Josephine Lawrence portfolio

Josephine Lawrence
Stockholm
0709667450

Josephine Lawrence

Hej!

Jag arbetar som illustratör och grafiker. Sedan 8 år tillbaka har jag arbetat med spelgrafik inom flera stora spelföretag som ex. Pixeltales, Star Stable Entertainment och MAG Interactive och idag på ELK Studios där jag arbetar som Lead Artist sedan våren 2018. Jag har arbetat med logos, webb annonser, character design, concept art, merchandise produkter, production art, skivomslag och en mängd printprodukter.

Det senaste året har jag dessutom deltagit i flera offentliga konstuppdrag med en konstnär i Stockholm som arbetar med offentlig konst/skulptur. Där har jag arbetat fram en 3D model av en paradisfågel, en drickande gasell samt en staty av en känd svensk karaktär. 

Jag illustrerar även till barn och ungdomsböcker, just nu till en barnbok som jag själv skriver och nu håller på att avsluta.

Jag illustrerade omslaget till Pilbergens skugga av Susanna Lönnqvist för Brombergs förlag samt bidrog med fyra illustrationer till Svenska Hjältinnor av Max Ström förlag. Båda dessa böcker kom ut i augusti 2019.

Jag koncentrerar mig på digital illustration (kallar mig Digital Artist) där jag behärskar många tekniker med främst Photoshop som verktyg men även Illustrator när jag arbetar med vektorgrafik. Jag tecknar mycket för hand som en grund för den digitala konst jag sedan skapar. Jag har arbetat med Adobes produkter Photoshop och Illustrator de sista 15 åren så jag behärskar dem väl när det kommer till dess breda användningsområden som illustration, redigering, retouch och digital konst.

Grafik från spel jag arbetat med kan ses här på Star Stable – www.starstable.com och Ruzzle Adventure – https://itunes.apple.com/se/app/ruzzle-adventure/id771010934?l=en&;