Karin Ahlin portfolio

Omslag barnbok: Kom sol!Karin AhlinOmslag barnbok: Kom sol!Omslag till barnboken (kapitelbok) "Kom sol!", formgivning och illutration. Förlag: Alfabeta.
Gudrun Sjödéns vårkatalogKarin AhlinGudrun Sjödéns vårkatalogRedaktionell illustration.. Gudrun Sjödéns hus i Furusund.
Bilderbok: Inte vara rädd!Karin AhlinBilderbok: Inte vara rädd!Illustration ur bilderboken: Inte vara rädd! som är utgiven på Alfabeta förlag. Karin Ahlin är både illustratör och författare till boken.
Dokumentärt: MänniskorKarin AhlinDokumentärt: MänniskorEget projekt. Människor. Teknik: Blyerts.
VinterodlingKarin AhlinVinterodlingAtt odla är ett av mina största fritidsintressen. Här är ett eget projekt som dokumenterar odlingens olika stadier och processer.
PrestationsbyrånKarin AhlinPrestationsbyrånDet här är en illustration ur ett uppdrag för företaget Prestationsbyrån. Tillsammans med dem utvecklade jag illustrationer och animationer till deras presentationsmaterial som de använder i föreläsningar och workshops för deras kunder. Materialet gjorde i syfte att öka berättandet och göra det visuella tydligt.
På jakt efter jämvikt Karin AhlinPå jakt efter jämvikt Geometriska former. På jakt efter jämvikt. Eget projekt.
Starka tillsammansKarin AhlinStarka tillsammansIllustration ur boken "Kom sol!". Falukorv. Förlag: Alfabeta
PaketetKarin AhlinPaketetIllustration ut boken "Kom sol!", en kapitelbok för 6-9-åringar om en mamma som dör.
Tidskriften Hemslöjd: Mera surdeg till folket!Karin AhlinTidskriften Hemslöjd: Mera surdeg till folket!Baka bröd. Redaktionell illustration till tidskriften Hemslöjd.
Tidskriften Hemslöjd: Älska näverKarin AhlinTidskriften Hemslöjd: Älska näverRedaktionell illustration till tidningen Hemslöjd. Här är en illustration om kärleken till näver, och kaffe så klart.
Gudrun Sjödéns vårkatalogKarin AhlinGudrun Sjödéns vårkatalogOmfattande illustrationsuppdrag för Gudrun Sjödéns vårkatalog. Illustrationer på temat: Konst runt hela världen.
Sergels TorgKarin AhlinSergels TorgSergels Torg är en av illustrationerna ur en serie av kända motiv från Stockholm. Eget projekt.
NötskrikanKarin AhlinNötskrikanNötskrikan – ur en serie fågelillustrationer till Buffons naturvetenskapliga texter, i collageteknik.
SIDA: Klimatförändring IKarin AhlinSIDA: Klimatförändring IIllustration ur en serie bilder om klimatförändringen för SIDA. Studentprojekt
SIDA: Klimatförändring IIKarin AhlinSIDA: Klimatförändring IIIllustration ur en serie bilder om klimatförändringen för SIDA. Studentprojekt.
Karin Ahlin
Vendelsö
+46-73-9339629

Karin Ahlin

Jag illustrerar och animerar berättelser och böcker, och gör olika typer av illustrations- och bildberättande uppdrag för externa kunder och förlag vid förfrågning. Jag leder även workshops och föreläser, och där är bildberättandet alltid närvarande. 

Ofta börjar jag teckna, klippa och klistra analogt, för att sedan göra slutarbetet digitalt. Tusch, collage och blyerts, men även textilier och broderier är tekniker och material jag använder mig av när jag berättar i bild.

Önskar du bilder till din presentation eller illustationer till en bok, välkommen att höra av dig med dina önskemål, så tar vi det därifrån. Jag är alltid noga med att arbetsprocessen ska vara tydlig för kunden och att deadline hålls.