Joakim Olsson portfolio

Visuell identitet: Christoffer LomforsJoakim OlssonVisuell identitet: Christoffer LomforsGrafisk profil för fotografen Christoffer Lomfors. Identiteten bygger på en symbol där initialerna CL används som grafiska element. Formspråket är enkelt och diskret för att framhäva fotografierna. Visitkort och korrespondenskort är boktryckta på sammanfogade Colorplan-ark och brevpapper och kuvert blindpräglas för hand.
Moderna Museet och Nationalmuseum: utställningen KonstnärenJoakim OlssonModerna Museet och Nationalmuseum: utställningen KonstnärenUtställningskatalog och kampanjmaterial för utställningen Konstnären, ett samarbete mellan Moderna Museet, Nationalmuseum och Konstakademin som visats i Stockholm och nu i Malmö. Utställningen visar verk ur museernas samlingar,
Joakim Olsson
Malmö
0702907676

Joakim Olsson

Jag arbetar sedan tio år som grafisk formgivare, art director och illustratör/animatör. Jag arbetar med kunder som Moderna Museet Malmö, Danmarks Radio och Malmö högskola och en rad mindre företag, föreningar och personer, där jag ofta tar fram identitetsprogram, trycksaker, rörlig grafik, karaktärsdesign och illustration. Mina kunskaper som grafisk formgivare hjälper mig i illustrationsuppdrag, och kunskaperna som illustratör gör mig till en bättre beställare och användare i rollen som AD och formgivare. Jag jobbar främst i InDesign, Illustrator, Photoshop och After Effects. Jag är väl förtrogen med tryckprocessen och att sköta kontakten med tryckeriet och pappersleverantören.