Jesper Jenemark portfolio

Jesper Jenemark
Hjo
0705769422
Boka mig för kurser

Måla med kaffe och te
Workshop eller Skapande skola

En workshop med inspiration från bilderböckerna Kompisen i hissen och Vara med som målats med kaffe och te. Vi blandar till kaffe och te och utforskar tillsammans dessa olika medier. Deltagarna får lära sig olika tekniker som utnyttjar de olika egenskaper som kaffe och te har och får skapa egna mönster och bilder med kaffe och te.

Illustratör för en dag
Workshop eller Skapande skola

Få inblick i hur man arbetar med bilder i böcker. Vi samtalar först kring vad bilder kan berätta. Jag visar sedan hur jag jobbar från skiss till färdig illustration. Deltagarna får konkreta tips på vad som är viktigt att tänka på när det gäller komposition, färgsättning och samspelet mellan text och bild, och får sedan själva illustrera en kort text.

Från idé till färdig bok
Workshop eller Skapande skola

En workshop med mig och författaren Minette Lidberg. Utifrån en av våra böcker, berättar vi om processen från en första idé till färdig bok. Hur arbetar en författare? Hur kommer man igång? Vad gör en illustratör? Vad ska bilderna förmedla? Hur gör man ett bokomslag? Vi gör enkla skrivövningar som vi sedan illustrerar.

Skapande skola, Workshop

Jesper Jenemark

Jag är en illustratör som gillar den handgjorda känslan och arbetar främst i traditionella tekniker som blyerts, akvarell och tusch. Dessutom använder jag nästan alltid kaffe och te i mina illustrationer. Jag scannar mina bilder och gör eventuella justeringar i Photoshop för att sedan leverera färdiga bilder digitalt.

Jag har gjort omslag och illustrationer till bilderböcker och kapitelböcker för Bokförlaget Opal och Idus förlag.

Utöver rent illustrationsarbete håller jag också workshops för barn och ungdomar, där jag bland annat visar hur jag arbetar med mitt bokskapande, och hur man kan använda sig av kaffe och te i sitt skapande.