Jessika Berglund portfolio

Jessika Berglund
Mölndal
0705 678780

Jessika Berglund

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jessika Berglund och är författare, tecknare och konstnär. Allt är berättande och allt hänger ihop. Mycket av mitt arbete är inspirerat från naturen, sjön här hemma och en krattig skog nära motorvägen. Det syns i det jag gör även om det ibland kanske bara är en färg. Färg är det roligaste jag vet, och linjer. Jag tar gärna illustrationsuppdrag för bok, film och läromedel och jag gör skolbesök i årskurs f-4.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Mina skrivbord (4 stycken, var och med sin speciella anvädning) är rätt stökiga. En viktig del av arbetet är nämligen en ständigt växande samling fynd och intryck från naturen. Samlingen använder jag som faktabank och till att rita av, men de är också ett bilduttryck i sig. När jag möter skolbarn använder jag min samling för att få igång samtal kring berättande, natur och bild.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Jag har genom året lärt mig mycket, till exempel genom att samarbeta med kollegor på olika sätt. Eftersom färg verkligen känns viktigt för mig utforskar och systematiserar jag mitt målande hela tiden och tycker nog att jag kan det där med akvarell och kulör. Samtidigt arbetar jag mycket i photoshop och det är ju ett ständigt lärande. Ett bra sätt är att säga "ja" när man får en fråga eller ett förslag, då blir man tvungen att lära sig…