Jessika Berglund portfolio

Joni plockar ALLA bär, för Lilla PiratförlagetJessika BerglundJoni plockar ALLA bär, för Lilla PiratförlagetSmåbarnsbok om litet barn och tonåringar som går till skogen. Min text, mina bilder.
Om psykisk hälsa hos barn, Socionomen september 2020Jessika BerglundOm psykisk hälsa hos barn, Socionomen september 2020En av två illustrationer till artikel i Socionomen.
Kerstin och Toba i solen, projekt med vän.Jessika BerglundKerstin och Toba i solen, projekt med vän.En bilderboksidé under arbete. Om väder, vänskap och äventyr!
Syster Grön, bilderbok 2019Jessika BerglundSyster Grön, bilderbok 2019Bilderbok med egentext för Olika Förlag 2020. Om syskon, färger, kärlek, besvikelse mm.
Det fina med Harry, idéskissJessika BerglundDet fina med Harry, idéskissIdé till bilderbok om morfar och barnbarnet Harry som plockar hallon på en ödetomt.
Vinterkväll, bilderbok för Lilla Piratförlaget höst 2020Jessika BerglundVinterkväll, bilderbok för Lilla Piratförlaget höst 2020Bilderbok med text av Ann-Helén Laestadius, ursprungligen gjort som film för Trpp, Trapp, Träd, UR-skola.
Fika åt alla!Jessika BerglundFika åt alla!Joni är i parken och matar fåglar tillsammans med storebror och kompis. Bilderbok för Lilla Piratförlaget, utkommer 2020
Oscar och mamma, till antologi för Speja, utgivning 2020Jessika BerglundOscar och mamma, till antologi för Speja, utgivning 2020Oscar och hans mamma är på väg hem från Liseberg jubileumsåret 1923
Översvämning, bilderboksprojekt tillsammans med vänJessika BerglundÖversvämning, bilderboksprojekt tillsammans med vänTvå vänner i ett väldigt stort väder... Bilderbok 3-6 år
Jonis talgoxe, projekt för Lilla Piratförlaget planerad utgivning 2020Jessika BerglundJonis talgoxe, projekt för Lilla Piratförlaget planerad utgivning 2020Joni ska mata fåglarna i parken tillsammans med storebror och brorsans kompis. men fåglarna är visst väldigt stora...
Pimpelfiske,bilderbok för Lilla Piratförlaget 2018Jessika BerglundPimpelfiske,bilderbok för Lilla Piratförlaget 2018Malte ska fiska men först måste morfar borra hål i isen. Bilderbok med text av Ann-Helen Laestadius för Lilla Piratförlaget 2018. Akvarell och teckning.
Kiriaka. Eget arbete om musik och dans.Jessika BerglundKiriaka. Eget arbete om musik och dans.Teckning till eget arbete om musik och dans i Göteborgsmiljö. Figurerna är hämtade från trumgruppen Kiriaka.
Ormar i Flen. UR skola 2017, text av Helen Rundgren.Jessika BerglundOrmar i Flen. UR skola 2017, text av Helen Rundgren.Bilden kommer att animeras och ingå i en serie småfilmer där tittaren ser filmen, läser texten och hör den uppläst samtidigt.
Björnen, han sover, ett bilderboksprojektJessika BerglundBjörnen, han sover, ett bilderboksprojektEget bilderboksprojket under arbete. Björnen är trött för han har planterat hela skogen full.
Till kapitelbok, SjöjungfrunJessika BerglundTill kapitelbok, SjöjungfrunGanska sur sjöjungfru, tuschteckning. Bokprojekt under arbete. En ganska sur sjöjungfru, tuschteckning. Från ett bokprojekt i blandade tekniker.
Från bilderboksprojekt, Flyga hem.Jessika BerglundFrån bilderboksprojekt, Flyga hem.  De här föräldrerna är musiker. Nu är de på väg hem genom regnet, de har haft konsert långt, långt bort... Bilderbok under arbete.
eget arbete, GaloppJessika Berglundeget arbete, GaloppRyttare, eget arbete i akvarell/ kollage
Du i regnet, eget projekt. Jessika BerglundDu i regnet, eget projekt. Eget projekt, det regnar och alla tycker om varandra. Till och med regnet är kär! 2019
Jessika Berglund
Mölndal
0705 678780

Jessika Berglund

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jessika Berglund och är författare, tecknare och konstnär. Allt är berättande och allt hänger ihop. Mycket av mitt arbete är inspirerat från naturen, sjön här hemma och en krattig skog nära motorvägen. Det syns i det jag gör även om det ibland kanske bara är en färg. Färg är det roligaste jag vet, och linjer. Jag tar gärna illustrationsuppdrag för bok, film och läromedel och jag gör skolbesök i årskurs f-4.

Vad utmärker ditt skrivbord?

Mina skrivbord (4 stycken, var och med sin speciella anvädning) är rätt stökiga. En viktig del av arbetet är nämligen en ständigt växande samling fynd och intryck från naturen. Samlingen använder jag som faktabank och till att rita av, men de är också ett bilduttryck i sig. När jag möter skolbarn använder jag min samling för att få igång samtal kring berättande, natur och bild.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Jag har genom året lärt mig mycket, till exempel genom att samarbeta med kollegor på olika sätt. Eftersom färg verkligen känns viktigt för mig utforskar och systematiserar jag mitt målande hela tiden och tycker nog att jag kan det där med akvarell och kulör. Samtidigt arbetar jag mycket i photoshop och det är ju ett ständigt lärande. Ett bra sätt är att säga "ja" när man får en fråga eller ett förslag, då blir man tvungen att lära sig…