Kim Ingesson portfolio

ABF. Bokkoncept och förpackning "Folkbildning om folkbildning"Kim IngessonABF. Bokkoncept och förpackning "Folkbildning om folkbildning"Bokkoncept och förpackning för nio antologier inom forskning och folkbildning. Kund: ABF.
ABF. Bok som ingår i boklådan "Folkbildning om folkbildning".Kim IngessonABF. Bok som ingår i boklådan "Folkbildning om folkbildning".En av de nio böcker som jag formgivit och producerat för ABFs boklåda "Folkbildning om folkbildning". Illustration av Johnny Dyrander.
Årsredovisning för Handelsanställdas FörbundKim IngessonÅrsredovisning för Handelsanställdas FörbundÅrsredovisning Handelsanställdas förbund.
Kim Ingesson
Visby
070-244 28 37

Kim Ingesson

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Kim Ingesson och har arbetat som formgivare sedan 2001. Jag formger alla typer av grafiska material; grafiska profiler, utställningar, broschyrer, annonser etc – från idé till färdiga tryckoriginal. Att göra snygga saker är inte så svårt, mitt fokus är att det samtidigt blir begripligt för målgruppen och stärker kundens varumärke.

Vad är det bästa med att jobba med dig ur ett kundperspektiv?

Det som mina kunder uppskattar allra mest med mig är att jag levererar det som de förväntar sig och att de får lära sig nya saker. Jag är inte bara en utförare utan engagerar mig i varje projekt. Många av mina kunder är kommunikatörer, informatörer och projektledare som ofta behöver ett bollplank inför och i olika kommunikationsprojekt.  Jag drivs av låta innehåll och form gifta sig och verkligen tjäna syftet med kommunikationen – på så sätt blir det ett intressant, utvecklande och roligt samarbete för båda parter.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar jag med ABFs satsning för att få föräldrar att läsa mer för sina barn som heter "Läs för mig!". Ett jätteroligt och viktigt projekt som jag verkligen brinner för! Jag har formgivit logotyp och grafisk profil och nu ska profilen tillämpas i olika sammanhang – ett riktigt drömprojekt med andra ord.