Julia Kabell portfolio

Ethnosphere OutdoorsJulia KabellEthnosphere OutdoorsLogga till vildmarksexperten och naturguiden Juha Rankinens företag. 
WunderlivetJulia KabellWunderlivetJag fick den roliga äran att illustrera och layouta material om våra reproduktionsorgan åt fertilitetsexperten Wendela Löfquist. 
All eyes on UsJulia KabellAll eyes on UsÄggtemperamålning av en stor inspirationskälla. 
Illustrationer och grafisk layout till utomhuspedagosgiskt material.Julia KabellIllustrationer och grafisk layout till utomhuspedagosgiskt material.Under hösten 2020 har jag illustrerat och layoutat ett utomhugpedagogiskt material på uppdrag av Skogsstyrelsen. Materialet kommer lanseras hösten 2021 och därefter presenteras här, grodan är en "sneakpeak" av ca 150 illustrationer.
"Haren". Eget arbete. Äggtempera på säckvävJulia Kabell"Haren". Eget arbete. Äggtempera på säckvävJag handleder kurser i äggtempera-målning vid Unnaryds Bonadsmuseum. Haren är ett exempel på det egna arbetet med att använda äggtempera för att måla realistiskt i kontrast till den tradiotionella naiva folkkonsten/bonadsmålningen som jag annars undervisar i. 
"Räven". Eget projekt. AkvarellJulia Kabell"Räven". Eget projekt. AkvarellDel av en triologi. Akvarell-illustrationer som posters. 
Artforfuture - insamlingskampanj till NaturskyddsföreningenJulia KabellArtforfuture - insamlingskampanj till NaturskyddsföreningenEn av de posters som jag tillverkade och sålde i en begränsad upplaga i det egna initiativet Art For Future- en insamlingskampanj för att stötta Greta Thunberg och kampen för klimatet. Alla intäkter donerades till Naturskyddsföreningens kamp för att rädda våra svenska skogar.
Logga till Kroksjöns SkogsretreatJulia KabellLogga till Kroksjöns SkogsretreatLogga till eko-boendet Kroksjöns skogsretreat. Loggan symboliserar tipi-tältet och sjön där det står.
CD-fodral till Marika WittmarJulia KabellCD-fodral till Marika WittmarUppdrag att skapa ett CD-fodral med känsla av mystisism, sirlighet och kvinnlig styrka.
Logga till Unnaryds ÅngbryggeriJulia KabellLogga till Unnaryds ÅngbryggeriLogga i gammaldags stil till ångbryggeri. 
Karta Unnaryd. Eget projektJulia KabellKarta Unnaryd. Eget projektEn klassisk och stilistisk, handmålad Karta över Unnaryd. 
Poster-design. Eget projektJulia KabellPoster-design. Eget projektPoster inspirerad av The Barr Brothers. 
Queen of everything. Eget Projekt.Julia KabellQueen of everything. Eget Projekt."I said The mind is everything! What you think you become." En poster i en serie om 12 med citat om livet/tillvaron. För att se hela serien eller beställa ett tryck, kika in på min hemsida.
Kampen fortsätter. Eget projekt. Julia KabellKampen fortsätter. Eget projekt. Feministisk poster- trilogi till Halland Vårsalong 2019 inspirerad av de sydsvenska bonadsmålningarna men i en modern kontext. 
LoggaJulia KabellLoggaLogga till forest tribe ab
Logga korp-ljudJulia KabellLogga korp-ljudLogotype till independent bolaget Korp-ljud.
Skaparkollektivet FORMAJulia KabellSkaparkollektivet FORMALogga till det internationella Skaparkollektivet FORMA i Malmö. Tryckt på t-shirtar, tygkasssar, används på webben och som logga.
Julia Kabell
Unnaryd
0763370928

Julia Kabell

Jag är illustratör, bildkonstnär och grafisk designer med naturen som min främsta inspiratör. Jag älskar att få uppfinna kreativa lösningar åt uppdragsgivaren. Jag arbetar både med måleri: tusch, akvarell, äggtempera och digitalt:  In-design, Photoshop och Illustrator med digitalt måleri, vektorgrafik och grafisk design. 

Kontakta mig för mer info eller offert.