Karolina Westenhoff portfolio

Affisch Karolina WestenhoffAffisch Affisch för utställningen Makt/Egenmakt i designbranschen på Form/Designcenter i Malmö.
Gif animationKarolina WestenhoffGif animationGif/animation till föreningen Omforma – Nya Strukturer för designbranschen.
LogotypKarolina WestenhoffLogotypLogotyp för den designaktivistiska föreningen Omforma – Nya Strukturer för designbranschen, där jag också är projektledare.
BokformgivningKarolina WestenhoffBokformgivningBokformgivning, Makt/Egenmakt i designbranschen. Omslaget trycktes på vårt eget spillmaterial och nominerades till Publishingpriset 2019.
UtställningsdesignKarolina WestenhoffUtställningsdesignGrafisk formgivning till utställningen, Makt/egenmakt i designbranschen på Malmö Form Design Center, Institute for Contemporary Arts and Ideas och Gotlands Kulturrum.
Dvd-omslagKarolina WestenhoffDvd-omslagOmslag till DVDn Strängar av Ull, om ullproduktionen på Gotland. Digitalt framställt "ull-typsnitt". 
Visuell identitetKarolina WestenhoffVisuell identitetVisuell identitet/bokstäver till konstperformance av Katarina Henryson. Foto: Tina Axelsson.
LayoutKarolina WestenhoffLayoutGrafisk formgivning och layout till teaterantologi.
Skylttext till konstperformanceKarolina WestenhoffSkylttext till konstperformanceSkylttext, som en del av grafisk profil till konstperformance Long Time You'll See av Katarina Henryson.
Programblad Karolina WestenhoffProgramblad Programblad till konstevent i ett väveri. Programbladet trycktes i två färger med Risograf, en miljövänlig tryckteknik.
UtställningsdesignKarolina WestenhoffUtställningsdesignGrafisk form till utställningen Makt/Egenmakt i designbranschen. Utställningen visades på Form/Designcenter i Malmö, Institute for Contemporary Arts and Ideas och Gotlands Kulturrum.
WebdesignKarolina WestenhoffWebdesignGrafisk formgivning till hemsidan Omforma – Nya strukturer för designbranschen.
Affisch till teaterpjäsKarolina WestenhoffAffisch till teaterpjäsAffisch och bokstäver till teaterpjäs för Backa teater.
BokomslagKarolina WestenhoffBokomslagBokomslag och bokstäver till poesibok för Albert Bonniers Förlag.
Visuell identitetKarolina WestenhoffVisuell identitetLogotyp till Positiva Gruppen Väst.
MönsterKarolina WestenhoffMönsterGrafiskt mönster som en del av profilering till Positiva Gruppen Väst.
Bokstäver och grafiskt mönsterKarolina WestenhoffBokstäver och grafiskt mönsterBokstäver och grafiskt mönster till Postiva Gruppen Väst.
Karolina Westenhoff
Göteborg
0709 32 37 16

Karolina Westenhoff

Arbetar som oberoende grafisk formgivare i Göteborg (utbildad på HDK) med kunder som Albert Bonniers Förlag, Backa Teater, Arena Förlag, Positiva Gruppen och Barnteaterakademin. Gör både analoga och digitala arbeten, samt rörlig bild (profilprogram, bokomslag, websidor och kortare animationer). Arbetar en hel del med typografi och lettering art. Jag har även arbetat som gästlärare på Beckmans, Göteborgs Universitet och Forbergs skola och är jurymedlem i tävlingen Design S 2020, kategori Grafisk Design.