Katarina Eriksson portfolio

T-shirt-motiv: Asteroid Day "Cosmic Collisions"Katarina ErikssonT-shirt-motiv: Asteroid Day "Cosmic Collisions"Asteroid Awareness Day uppmärksammans 30 juni varje år. Tävlingsbidrag.
BokdesignKatarina ErikssonBokdesignOmslagsillustrationen är en stiliserad bild av cellerna och kromosomerna som står i fokus i avhandlingen.
Illustration "Effects of foods on LDL cholesterol"Katarina ErikssonIllustration "Effects of foods on LDL cholesterol""Graphical abstract" för en vetenskaplig artikel "Effects of foods on LDL cholesterol", en litteraturstudie som kartlägger matvarors inverkan på kolesterolet av läkarna Malin Schoeneck och David Iggman, i tidskriften Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.
T-shirt-tryck "Earth Buddy Keep it cool", Celestial BuddiesKatarina ErikssonT-shirt-tryck "Earth Buddy Keep it cool", Celestial BuddiesIllustration för tröjtryck för Celestial Buddies som tillverkar gosedjur i form av planeter och andra himlakroppar. De ville ha en bild som skulle inspirera barn att ta hand om planeten och som utgick från deras Jorden-gosedjur. Kanske känner du igen "Earth Buddy" - den flög till Internationella rymdstationen ISS med SpaceX 2019!
Logotyp, Centre for a Spacefaring Civilization - tankesmedja för rymdjuridik och -policy Katarina ErikssonLogotyp, Centre for a Spacefaring Civilization - tankesmedja för rymdjuridik och -policy Logotyp för Centre for a Spacefaring Civilization - britisk/internationell tankesmedja för rymdjuridik och -policy och rymdpolitik. Inspirerad av klassiska "mission patches" och symboliserar hur rymdresandet även ska grundas på regler vi sätter upp genom raketen som lyfter ur boken.
Broschyr Friktionskraft - Förväntat eller överraskandeKatarina ErikssonBroschyr Friktionskraft - Förväntat eller överraskandeFormgivning av omslag och inlaga, baserad på Friktionskrafts logotyp som jag hade gjort tidigare. Friktionskraft är Teatercentrums projekt om inkudering och mångafald på och bakom scenen. Den här broschyren är ett verktyg i det arbetet. Den kan läsas från två håll, beroende på om man tillhör ensamblen eller produktionsteamet. Båda hållen är färgkodade.
Logotyp, Skärpa studio Katarina ErikssonLogotyp, Skärpa studio Logotyp, Skärpa studio  - estetiska växtlösningar för framtidens urbana landskap, en kombination av stor kunskap om växter och stadsplanering och kreativitet. Logotypen är inspirerad dels av en karta eller stadsplan med olika sektioner i olika nyanser av grönt, och även av en trädkrona och en smaragd. Del av en grafisk profil.
BokdesignKatarina ErikssonBokdesignOmslagsillustrationen är en stiliserad bild av blomman som står i fokus i avhandlingen.
T-shirt-motiv Asteroid Day: "Don't be a Dino"Katarina ErikssonT-shirt-motiv Asteroid Day: "Don't be a Dino"Asteroid Awareness Day uppmärksammans 30 juni varje år. Motivet riktar sig till barn på ett humoristiskt vis.
Logotyp EANA astrobiologinätverk 2016Katarina ErikssonLogotyp EANA astrobiologinätverk 2016Logotyp för det europeiska näterket EANA (European Astrobiology Network Association) för forskare inom astrobiologi. Loggan visar stjärnor som representerar astronomin och som övergår i en DNA-sträng som representerar biologin. 2016
Logotyp, SAGANet astrobiology networkKatarina ErikssonLogotyp, SAGANet astrobiology networkLogotyp för det internationella astrobiologinäterket SAGANet. Loggan kombinerar ett fylogenetiskt träd som representerar biologin, med ett planetsystem som representerar astronomin.
Bananflugor, illustration för forskare på SLU AlnarpKatarina ErikssonBananflugor, illustration för forskare på SLU AlnarpIllustration som schematiskt visar om bananflugor (drosophila) dras till matlukt och feromoner beroende på om de är hungriga eller mätta.  
Omslag, rapport för EU-projektKatarina ErikssonOmslag, rapport för EU-projektUtformning av tryckt rapport för EU-projekt CLEANSHIP, Trelleborgs hamn, 2013. Omslag, inlaga, tabeller och diagram. Tillhörande sammanfattande broschyr, Word- och power point-mallar mm i samma grafiska profil.
Logotyp, NASA/DLR, HP3-projektet, instrument på Marssonden InSight, 2013Katarina ErikssonLogotyp, NASA/DLR, HP3-projektet, instrument på Marssonden InSight, 2013Logotyp/"mission patch" för HP3-projektet, instrument för Marssonden InSight som ska skickas upp 2016 av NASA/DLR (Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfart). Mer om HP3 och InSight: http://insight.jpl.nasa.gov/hp3.cfm.
Utställning: Invasiva arter och barlastvattenkonventionenKatarina ErikssonUtställning: Invasiva arter och barlastvattenkonventionenIllustrationer och design av miniutställning för FN:s World Maritime University i Malmö, 2015 Versioner på svenska och engelska
Bokdesign: Nätverka bör man, Sophia SundbergKatarina ErikssonBokdesign: Nätverka bör man, Sophia SundbergFormgivning av omslag och inlaga till Nätverka bör man, men hur gör man?, Sophia Sundberg, Hoi förlag 2015 Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Illustration SLUKatarina ErikssonIllustration SLUIllustration av hur skadelarver kan bekämpas, Sveriges Lantbruksuniversitet Alnarp, 2013
Bokomslag, Kraschen, Björn FlintbergKatarina ErikssonBokomslag, Kraschen, Björn FlintbergFormgivning av omslag och inlaga till Kraschen av Björn Flintberg, Hoi förlag, 2014.
Katarina Eriksson
Lund
katarina@markadesign.se

Katarina Eriksson

Jag jobbar som grafisk formgivare och illustratör. Min nisch är naturvetenskap och rymdindustrin, men jag gillar givetvis att jobba med alla möjliga ämnen. Sedan 2013 driver jag mitt eget företag Märka design. Jag är utbildad arkitekt och har en master i "Space Science" så jag har en del bakgrundskunskaper när jag ska sätta mig in i till exempel ett rymdprojekt som ska ha en logga eller en illustration. Det roligaste med jobbet är att översätta tankarna och idéerna som ska förmedlas till något visuellt som även är tilltalande att titta på.