Lena Thoft Sjöström portfolio

Color Me SwedenLena Thoft SjöströmColor Me SwedenIllustrationer och omslag till målarboken Color Me Sweden. En målarbok full med svensk kultur och kännemärken. I samarbete med Kakao förlag.
Skumma påsarLena Thoft SjöströmSkumma påsarGodispåsar illustrerade och formgivna tillsammans med GoBrave för Haugen gruppen, Konfekta.
Lena Thoft Sjöström
Färjestaden
0709-685 485

Lena Thoft Sjöström

Vad heter du och hur skulle du kort beskriva vad du gör?

Jag heter Lena och jobbar som illustratör och grafisk formgivare. Min passion för humor, färg, fantasi och starka karaktärer avspeglar sig i mina illustrationer och den grafiska produktionen. 

Mina uppdragsgivare är allt från små lokala företag till reklambyråer och stora förlag. Jag jobbar i Adobes program, framför allt InDesign, Illustrator och Photoshop. Jag har jobbat med det här sedan 2000 och har haft många roliga uppdrag genom åren. Jag har illustrerat barnböcker, humorböcker, utbildningsmaterial och pysselhäften. Jag har layoutat tidningar som Hennes, Okej, Julia, olika Disneytitlar, Hemmets journal och en del till. Jag är också utbildad serietecknare, vilket jag inte jobbar med så mycket idag, men kunskaperna bär jag med mig i varje uppdrag. Jag jobbar också en del på uppdrag av reklambyåer där jag utformat godispåsar och informationsmaterial.

Mina uppdragsgivare har bl. a varit: Egmont förlag, Stabenfeldt förlag, Opal förlag, Berghs förlag, Gleerups förlag, Studentlitteratur, Argument förlag och Kakao förlag. Jag har också jobbat som bildlärare på Linnéuniversitet i Kalmar.

Vad jobbar du med just nu?

Jag jobbar just nu med flera uppdrag. Samtidigt som jag kontinuerligt jobbar med layout av diverse tidningstitlar och andra produktioner olika förlag, håller jag just nu på med illustrationer till en barnbok och en kalender.