Kleo Bartilsson portfolio

Kleo Bartilsson
Höör
0700434064

Kleo Bartilsson

Kleo Bartilsson heter jag och är verksam illlustratör inom flera områden.

Jag har kommit att rikta in mig främst mot naturillustration och gör då både art och miljöbilder till bland annat naturreservatsskyltar, faktaböcker eller foldrar. Min bakgrund i föreningen Fältbiologerna och ett gediget naturintresse har gett mig god kompetens inom biologi och ekologi.
Jag arbetar även bredare med illustration och gör gärna bilder till barnböcker, korsord, tidskrifter och affischer till kulturevenemang med mera.

I mina illustrationer arbetar jag med traditionella metoder, främst akvarell, men även blyerts- eller tuschteckning. Efter inscanningen arbetar jag vidare i Photoshop med friläggning och andra justeringar, för att anpassa bilden för tryck eller webbpublicering. I de fall där uppdragsgivaren vill ha ett tryckfärdigt material, med både text och bild eller andra element, gör jag även den grafiska formgivningen, och arbetar då i programmet InDesign.
Jag jobbar gärna i ett tätt samarbete med uppdragsgivaren för ett så bra slutresultat som möjligt, och kan göra skisser i olika steg att diskutera utifrån. Vid framtagandet av informationsmaterial ingår ibland textbearbetning och faktasök i mitt uppdrag. Jag har då möjlighet att samarbeta med både biologer, landskapsvetare och formgivare, där spetskompetens krävs.

Jag har tidigare arbetat för uppdragsgivare som Linköping kommun, Trelleborgs kommun, Lässtyrelsen Skåne, Helsingborgs kommun, Västkuststiftelsen, Nacka vatten och avfall AB, ABF, Fältbiologernas förlag, tidningen Fältbiologen, Biofuel Region, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och Gräfsnäsparken. Jag är utbildad på Lunnevads folkhögskolas tvååriga konstlinje. Min enskilda firma innehar f-skattsedel.

Tveka inte att kontakta mig om du eller ditt företag/organisation har en idé på en produktion där det behövs välgjorda, faktakorrekta bilder med livfulla motiv.