Johan Hesselstrand portfolio

Betraktelser av samtiden - tredje bokenJohan HesselstrandBetraktelser av samtiden - tredje bokenDen tredje samlingen av mina betraktelsebilder på instagram. Det blev många coronabilder den här gången.
Tegnell och munskyddetJohan HesselstrandTegnell och munskyddetBetraktelser av samtiden
ZoomJohan HesselstrandZoomZoom
Nya resmålJohan HesselstrandNya resmålBetraktelser av samtiden
UtställningJohan HesselstrandUtställningHar under många år ritat Vadstenas mest kända byggnader som djur. Det blev en utställning med namnet The Big Five of Vadstena. Ett namn hämtat från de fem stora djur man ska se på ett afrikanskt safari. Här översatt till Vadstenas mest kända byggnader, som man måste ha sett innan man lämnar staden.
MozartJohan HesselstrandMozartAffisch: Musik av Mozart i Lerums församling.
PilgrimsrundanJohan HesselstrandPilgrimsrundanHandritad karta för cyklande pilgrimer. Uppdrag: Pilgrimscentrum i Vadstena
Vadstena KonstrundaJohan HesselstrandVadstena KonstrundaSedan Vadstena Konstrunda startade för 14 år sedan har jag ritat kartan. Man känner sig som en stadsarkitekt som river byggnader  och bygger upp andra beoende på utställningsplatser. Vi finns på nr 10.  
Vadstena.Johan HesselstrandVadstena.En handgjord karta över Vadstena, ett uppdrag från Vadstena kommun. Kartan sitter nu på flera ställen i stadens centrum för att leda turister rätt.
Konsten att vara vuxenJohan HesselstrandKonsten att vara vuxenBok av familjerådgivaren Sverker Wadstein som tar upp hur man kan förbättra relationer och lösa konflikter. Sverker använder sig av Dramatriangeln som modell för att förklara vilka  roller vi har, offer, räddare och förövare. Boken är utgiven på förlaget Fantasi & Fakta.
Hitta någon att älska...Johan HesselstrandHitta någon att älska...Bok för tonåringar och unga vuxna av psykologen Alf B Svensson utgiven på Libris förlag. Alf tar upp frågor som hur vi blir älskade som vi är, hur vet jag att vi passar ihop, hur får man bra sex och hur får vi kärleken att hålla.
Bosses pappa går på dejtJohan HesselstrandBosses pappa går på dejtSkådespelaren och läraren Malin Kärrbrinks första bok handlar om Bosse, Bosses pappa och Bosses farfar. Boken fick uppmärksamhet av Statens Kulturråd i höstas med en summa av 20 000. 
Tema RamarJohan HesselstrandTema RamarHar under många år jobbat på tema inför Konstrundorna i Vadstena. Det här året var det Ramar. En liknande bild har även används i Sverker Wadsteins bok "Konsten att vara vuxen".
Tänk omJohan HesselstrandTänk omMin familjs kontakt med flyktingar de senaste åren, och speciellt med några som kom från Aleppo i Syrien fick mig att göra den här bilden av ett bombat Vadstena. Vadstenaborna flyr här i sina fritidsbåtar över Vättern till Västergötland. Hade med bilden på samlingsutställningen för Vadstena Konstrunda 2016 och den har även varit publicerad i en Kulturtidskrift i vår stad. 
NäbbenJohan HesselstrandNäbbenDet finns gott om råkor i Vadstena och det har blivit att jag ibland använder  mig av dessa fåglar i mina bilder.   Jag har fått flera olika reaktioner på denna bild och det är ju fritt att tolka  den på olika sätt. Men originalet köpte iallafall en man från Norrköping då den fanns med på samlingsutställningen för Vadstena Konstrunda för några år sedan.
Vädersta GripenJohan HesselstrandVädersta Gripen"De ska smida svärd till plogbillar och svärd till vingårdskvivar" står det Bibelns Jesaja 2:4. Det fredsbudskapet har inspirerat mig att rita den här bilden, en Jas Gripen ihopmonterad med en såmaskin från Väderstadsverken. Visade den här bilden första gången vid en utställning på Galleri Magnifik i Linköping, men fick den inte såld där. Däremot köpte en riksdagsman tavlan vid ett senare tillfälle.
Itrabo, SpanienJohan HesselstrandItrabo, SpanienVår i Itrabo i södra Spanien. Akvarellen är gjord från takterassen på ett hus vi fick bo i utan kostnad. Avtalet var att göra en bild av huset som ägs av en norsk textilkonstnärinna.
KrokiJohan HesselstrandKrokiModellteckning. Lärare Dag Källman
Johan Hesselstrand
Vadstena
0143-128 60
070-225 06 45