Jonas Anderson portfolio

Omslag och illustrationer till "Konsten att drömma stort"Jonas AndersonOmslag och illustrationer till "Konsten att drömma stort"Motivationsbok för barn & ungdom, utgiven av PP Bokförlag i samarbete med hiphopartisten Linda Pira. Jag fick uppdraget att illustrera boken samt formge omslaget. Utgiven maj 2020.
Vykort åt The English BookshopJonas AndersonVykort åt The English BookshopThe English Bookshop i Uppsala bad mig ta fram ett reklamvykort åt dem. Illustration föreställande fasaden samt formgivning av basidan på kortet.
Berra & Boris: bokillustrationJonas AndersonBerra & Boris: bokillustrationUppslag ur Berra och Boris är hundvakt av Anna Helgesson. Utgiven av Beta Pedagog 2017. Tusch och blyertsteckning med digital färgläggning. 
Jakten på julen, bokomslag och illustrationerJonas AndersonJakten på julen, bokomslag och illustrationerOmslaget och en av illustrationerna ur Jakten på julen. Skriven av Mikhael Mikalides och Anna Helgesson. Utgiven av Prinsen och Prinsessan Förlag 2018.
Bokomslag Lea-böcker nr 3 & 4.Jonas AndersonBokomslag Lea-böcker nr 3 & 4.Omslagen till bok nr tre och fyra om Lea. Skrivna av Torsten Bengtsson och utgivna av Nypon förlag. Inlagorna är också illustrerade av mig. 2016.
Vera: Bokillustration och omslag.Jonas AndersonVera: Bokillustration och omslag.Jag är en häxa. Första boken i en serie lättlästa böcker om Vera - en riktig häxa. Skriven av Mårten Melin. Nypon Förlag 2012 Läs mer om böckerna om Vera på :www.magimedvera.se
Erik: BokillustrationJonas AndersonErik: BokillustrationUppslag ur boken Erik på rally av Torsten Bengtsson. Nypon Förlag.
Erik: bokillustrationJonas AndersonErik: bokillustrationIllustration från Torsten Bengtssons bok Erik spelar trummor från 2018. Nypon förlag.
Pysselbok om UppsalaJonas AndersonPysselbok om UppsalaTog fram en fakta och pysselbok om Uppsala i samarbete med Kalabalik Media. 2013.
Pappa var är du: illustration och omslagJonas AndersonPappa var är du: illustration och omslagOmslag och bild från barnboken Pappa, var är du? skriven av Mårten Melin. Nypon förlag, 2012.
VykortJonas AndersonVykortVykort illustrerat och formgivet åt Röda Korset i Uppsala.
Illustration: mental hälsaJonas AndersonIllustration: mental hälsaIllustration till ett frågeformulär kring barns mentala hälsa. 2013.
MöteJonas AndersonMöteIllustration till en serie bilder om kommunikation och sociala medier. 2017.
Oväntat besökJonas AndersonOväntat besökArtikelillustration åt Svensk Polis. Artikeln handlar om knasiga saker som kan hända i polisens vardag. 2016.
Illustration: idrottsföräldrarJonas AndersonIllustration: idrottsföräldrarIllustration till Uppsalatidningen. Ämnet är olika kategorier av idrottsföräldrar. 2011
Bokillustration: berättande fiskarJonas AndersonBokillustration: berättande fiskarBokillustration ur Ulf Ärnströms Nya berättarboken. 2008. BTJ Förlag.
Bokillustration: virtuell kommunikationJonas AndersonBokillustration: virtuell kommunikationIllustrationer till boken Virtuell kommunikation. Liber förlag 2014
Uppvärmningsteckningar: DjurJonas AndersonUppvärmningsteckningar: DjurVarje dag gör jag en snabb teckning för att värma upp och komma igång i ateljén. Varje skissbok har ett tema. Just denna innehåller olika djur.
Jonas Anderson
Uppsala
070-787 53 63

Jonas Anderson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Jonas Anderson. Sedan 1998 har jag haft firman Jonas Bok & Bild. Fokus ligger på illustration men jag gör även formgivningsuppdrag. Böcker, utställningar, webb eller print.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Mina kunder tycker att jag kan sätta mig in i deras projekt väldigt snabbt och att jag fattar hur de tänker. För mig är det viktigt att vara lyhörd i samarbetet för att både göra ett bra jobb och för att det skall vara intressant för mig. Jag gillar att lösa problem.

Vad utmärker ditt skrivbord?

En kreativ röra.