Kati Mets portfolio

Chef & Karriär, kollage, stress utmaningar och nya insikter.Kati MetsChef & Karriär, kollage, stress utmaningar och nya insikter.Kollageillustration för tidningen Chef & Karriär. Om stress utmaningar och nya insikter för chefer efter pandemin. 
Vasakronans kundtidning nr 3/2019, Den hållbara stadenKati MetsVasakronans kundtidning nr 3/2019, Den hållbara stadenIllustration, Den hållbara staden ur ett socialt perspektiv, för Vasakronans kundtidning. Feministiskt perspektiv på stadsplanering. En stad som byggs för unga kvinnor är bra för alla.
Ingen miljardär är self-made, tidningen Grus & GuldKati MetsIngen miljardär är self-made, tidningen Grus & GuldKollageillustration för tidningen Grus & Guld. Ingen miljardär är self-made.  Ingen kan förtjäna sin rikedom på egen hand, artikel av Ingrid Robeyns, professor i praktisk filosofi vid Erasmus University Rotterdam.
Vårdfokus, om ungas porrkonsumtionKati MetsVårdfokus, om ungas porrkonsumtionKollageillustration till tidningen Vårdfokus. Artikeln handlar om de ungas porrkonsumtion. I debatten har anklagelser om både moralism och porrförespråkande  haglat.
Tidningen Kollega, Ge din idé en bra startKati MetsTidningen Kollega, Ge din idé en bra startGe din idé en bra start. Kontakta en inkubator eller en företagskuvös. Illustration för tidningen Kollega. Smart på jobbet. Nr 8 2020
Tidskriften Alkohol & narkotika, om drogtester i skolanKati MetsTidskriften Alkohol & narkotika, om drogtester i skolanTidskriften Alkohol & narkotika, om drogtester i skolan och integritetsproblem
Det människovänliga kontoret, KOLLEGAKati MetsDet människovänliga kontoret, KOLLEGAKollageillustration. Det människovänlga kontoret. Hur gör man för att arbetsplatsen skall vara en snäll plats för människor att vistas på? Tidningen Kollega.
Alkohol & narkotika, tema drogtester, kollageKati MetsAlkohol & narkotika, tema drogtester, kollageKollage-illustration om drogtester i skolan. Om elevens  integritet.
Omslagsbild för Sveriges Geologiska UndersökningKati MetsOmslagsbild för Sveriges Geologiska UndersökningOmslagsbild till Sveriges Geologiska Undesökning, rapportering av regeringsuppdrag, Kulturell geologi – ett sätt att utveckla kulturmiljöarbetet. Pdf förnedladdning som ligger på webben.
Framtidsstaden, ArkitektenKati MetsFramtidsstaden, ArkitektenIllustration till tidningen Arkitekten. Framtidens hållbara stad är en minst sagt het potatis. Det finn ännu inget svar på den konflikt som uppstår mellan hållbarhetsidealen och konsumtionsidealet. Att sitta på ett kafé och skapa på sin laptop kräver att laptoppen är producerad någonstans, av någon, som lever i någon slags miljö och har någon slags arbete som vanligtvis inte ryms inom det stadsidealet. 
Kollage om reklam, LiberKati MetsKollage om reklam, LiberKapitelillustration om reklamens påverkan. Läromedel i psykologi, Liber
Analogt kollage, opublicerad.Kati MetsAnalogt kollage, opublicerad.Analogt kollage, En scenbild. Skiss. Att sparka igång framtiden, den ekologiska klockan tickar, Djur, hållbarhet. Kika in i framtiden.
Arkitekten, illustration, Hållbara hemKati MetsArkitekten, illustration, Hållbara hemRedaktionell illustration om Hållbahet  för Arkitekten. Kollage. Att planera och bygga ekologiska hem för framtiden. Hållbart för djur och natur. Stad och landsbygd.
Havet, en affischKati MetsHavet, en affischHavet, eget kollagemotiv, foto och teckning, en affisch som finns att köpa på Hangme posters. Flickor som vänder oss ryggen och vandrar ut i havet. 
Omslag, kollage, Forum för Levande Historia.Kati MetsOmslag, kollage, Forum för Levande Historia.Ett bokomslag i kollageteknik, Toleransens mekanismer: en antologi. Finns som trycksak och för utskrift från webben. Forum för levande historia 
Arv och miljö, bokillustration LiberKati MetsArv och miljö, bokillustration LiberVad bestäms av vårt dna? Hur påverkas vi av vårt sociala arv? Kapitelillustration till psykologibok, Liber.
Kretsloppstänk för ArkitektenKati MetsKretsloppstänk för ArkitektenTidningsillustration, Arkitekten. Ett nytt sätt att tänka på miljön, när man bygger/planerar nya bostad områdenl. Cradel to cradel. Det nya ska tillföra något till miljön. I bilden: Skalbaggar, bikupor, fjärilar.
Omslag psykologibok LiberKati MetsOmslag psykologibok LiberPsykologi 2a och 2b, Liber. Omslagsbild och illustration till kapitlet om dataspelande. Författare Nadja Lundgren
Kati Mets
Stockholm
0708-69 81 24

Kati Mets

Jag gör kollage och teckningar till tidningar, böcker och informationsmaterial. Det är utmanande att hitta guldkornen i en riktigt torr text. Jag kan vara pedagogisk, instruktiv eller skruvad beroende på sammanhang. Min serie En filosofisk undersökning, publicerades i tidskriften Modern Filosofi. Exempel på andra kunder är Arkitekten, Grus & Guld, Forum för levande historia och Liber förlag. Jag gör mina bilder i Photoshop. Se mina kollage på instagram: https://www.instagram.com/katimets/