Kerstin Hanson portfolio

SidopersonenKerstin HansonSidopersonenTempera på papper i detta omslag för Wahlström & Widstrand.
Historien om SverigeKerstin HansonHistorien om SverigeOmlagsillustration till Herman Lindqvists klassiker Historien om Sverige. Formgivning av nyutgåva 2020 för Albert Bonnier Förlag.
Ett eget livKerstin HansonEtt eget livSun Axelsson porträtterad på omslaget till hennes klassiska trilogi: Ett eget liv. Tusch på papper, för Ordfront förlag. Skyddsomslaget trycktes i tre färgställningar – förlaget kunde inte välja!
ModersmjölkenKerstin HansonModersmjölkenSpecialritad typografi och kalligrafi för Bokförlaget Tranan i roman som skildrar livet i Lettland under Sovjettiden.
Sy barnens första garderobKerstin HansonSy barnens första garderobSy barnens första garderob – fiffiga plagg för 1–5-åringar, av Kerstin Hanson och Kina Larsson. Alla mönster är konstruerade av Kina Larsson. Grafisk form, handtecknade rubriker, illustrationer av Kerstin Hanson.
Somna och somna omKerstin HansonSomna och somna omIllustration och formgivning till boken Somna och somna om : 101 sätt att få kroppen att slappna av. Guld och svart i skimrande nyanser, stämningsbilder och mer tydliga instruktioner. Vilsam typografi för sena nätter. För Norstedts förlag, 2020.
Edwidge DanticatKerstin HansonEdwidge DanticatIllustration och formgivning till två romaner av Edwidge Danticat, för Bokförlaget Tranan.
Hon som vandrarKerstin HansonHon som vandrarHandmålad typografis och illustration till bokomslag. Ordfront förlag, 2017.
Krig och fredKerstin HansonKrig och fredOmslagsformgivning av Barbara Lönnqvists nyöversättning av klassikern Krig och fred. Varje del har ett unikt mönster mot ryggen inspirerat av klassisk rysk ornamentik.
ShakespeareKerstin HansonShakespearePorträtt av Shakespeare till omslaget av en samling av hans kända pjäser.
EldkastarnaKerstin HansonEldkastarnaFormgivning för Albert Bonniers Förlag. Svart bläck på vitt papper.
HemmanKerstin HansonHemmanTempera på papper. Omslagsformgivning för Albert Bonniers Förlag.
Kerstin Hanson
Stockholm
+46709450956

Kerstin Hanson

Jag arbetar med grafisk design och illustration i kombination, främst i form av publikationer och böcker. Klassisk typografi, lettering, infografik, starka mönsterbilder eller målade porträtt. Tusch, collage, screentryck, pappersklipp och måleri är favorittekniker. Bland uppdragsgivarna finns flera av Sveriges bokförlag, även reklambyråer och organisationer.

Bakgrund

MFA i grafisk design och illustration, Konstfack i Stockholm. Konsthantverk och Grafisk design, Nyckelviksskolan på Lidingö.