Josefin Herolf portfolio

Svenska Dagbladet - om ungdomsrånenJosefin HerolfSvenska Dagbladet - om ungdomsrånenIllustrationer till reportage om Ungdomsrånen i Svenska Dagbladet 23 februari 2020.
Svenska Dagbladet - om coronakrisenJosefin HerolfSvenska Dagbladet - om coronakrisenIllustrationer för SvD – om hur viruset smet igenom Sveriges försvar, via skidfrälsta stockholmare.
Läkare utan gränser / DirektJosefin HerolfLäkare utan gränser / DirektIllustration för reportage om barnsoldater för Läkare utan gränsers medlemstidskrift Direkt.  
Swedwatch / Vad kostar din tröja? 2018Josefin HerolfSwedwatch / Vad kostar din tröja? 2018Illustration /infografik för tidningen Vad kostar din tröja?, framtagen för målgruppen unga konsumenter  - om det verkliga priset för det du äter, dina kläder, din mobil och dina resor. Publicerad av Swedwatch.
Infografik för hållbarhetsprojekt / SVEMIN 2019Josefin HerolfInfografik för hållbarhetsprojekt / SVEMIN 2019Uppdraget innebar att ta fram illustrationer för SVEMINS webbportal, som ska visualisera 4 olika hållbarhetsprojekt som pågår. Projektet kommer att gå skarpt under 2019 och handlar om Hållbar framtid, rättsäkra tillståndsprocesser spårbarhet och fosilfri gruvdrift.
Trygg på jobbet, 2018. Josefin HerolfTrygg på jobbet, 2018. Illustration i Afa försäkringars tidning Trygg på jobbet. Om chefer och utbrändhet
Lärarnas tidning, 2018Josefin HerolfLärarnas tidning, 2018Illustration till reportage om krisen inom sfi-undervisningen, för Lärarnas Tidnin 2018
Situation Stockholm, 2018. Dogmer som dödarJosefin HerolfSituation Stockholm, 2018. Dogmer som dödarRedaktionell illustration för Situation Stockholm om svensk narkotikapolitik.
Lärarnas tidningJosefin HerolfLärarnas tidningIllustration för Lärarnas tidning (10/18) om Lärarförbundet och politiken.
AinaJosefin HerolfAinaUr "Pekbok för ungar från betongen" (Placenta förlag 2016).
MolntyngdJosefin HerolfMolntyngdIllustration för Psykologtidningen (2017).
LandskapJosefin HerolfLandskapLandskap. Klipp. 2017
BjörkarJosefin HerolfBjörkarBjörkar. 2016
ValdagenJosefin HerolfValdagenIllustration för tidningen "Hända" (2014).
ByggjobbareJosefin HerolfByggjobbareIllustration för tidningen Trygg på Jobbet (2016).
RestaurangarbeteJosefin HerolfRestaurangarbeteIllustration för tidningen Trygg på Jobbet (2016).
MigranterJosefin HerolfMigranterIllustration till Direkt / läkare utan gränser, 2016.  
Fridens liljorJosefin HerolfFridens liljorAkvarell
Josefin Herolf
Stockholm
070 444 38 07

Josefin Herolf

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Josefin Herolf och är illustratör och formgivare på frilansbasis sedan 15 år. Mina bilder återfinns i tidningar, informationsmaterial, böcker och läromedel. Som formgivare jobbar jag brett över spektrat print, webb och film. Kombinationen att illustrera och formge ger många fördelar, eftersom jag kan planera den grafiska formen utifrån bilderna och vice versa.

 

Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?

Jag försöker befinna mig i den första idéfasen så länge det går, eftersom det är lustfyllt att skissa och testa idéer. Jag gillar sedan att visa idéerna för kund relativt tidigt, så att våra visioner och förväntningar kan mötas. Sedan tycker jag mycket om att jobba ut skisserna också. Så jag kan nog säga att alla delar har sin charm. 

 

Vad gillar du att rita och vad vill du rita mer?

Jag intresserar mig för människor, kroppar och ansiktsuttryck. Även naturen är ett kärt motiv. Stad och mönster. Gärna i kombination. Jag skulle gärna göra fler barnböcker och formge tapeter.