Jenny Soep
Stockholm

Jenny Soep

Jag är en bildkonstnär som ständigt undersöker möjligheterna i ”livetecknandet”, i publika, intima och utbildande situationer. Jag har bl a tecknat för Polarpriset, Chemical Underground, Crossing Bordersfestivalen, ATEA dataföretag, SKAP, Svensk Musikvår, Sound of Stockholm, Unicef, Riksdagsbiblioteket, Add Gender, Stockholm Resilience Center och Lunds och Linköpings Universitet.

Jag tecknar, målar och illustrera på många olika vis, på papper och på iPad. Ibland projiceras det jag illustrerar via projektor på storbildsskärmar. Allt beroende på sammanhang som live performance art, musiker, dansare och skådespelare.

Kring de ämnen och kunder jag jobbat med strävar jag efter en balans av kreativitet, jämlikhet, miljöfrågor och samhällsorientering. Jag har tecknat bl a konserter, festivaler, teater, poesi, cirkus och andra former av föreställningar som t ex bröllop, fester, kulturdebatter, panelsamtal, livet på förskola, workshops och till och med VM i grötkokning i Skottland!  Jag kan göra utställningar, workshops och souvenirartryck som en del av mina tjänster.

Huvudsakligen är mina digitala verktyg olika iPad appar, Photoshop, A3 scanner, live-streaming, olika sociala-medier och vanliga program för branschen förutom papper och penna förstås 🙂