Lena Svalfors Hedin portfolio

Eget projekt: LodjurLena Svalfors HedinEget projekt: LodjurPorträtt av lodjur. Färgpenna och akvarell/gouache.
GivAkt för Region Skåne, kostcirkelLena Svalfors HedinGivAkt för Region Skåne, kostcirkelKostcirkel till broschyr för Barnöverviktsenheten, Region Skåne. Illustrator.
Region Skåne, SkånedagarnaLena Svalfors HedinRegion Skåne, SkånedagarnaOmslag, illustrationer och porträtt till broschyr och utställningsvepor för Region Skåne. Färgpenna och akvarell.
Upside, älgsymbol till souvenirerLena Svalfors HedinUpside, älgsymbol till souvenirerEn älg som jag tecknade i Illustrator till Upside, användes av dem på diverse souvenirföremål. (typografi och formgivning Upside).
Region Skåne, porträttLena Svalfors HedinRegion Skåne, porträttPorträtt för Region Skånes utställning på Skånedagarna. Blyerts och Photoshop.
Libris Bibel, kartor och teckningarLena Svalfors HedinLibris Bibel, kartor och teckningar50 kartor och 12 småillustrationer till Libris nya bibel.
Arla, mjölkförpackningLena Svalfors HedinArla, mjölkförpackningBlyertsteckning till kampanj på Arlas mjölkpaket sommaren 2014. Idé och formgivning i samarbete med min uppdragsgivare Åsa Carlström.
Mops, tävlingspris på e-mtnLena Svalfors HedinMops, tävlingspris på e-mtnMops som trycktes på t-shirt och lottades ut som tävlingspris på sajten e-mtn (saligen insomnad).
Porträtt av älg, produkter säljs i min print-on-demand shop hos Society6Lena Svalfors HedinPorträtt av älg, produkter säljs i min print-on-demand shop hos Society6Tecknad älg som jag säljer som konsttryck på olika produkter i min shop hos Society6.
Julkort åt Strålfors, FinlandLena Svalfors HedinJulkort åt Strålfors, FinlandEtt av tre julkort med skogens djur, för tryckeriet Strålfors i Finland. Uppdragsgivare GivAkt.
Lena Svalfors Hedin
Malmö
0709 - 60 12 22

Lena Svalfors Hedin

Jag heter Lena Svalfors Hedin och frilansar på deltid som illustratör. Jag tecknar gärna detaljerat i blyerts i "klassisk stil", ofta med färgpålägg i Photoshop. Jag gör även bilder i Illustrator, när det passar bättre. 

Porträtt tycker jag om att göra, både av djur och människor. Just nu jobbar jag mycket med nordiska djur, älg, kronhjort, lodjur, björn…

Jag varvar tecknandet med att skriva och formge. I grunden är jag en Kulturvetare (fyra år på Linköpings universitet) med stort intresse för konst, kultur och hantverk. Jag har alltid tecknat, men fick min formella utbildning tre år på Naturvetenskaplig illustrationsutbildning, Mälardalens högskola. Därefter startade jag eget, efter en vända som originalare på byrå. 

När jag inte tecknar är jag numera anställd på halvtid som marknadsassistent. Jag sköter allt från webb/wordpress till annonser, rollups och informationsmaterial och jobbar ungefär som forna tider originalare.