslag till Bonniers e-böckerJenny Almén Bokomslag till Bonniers e-böckerBokomslag för Bonnier, Hjalmar Söderbergs e-böcker.
Väggdekor för HelsingborgsHemJenny Almén Väggdekor för HelsingborgsHemIllustration på vägg i soprum för Helsingborgs Hem.
Illustration för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Jenny Almén Illustration för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Illustration för SKL:s alla ansvarsområden i Sverige. Denna är till Trafiken.
Illustration för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Jenny Almén Illustration för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Illustration för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.
BarnporträttJenny Almén BarnporträttPrivat beställning av barnporträtt
Förpackningsdesign för drycken Clouds of NorthJenny Almén Förpackningsdesign för drycken Clouds of NorthFörpacknings- konstruktion och design för Cloud of North. En förpackning framtagen till lyxigt alkoholfritt bubbel med smak av hjortron, Varumärke Clouds och North. I samarbete med Lisa Stömros och Linnéa Samuelsson. Som utbildad förpackningsutvecklare och designer utför jag även uppdrag som 3d-konstruktör och designer.
Jenny Almén
Nacka
070-999 27 00

Jenny Almén

Hej!

Jenny Almén arbetar som illustratör med sin bas i Stockholm, Sverige. På dagtid ritar hon så mycket hon kan. Så att hon kan tillbringa kvällen med sin familj, Frans 16 år gammal och Knut 13 år gammal. Hon älskar linjeteckning och kombinera dem gärna med collage. Jenny tecknar grovt och anspråkslöst, bara låta pennan gå och se vad som kommer ut. Hon kan också göra dekorativa, tydliga bilder. Men bäst av allt är att hon också kan rita riktigt tydliga och realistiska bilder. Säg bara till innan. Hennes specialitet är dock känsliga relationsbilder eftersom hon har en stor förmåga att sätta sig in i andra människors liv. Ett projekt som förde henne en hel del uppmärksamhet är hennes illustrerade kuddar som ofta har dykt upp i internationella inredningstidningar och publikationer som Elle Interiör, Family Living, Sköna Hem och Trädgårdsliv. Hon har även ställt ut dem och hennes konst på Galleri Kocks, Tjallamalla, Boo trädgård, Galleri100 +, Urban Outfitters, Hotell Reisen och Manos.

Kunder: Brottsoffermyndigheten, Nike, SEB, Stadsmissionen, Hjälpmedelsinstitutet, Arbetsförmedlingen, Ceft och Company New York, OTW Communication AB, Hermods, Bonnier, Golf Digest, Sveriges Kommuner och Landsting, Myndigheten för Delaktighet, Stockholms Universitet, Karolinska Institutet, Landstinget, ThingsWeLike, DDB Stockholm, Klarna, Dedicated Brand, Bokförlaget Max Ström, Nationellt center för kvinnofrid, Kvinnofridslinjen, Brottsoffermyndiheten och Natur & Kultur Förlag.

Skills: Photoshop, Illustrator, InDesign, Artios CAD och After Effects. Är även en mästare på att sy:)