Karin Åström Bengtsson portfolio

Karin Åström Bengtsson
Huddinge
08-779 44 55
070-652 92 65

Karin Åström Bengtsson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Karin Åström Bengtsson och är illustratör och konstnär. Har just illustrerat min sjunde bok i en serie för barn i åldern 6-9 år, Tiger Anderssons djurskola, BonnierCarlsen. Cirkusponnyn, heter den och är ett äventyr med en rebellisk ponny som vägrar gölra konster på beställning .Jag gör mina original på papper och blandar tusch, gouache, akvarell, akryl och lite tempera också.

Vad jobbar du med just nu?

Jag skissar dels på helt egna idéer och så startar jag och Lin Hallberg snart ett helt nytt bokprojekt på Lilla Piratförlaget . I sommar går jag kurs på Gerlesborgsskolan på temat "Hur man utvecklar sitt konstnärsskap", kursledare är Susanna Slöör. Jag är ju konstnär också och jobbar då främst med figurativ skulptur men även måleri – tempera – och kolteckning. Att jobba tredimensionellt är magiskt och ger massor till tecknandet.  Jag har gått en bronsgjutningskurs på Herman Bergmans konstgjuteri och det gav mersmak.

I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?

Att illustrera de sju böckerna i serien Tiger Anderssons djurskola har helt klart gjort mig snabbare och säkrare. Jag har utvecklat och förfinat min teknik och mitt sätt att tänka kring bild och text. Att göra bilderböcker på 60 sidor är verkligen en utmaning. Ett maraton skulle jag säga. Nu ska jag prova på att bli lite digital också. Behålla mitt hantverksmässiga sätt att göra bilder med digital teknik. Känns spännande!