Jesper Nordqvist portfolio

Fanzineserie, 2016: Vi drar i Österled!Jesper NordqvistFanzineserie, 2016: Vi drar i Österled!Omslaget till en samlingsbok med några av mina serier på Touhou Project på svenska. Tidigare har böckerna bara (själv)publicerats på engelska och japanska. Skiss i blyerts, resten i Paint Tool SAI och Photoshop (text).
Opal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016Jesper NordqvistOpal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016Omslaget till målarboken "Folk och Väsen i Skog och Rymd" från Opal, 2016.
Opal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016Jesper NordqvistOpal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016En illustration från målarboken "Folk och Väsen i Skog och Rymd", Opal 2016. Skiss i blyerts, linjer i Paint Tool SAI
Opal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016Jesper NordqvistOpal, målarbok "Folk och Väsen i Skog och Rymd" 2016Illustration från målarboken "Folk och Väsen i Skog och Rymd", Opal 2016.
Personlig Illustration: Hiyallala YallayallaJesper NordqvistPersonlig Illustration: Hiyallala YallayallaEget monster till ett serieprojekt. Det armeniska monstret Al, här i egen tappning. Paint Tool SAI.
Egen seriefigur: Nyssj Vrees Flambela af AsJesper NordqvistEgen seriefigur: Nyssj Vrees Flambela af AsHuvudpersonen från en serieidé jag jobbar med. Paint Tool SAI.
Opal, seriebok, 2009: TANKS 2Jesper NordqvistOpal, seriebok, 2009: TANKS 2Omslaget till min andra publicerade bok i serien TANKS, från Opal. Tusch på papper, målad i PS.
Opal, seriebok, 2009: TANKS 2Jesper NordqvistOpal, seriebok, 2009: TANKS 2Sida från TANKS 2. Äventyr i djungeln. Tusch på papper, gråtoner i PS.
Fanzineserie, 2012: PatchouliJesper NordqvistFanzineserie, 2012: PatchouliOmslag till en egenpublicerad fanzineserie på Touhou Project. Det handlar om en ung överklassflickas väg till att bli en mäktig magiker, och hennes möte med en vampyrflicka som tar henne under sina vingar. Paint Tool SAI, Photoshop (text).
Personlig Illustration: För sakens skullJesper NordqvistPersonlig Illustration: För sakens skullIllustration av figur från Touhou Project, en japansk spelserie. Oni är en sorts japanskt troll eller demon, som är mycket starka och gillar att dricka sake. Målad i Paint Tool SAI.
Personlig Illustration: UsoppJesper NordqvistPersonlig Illustration: UsoppFiguren Usopp från den berömda mangan One Piece. Gjord i Paint Tool SAI.
Fanzine, 2014: "Youkai Monochrome"Jesper NordqvistFanzine, 2014: "Youkai Monochrome"Teckning till illustrationsfanzine på Touhou Project, en japansk spelserie. En tigervaisravana i djungeln. Tecknad i Paint Tool SAI.
Outgiven: MascartropolisJesper NordqvistOutgiven: MascartropolisSida från Mascartropolis (ännu ej utgiven), min humorserie om ett par udda högstadietjejer. Tusch på papper, toner i Photoshop.
Outgiven: MascartropolisJesper NordqvistOutgiven: MascartropolisSida från Mascartropolis (ännu ej utgiven), min humorserie om ett par udda högstadietjejer. Mattävling under hemkunskapslektion. Tusch på papper, toner i Photoshop.
Personlig Illustration: Ja, jag kan se dig.Jesper NordqvistPersonlig Illustration: Ja, jag kan se dig.Figurer från Touhou Project. Gjord i Shi Painter, ett onlineteckningsprogram.
Personlig Illustration: Tron BonneJesper NordqvistPersonlig Illustration: Tron BonneIllustration tänkt till en hyllningsbok till Megaman-spelen, men den blev inte utvald. Skissad i blyerts, tuschad och målad i Paint Tool SAI & PS.
Personlig Illustration: TenguträdetJesper NordqvistPersonlig Illustration: TenguträdetFigurer från Touhou Project. Tengu är skrytsamma japanska väsen, som man helst bör undvika. I Touhou-världen är de ofta journalister, som de här två. Målad i PS.
Fanzineserie, 2013: The Prez VS The PressJesper NordqvistFanzineserie, 2013: The Prez VS The PressSide från fanzine på Touhou Project, en japansk spelserie. Tengujournalisten Aya möter spökprinsessan Yuyuko i skogen. Digitala teckningar och toner, Paint Tool SAI, PS.
Jesper Nordqvist
Stockholm
08-641 23 16
073-771 28 60

Jesper Nordqvist

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jesper Nordqvist och är serietecknare och illustratör med en stil influerad mycket av japanska serier, men även lite allt möjligt annat. Jag har hittills gjort två serieböcker, TANKS, publicerade av Opal, samt en mängd illustrationsjobb åt olika företag och reklambyråer. Jag gör även egna fanzines och sysslar med föreläsningar om serier och tecknande på bibliotek och skolor. Mitt senaste verk är en målarbok med fantasy- och sf-bilden, också utgiven av Opal.