Klara Wettre
Göteborg
0739-288769
0739 288769

Klara Wettre

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Mitt namn är Klara Wettre jag arbetar mest med illustration men också grafisk formgivning. Den tunna linjen är det som kännetecknar mitt arbete, ett streck är inte bara ett streck utan däri ligger mina erfarenheter och mitt uttryck. Jag ritar ibland lösryckta bilder som jag sen sätter in i ett sammanhang eller som visar sig vara starka i sig själva. Sköra blyertsbilder eller färgstarka digitala bilder beroende på vad som passar uppdraget eller min tanke bäst. Jag sitter på ett trivsamt kontor tillsammans med andra formgivare och illustratörer och gör uppdrag åt tidningar, reklambyråer och förlag.
Hur ser ditt drömuppdrag ut?Att få göra något riktigt stort vore kul, med många bilder som ska tillämpas på flera olika sätt. Det bästa är när jag får vara med i ett projekt på ett tidigt stadium så att jag kan få ett bra grepp om vad jag kan tillföra och vad uppdragsgivaren har för vision om resultatet.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?När jag är mitt i ett jobb som jag känner att jag har kontroll över, kommer till jobbet på morgonen med en check-lista på skrivbordet. T ex: rita en mullvad och fjorton olika väskor, förbättra frisyren på den gamla damen och färglägg alla giraffer!