Laura Di Francesco portfolio

Vårdförbundet Laura Di FrancescoVårdförbundet Ett illustrationsförslag för Vårdförbundet.
Julen, vad är det? Text och bild: Laura Di Francesco - Rabén & SjögrenLaura Di FrancescoJulen, vad är det? Text och bild: Laura Di Francesco - Rabén & SjögrenAlla stora pratar om att julen snart är här, men vad är julen egentligen för något? Är det någon som ska komma och hälsa på? Är den snäll som mormor och morfar? Eller är den en kaka? Varför blir alla plötsligt så glada och varför ser allt så mysigt ut hemma och ute på stan? Följ med det lilla barnet och katten när de försöker ta reda på vad julen egentligen är. Kanske kan julen vara att lukta på clementiner, att tända ljus, att vänta på tomten eller helt enkelt att vara tillsammans med någon man tycker om.
BOMBARDIER Wayside - Hero Animation for a landing pageLaura Di FrancescoBOMBARDIER Wayside - Hero Animation for a landing pageI've created this isometric animated illustration for Bombardier throught Jayway by Devoteam in 2020, usinf Adobe Illustrator & After Effects.
Djeco Leksaker - EMOTIONS Duo pusselLaura Di FrancescoDjeco Leksaker - EMOTIONS Duo pusselEn härlig samling med pussel som jag har illustrerat för det franska leksaksföretag Djeco. Totalt innehåller asken 16 bitar och totalt 8 fina pussel som passar för de yngre barnen. I den här samlingen pussel får man bekanta sig med olika känslor.  
Jayway by Devoteam - Blogging about tech & DesignLaura Di FrancescoJayway by Devoteam - Blogging about tech & DesignEn av flera illustrationer och animationer som jag har skapat för Jayway by Devoteams visuella identiteten från 2018 tills idag.  
Barnbok "Alltid här för dig" för Rabén & Sjögren Förlag 2021Laura Di FrancescoBarnbok "Alltid här för dig" för Rabén & Sjögren Förlag 2021Finns det någon större kärlek än den mellan liten och stor? När vi vaknar tillsammans, när vi leker, när vi tröstar varandra och när vi kramas igen efter en lång dag på olika håll. Alltid här för dig är en underbar och hjärtevärmande bilderbok som jag har skrivit och illustrerat för barnboksförlag Rabén & Sjögren på 2020. En riktig kärleksbomb till bok att läsa tillsammans vid läggdags, om och om igen. Perfekt presentbok vid exempelvis födsel, dop, namngivning, babyshower eller till förstagångsföräldern.  
Apollo Resor - Illustration & loopande gif för webbLaura Di FrancescoApollo Resor - Illustration & loopande gif för webbEn av flera illustrationer och animationer som jag har gjort för resebolaget Apollo.
MINIRÄKNARNA - Animation Laura Di FrancescoMINIRÄKNARNA - Animation Vad är MINIRÄKNARNA? Mitt bland gräs och blommor lever miniräknarna - tre väldigt små parkarbetare med ansvar för att räkna och sortera allt det som folk tappar ner i Matteparkens gräsmatta. Det är inte alltid enkelt, särskilt inte när Skön, Terierson och Asp måste bestämma hur saker ska sorteras. Men då kan det vara bra att ha Miniräknarboken till hands, för där står allt man behöver veta om geometriska former, storlekar, likheter och olikheter, mönster och antal. På 2019 skapade jag, tillsammans med filmregissören Patrik Sundström, 8 pedagogiska animationer som visas i varje episod av denna serie.
Din första bok - Antologi - Rabén SjögrenLaura Di FrancescoDin första bok - Antologi - Rabén SjögrenJag har skapat två bilder för två dikter av Barbro Lindgren: "Du Lilla barn" och "Det luktar litet barn här".   2020 - Rabén Sjögren
Sov Gott! - Text: Helena Kubicek Boye, Bild: Laura Di FrancescoLaura Di FrancescoSov Gott! - Text: Helena Kubicek Boye, Bild: Laura Di FrancescoSov gott! Sömnsagor och tips för en god natt Här kommer äntligen en ny bok av författaren bakom succén Sömnsagor med fem helt nyskrivna sömnsagor och de allra bästa tipsen för en lugn och skön nattning. Helt enkelt den perfekta boken att ta till när barnet inte kan somna på kvällen! Precis som i förra boken har sömnsagorna utvecklats med inspiration från bland annat KBT och mindfulness och utformats för att barnet ska gå ner i varv, släppa jobbiga tankar och somna lugnt. I den här boken får du dessutom fördjupad kunskap om ditt barns sömn och ännu fler konkreta tips och råd att ta till när sömnen strular. Psykologen och sömnexperten Helena Kubicek Boye har under många år hjälpt både vuxna och barn att skapa goda sömnrutiner och komma tillrätta med sömnproblem. Här svarar hon på vanliga frågor som: Vad är normal sömn? Hur hjälper man barnet med mörkerrädsla och mardrömmar? Vad gör man som förälder när tålamodet tryter under evighetslånga läggningar? Du får dessutom de bästa tipsen kring nedvarvning och avslappning, och mycket mer. Bokens vackra och stämningsfulla illustrationer av Laura Di Francesco tar läsaren med in i drömmens värld och hjälper både stora och små att komma till ro.
SÖMNSAGOR - Barnbök - Rabén & Sjögren, 2019.Laura Di FrancescoSÖMNSAGOR - Barnbök - Rabén & Sjögren, 2019.Vad gör man när barnet inte kan somna? Jo, nu kan man ta hjälp av den här geniala, vackert illustrerade boken med handfasta råd till föräldrar plus suggestiva sagor som hjälper barnen att somna och som kan bidra till goda sömnvanor också i framtiden! Den karaktär jag har skapat för Sömnsagor är en modig person som klär sig som en sagofigur när det blir dags att resa till Sömnlandet. Hen är inte rädd att släppa taget om sina känslor, eftersom hen vet att läggdags kan vara en stund att komma lite närmare sig själv. Jag vill förmedla känslan av att barnen kan skapa sin egen trygga värld när allt blir mörkt och lugnt. Jag började med att ta fram en palett för boken och vill inspirera barnen till att blanda sina egna färger i fantasin. Natten kan vara som en blå målarduk att fästa färg och känslor på. För mig är färg och form det bultande hjärtat i livet, i fantasin och skapandet.
MINIRÄKNARNA - En animerad serie för SVT och UR play, 2019/2020.Laura Di FrancescoMINIRÄKNARNA - En animerad serie för SVT och UR play, 2019/2020.Miniräknarna är en ny barnserie för UR som ska visas upp på slutet av 2019 och början av 2020. Serien utspelar sig mitt i en gräsmatta. Denna blandning av parkarbetare och revisorer kommer lära ut enklare matte och begrepp för 3-5 åringen. Vi hoppas att ni kommer bli lika förälskade i dem som vi är. Manus och regi: Patrik Sundström som vann precis pris på Kristallengalan med "Livet i Mattelandet". Skådespelare är Nina Zanjani, Jessica Heribertsson och Peter Viitanen. Animationer, Introt och Illustrationer: Laura Di Francesco.
GuldfiskenLaura Di FrancescoGuldfiskenDet är ett projekt som jag tog fram för min utbildning som Motion Designer på Hyper Island. Guldfisken är en animation baserad på en karaktär som jag har själv illustrerat. After Effects; Adobe Photoshop och Illustrator.
The Windy RoadLaura Di FrancescoThe Windy RoadDen här kort animation kommer from en del av min "final assessment" för Hyper Island.
Tittut - En kort animation.Laura Di FrancescoTittut - En kort animation."Tittut" är en rolig kort animation som jag har nyligen skapat på Hyper Island i Stockholm medan min utbildning i Motion Creative design (2017). Karaktärerna som jag har använt i animationen kommer från ett uppdrag för det franska företaget Djeco (en pussellek för barn mellan 3-6 år).
WOODLAND Posters - Tecknad för hand Laura Di FrancescoWOODLAND Posters - Tecknad för hand "Godnatt" 2013 - Illustration till barnrummet
Laura Di Francesco
Stockholm
0763987759

Laura Di Francesco

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Laura Di Francesco och är utbildat dekoratör, bildkonstnär och Motion Designer på Hyper Island i Stockholm. Sedan 2005 frilansar jag som barnboksillustratör och animatör. Från 2018 jobbar jag som Motion och Produktesigner på Jayway by Devoteam i Stockholm.

Bland mina kunder finns SVT Play & UR play (Miniräknarna), Rabén & Sjögren (Norstedts), Patrick STHLM, Plantagen, Klarna, Skandia, Epi Server, Apollo, Lindex, Lindskog Förlag, Stabenfeldt Förlag i Malmö, Bombardier och leksaksmärken Djeco.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu jobbar jag på fyra olika barnboksprojekt med Norsteds Förslag i Stockholm. De kommer att publiceras från våren 2021.

Nu i höst 2020 lanserades två nya bilderböcker som jag har illustrerat för Rabén & Sjögren, "Sov Gott" från författaren och psykolog Helena Kubicek Boye och "Julen, vad är det?" som jag har skrivit och illustrerat.

Hur ser ditt drömuppdrag ut?

Att fortsätta skapa barnböcker (en pop-up kanske?) och designprodukter för barn. Också att fortsätta göra animationer för TV och gå vidare med motion design (animerade kortfilm till exempel).  

Eller kanske väntar jag precis för din spännande idé..!