Joen Wetterholm portfolio

Grottmannen i oss möter den moderna världen. Uppdragsgivare: Institutet för Stressmedicin (IMS)Joen WetterholmGrottmannen i oss möter den moderna världen. Uppdragsgivare: Institutet för Stressmedicin (IMS)Handteckning med digitala färger.
Illustration för boken "30 år med Business Region Göteborg"Joen WetterholmIllustration för boken "30 år med Business Region Göteborg"En av bokillustrationerna, tecknad för hand och kolorerad digitalt.
Illustration för Schenker Logistics ABJoen WetterholmIllustration för Schenker Logistics ABUr en större serie bilder med "känsloteckningar" av lastbilar. Handteckning med digitala färger.
Förklarande bild för presentationssammanhang. Kund JLK/Mitsubichi ElectricJoen WetterholmFörklarande bild för presentationssammanhang. Kund JLK/Mitsubichi ElectricProv på lättsam bild för att förklara användning av ny teknik. Handteckning och digitala färger.
Kartor för interregional luftambulans-trafik. Uppdragsgivare Västra Götalands Regionen.Joen WetterholmKartor för interregional luftambulans-trafik. Uppdragsgivare Västra Götalands Regionen.Vektorillustrationer. Prov på uppdrag där förståelse och faktainlärning utgör 80-90 % av den nedlagda tiden.
Uppdragsillustration. Kund: Paff Performance KommunikationsbyråJoen WetterholmUppdragsillustration. Kund: Paff Performance KommunikationsbyråEn utav en serie bilder som beskriver kundrelationer. Handteckning samt digitala gråtoner.
Porträttillustrationer för tidningen Capio Insight.Joen WetterholmPorträttillustrationer för tidningen Capio Insight.Illustration till artikel om läkare som gett namn till kända sjukdomar. Linjeteckning samt digital färgläggning.
Reportageteckning. Beställare: Göteborgs PostenJoen WetterholmReportageteckning. Beställare: Göteborgs PostenTuschteckning på plats av möte i kommunfullmäktige i Göteborg. 
Bokillustrationer. Tre böcker Förlag/Boken Göteborg runtJoen WetterholmBokillustrationer. Tre böcker Förlag/Boken Göteborg runtTeckningar med tuschpenna, reportageteckning. Snabba teckningar på plats.
Illustrationer för Botaniska trädgården i GöteborgJoen WetterholmIllustrationer för Botaniska trädgården i GöteborgUnder många år har jag arbetet med den grafiska profilen för Botaniska trädgården i Göteborg. I samband med detta har jag gjort en mängd illustrationer med växter.
Bilder ur boken "Nu ska vi föda barn". Vulkan förlag.Joen WetterholmBilder ur boken "Nu ska vi föda barn". Vulkan förlag.Några bilder (av 63 stycken) ur boken "Nu ska vi föda barn - en gladlynt guide till en fantastisk upplevelse". En bok skriven av 2 barnmorskor med glimten i ögat.
Bilder för tidskriften Arbetslust. (4 ggr/år) Beställare: Västra Götalandsregionen.Joen WetterholmBilder för tidskriften Arbetslust. (4 ggr/år) Beställare: Västra Götalandsregionen.Prov på bilder för tidskriften Arbetslust. Ofta humoristiska vektorillustrationer. 
Joen WetterholmBeställare: Göteborgs Posten
Joen WetterholmBeställare: Metro Göteborg
Joen WetterholmBeställare: Personalchef.nu
Joen WetterholmBeställare: Aktimera AB/Humlans minilager
Joen WetterholmBeställare: Spelföretaget Unibet
Bilder för Intermetra Business & Market Research Group/Västtrafik/MiljonlotterietJoen WetterholmBilder för Intermetra Business & Market Research Group/Västtrafik/MiljonlotterietNågra bilder av större uppdrag med att visualisera specifika kundgrupper. Handtecknat med digital färg.
Joen Wetterholm
Göteborg
0708-323457

Joen Wetterholm

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Mitt namn är Joen Wetterholm. Jag bor i Göteborg och arbetar som grafisk formgivare och illustratör. Jag  använder ofta illustrationer som ett komplement i de uppdrag jag har som formgivare. Jag har arbetat som tidningstecknare för Göteborgs Posten och Metro men tecknar idag mest för stat, kommun och landsting. Jag tycker om att arbeta med humor i mina bilder, och kan leverera bilder snabbt, samt optimerade för vilket media som helst.