Kristina Hultkrantz
älvsjö

Kristina Hultkrantz

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?Hej jag heter Kristina Hultkrantz jag är illustratör, balettdansös, kock-wanna-be, och riktigt tjejig tjej. Född 1984. Jag växte upp i USA men har bott i Stockholm sen 2008…jag talar flytande Svenska. Jag jobbar med mitt eget illustrations varumärke EmmaKisstina på Etsy men också gör freelans illustration/design/typografi.
Vilken del av den kreativa arbetsprocessen gillar du bäst?Jag verkligen gillar alla delar. Jag älskar delen innan när man plannera mycket och skissar och sen också att rita alla små detaljer, färga, ändra och göra perfekt i datorn. Jag även gillar den praktiska delen, som bokföring. Jag är ny förälskade i spreadsheets!
I ditt yrkesutövande, hur har du själv utvecklats, tycker du?Sen jag flyttade till Sverige i 2008 har mitt liv total förendrats från att jobba i cafe till att jobba heltid som illustratör. Med mycket tur och hårtarbete har jag byggt upp min varumärke Emmakisstina i USA och i Sverige. Min hobby har utvecklats till en karriär som jag bara drömmde om innan.