Jesper Jenemark portfolio

FiskebåtJesper JenemarkFiskebåtBild ur eget bilderboksprojekt, 2019.
Vet ni vems nyckel detta är?Jesper JenemarkVet ni vems nyckel detta är?Ur eget bilderboksprojekt, 2019
TvättstuganJesper JenemarkTvättstuganIllustration för bilderboken Vem spökar i källaren? av Patricia Blomkvist. Utkommer på Förlaget Hundra Hundar i september 2021.
Gömmer sigJesper JenemarkGömmer sigIllustration för bilderboken Vem spökar i källaren? av Patricia Blomkvist. Utkommer på Förlaget Hundra Hundar i september 2021.
Venke rapporterar: En bortglömd luckaJesper JenemarkVenke rapporterar: En bortglömd luckaFormgivning av omslag samt illustrationer till kapitelboken Venke rapporterar: En bortglömd lucka, av Minette Lidberg. Publicerad av Bokförlaget Opal 2018.
Sixten och DrakpojkenJesper JenemarkSixten och DrakpojkenIllustration till boken "Sixten och Drakpojken" av författaren Ann Syréhn Tomasevic.
KikareJesper JenemarkKikareIllustration till boken "Sixten och Drakpojken" av författaren Ann Syrén Tomasevic.
Blåser tuggummiJesper JenemarkBlåser tuggummiUppslag ur bilderboken Kompisen i hissen, utgiven av Bokförlaget Opal 2017
GodisgömmanJesper JenemarkGodisgömmanBild ur ett eget bilderboksprojekt.
I hissenJesper JenemarkI hissenBild ur bilderboken Kompisen i Hissen, utgiven av Bokförlaget Opal 2017.
HallåJesper JenemarkHallåUppslag ur bilderboken Vara med, utgiven av Idus förlag 2019.
Vara medJesper JenemarkVara medBokomslag till bilderboken Vara med, utgiven av Idus förlag 2019.
Kompisen i hissen - bakom kulissenJesper JenemarkKompisen i hissen - bakom kulissenAffisch till utställningen Kompisen i hissen - bakom kulissen, Kulturkvarteret Pedagogien, Hjo 2018
Kompisen i hissen - bakom kulissenJesper JenemarkKompisen i hissen - bakom kulissenUtställningsaffisch för utställningen Kompisen i hissen - bakom kulissen, Kulturkvarteret Pedagogien i Hjo 2018
BiblioteketJesper JenemarkBiblioteketBild ur kapitelboken Venke rapporterar: En bortglömd lucka, utgiven av Bokförlaget Opal 2018.
Karta över SjövikenJesper JenemarkKarta över SjövikenUppslag ur kapitelboken Trubbel i Sjöviken: Sommarpyromanen, utgiven av Idus förlag 2019.
CafébussJesper JenemarkCafébussBild ur kapitelboken Venke rapporterar: En bortglömd lucka, utgiven av Bokförlaget Opal 2018.
FörvånadJesper JenemarkFörvånadBild ur eget bilderboksprojekt.
Jesper Jenemark
Hjo
0705769422
Boka mig för kurser

Måla med kaffe och te
Workshop eller Skapande skola

En workshop med inspiration från bilderböckerna Kompisen i hissen och Vara med som målats med kaffe och te. Vi blandar till kaffe och te och utforskar tillsammans dessa olika medier. Deltagarna får lära sig olika tekniker som utnyttjar de olika egenskaper som kaffe och te har och får skapa egna mönster och bilder med kaffe och te.

Illustratör för en dag
Workshop eller Skapande skola

Få inblick i hur man arbetar med bilder i böcker. Vi samtalar först kring vad bilder kan berätta. Jag visar sedan hur jag jobbar från skiss till färdig illustration. Deltagarna får konkreta tips på vad som är viktigt att tänka på när det gäller komposition, färgsättning och samspelet mellan text och bild, och får sedan själva illustrera en kort text.

Från idé till färdig bok
Workshop eller Skapande skola

En workshop med mig och författaren Minette Lidberg. Utifrån en av våra böcker, berättar vi om processen från en första idé till färdig bok. Hur arbetar en författare? Hur kommer man igång? Vad gör en illustratör? Vad ska bilderna förmedla? Hur gör man ett bokomslag? Vi gör enkla skrivövningar som vi sedan illustrerar.

Skapande skola, Workshop